Spørsmål og svar

Jeg er kunde i Danske Bank i dag, hva betyr dette for mitt kundeforhold? 

Du trenger du ikke å gjøre noen ting akkurat nå. Produktene og tjenestene du bruker hos Danske Bank vil fungere som normalt, og du vil få god informasjon om prosessen når alt er klart. Vi ser frem til å ønske deg velkommen til oss, når den tid kommer. 

Hva skjer med mine betingelser? 

Det er ingenting som endrer seg nå som følge av avtalen. Målet vårt er å tilby konkurransedyktige betingelser og gode produkter og service når du kommer til oss. 

Kan jeg bytte til Nordea før Danske Bank blir overtatt? 

Ja, det er helt opp til deg om du vil komme til oss før avtalen er på plass. Du kan bli kjent med alle våre produkter og tjenester her

Hva kan Nordea tilby meg som kunde? 

Dette kan du glede deg til i Nordea: 

  • En av Nordens beste mobil- og nettbanker: 10 millioner kunder på tvers av Norden bruker mobilbanken og nettbanken vår, og vi videreutvikler den hver dag for å bli enda bedre. 
  • Gode digitale tjenester inkludert mobilbetaling med Google Pay og Apple Pay. 
  • Skreddersydd rådgivning og service: Rådgiverne våre har ulike bakgrunn og kompetanse og kan hjelpe med alt fra lånerådgivning, sparerådgivning til arv og pensjon. 
  • Tilgjengelig for deg: Vi hjelper deg uansett om du trenger bistand fra kundeservice, et raskt svar på lånesøknaden din eller gode råd og personlig oppfølging i ulike situasjoner. 
  • Stort utvalg av aksjer og fond: Som en av Europas største kapitalforvalter gir vi deg tilgang til et stort utvalg med investeringsmuligheter om du er interessert i å spare. 
Jeg har fondssparing i Danske Bank. Hvordan påvirker overtagelsen meg? 

Er du kunde i Danske Bank og har andeler i fond forvaltet av Danske Bank, trenger du ikke foreta deg noe. Når du kommer til oss, blir fondene dine med og de blir forvaltet av Nordea. I tillegg vil du få du tilgang til øvrige fond og aksjer, og til og med investeringsrådgivning hvis du ønsker det. 

Jeg har blitt kunde i Danske Bank gjennom fagforenings-avtalen, hvordan påvirker dette meg? 

Akkurat nå kan du fortsette å bruke banken som før. Er du medlem i YS, Unio, NITO, Econa og NAL, får du tilgang til flere bankfordeler hos oss. Har ikke forbundet ditt en avtale med oss? Vi har fortsatt en ambisjon om å tilby deg konkurransedyktige betingelser og god service når du blir kunde hos oss i Nordea. 

Jeg er Private Banking-kunde, vil overtagelsen påvirke meg? 

Private Banking-kunder er del av avtalen og vil bli ønsket velkommen til oss i Nordea. Nordea er ledende på Private Banking-tjenester og vi håper og tror du vil bli svært fornøyd hos oss. Som andre kunder, behøver du ikke å foreta deg noe som helst. Har du likevel spørsmål er det bare å ta kontakt med oss så skal vi hjelpe deg. 

Jeg er bedriftskunde, vil overtagelsen påvirke meg? 

Nei, hvis du er bedriftskunde i Danske Bank, gjelder ikke avtalen deg.

Nordea har signert avtale med Danske Bank om å overta deres virksomhet for personkunder i Norge. Overtagelsen er godkjent av myndighetene, og vi håper å kunne ønske dere velkommen til oss i slutten av 2024.

Les mer om avtalen herÅpnes i nytt vindu.

Bli kunde allerede nå

Bli kunde i Nordea her