Nordea og Danske Bank

Nordea har inngått avtale om overtagelse av Danske Banks virksomhet for personkunder i Norge. Her har vi samlet noen spørsmål og svar til deg som kunde. Merk at avtalen først må godkjennes av relevante myndigheter og tilsyn.

Spørsmål og svar

Jeg er kunde i Danske Bank i dag, hva betyr dette for mitt kundeforhold?

Først og fremst velkommen til oss, når den tid kommer. Aller først skal overtagelsen vurderes av myndigheter og tilsyn før vi kan gå videre med prosessen. Som kunde behøver du ikke å gjøre noe som helst nå, og du vil få informasjon underveis.

Hva kan Nordea tilby meg som kunde?

Som kunde i Nordea får du tilgang til rask og god service, gode digitale løsninger og kunnskapsrike rådgivere som kan gi deg råd ved behov. Vi har sterkt fokus på at våre kunder skal være fornøyde, og at vi gir deg gode betingelser. Vi mener rask og god service er viktig.

I tillegg drar vi nytte av å være en nordisk bank hvor våre 10 millioner kunder løpende gir tilbakemelding på vår mobil- og nettbank. Disse tilbakemeldingene bruker våre utviklere til fortløpende forbedringer og videreutvikling.

Det skal være enkelt å gjøre de daglige banktjenestene. Men så vet vi også at det oppstår hendelser i livet hvor kunder ønsker å snakke med en rådgiver som har erfaring fra tilsvarende situasjoner. Derfor har vi lokale rådgivere som har kompetanse og autorisasjoner for å hjelpe deg.

Vi skal gjøre vårt ytterste for at du blir fornøyd. Du vil få god informasjon underveis, men akkurat nå behøver du ikke å foreta deg noe. Når nødvendige godkjenninger fra myndigheter er på plass, vil vi komme med mer informasjon.

Nordea er Nordens – og en av Europas største banker, samtidig har vi en svært lang historie i Norge. Hva betyr det for deg som kunde? Vel det betyr at du kan føle deg trygg på at vi er en partner som er med deg i med- og motgang. Vi er en av Europas største kapitalforvalter, hvilket gjør at du som kunde får tilgang til et bredt spekter av plasseringsmuligheter med god avkastning, aktivt eierskap og grundig arbeid med utvelgelse av investeringer. Vi har over lang tid hatt særlig fokus på bærekraft og er en anerkjent deltager i internasjonale fora for bærekraftig kapitalforvaltning. Vi har mange eksperter og rådgivere som kan bistå når du har behov, deriblant jurister, autoriserte sparerådgivere og markedsanalytikere.

Er det noe du lurer på, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

Hva må jeg gjøre som kunde nå som banken overtas av Nordea?

Er du personkunde i Danske Bank i dag, behøver du ikke å foreta deg noe som helst nå. Alle banktjenester vil fungere som normalt, og du vil få god informasjon underveis videre i prosessen.

Hva skjer med mine betingelser?

Det er ingenting som endrer seg nå som følge av avtalen om overtagelse. Vårt mål er å tilby konkurransedyktige betingelser og vi føler oss trygg på at du vil få en positiv opplevelse ved å bli kunde i Nordea. 

Kan jeg bytte til Nordea før Danske Bank blir overtatt?

Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss, og selvfølgelig også til å bli kunde.

Avtaler og annet jeg har med Danske Bank i dag – må jeg gjøre noe med dette nå?

Alle banktjenester vil fungere som normalt, og som kunde behøver du ikke foreta deg noe som helst nå. Du vil få informasjon i god tid før selve bankbyttet skjer.

Jeg har fondssparing i Danske Bank. Hvordan påvirker overtagelsen meg?

Er du eksisterende kunde i Danske Bank med andeler i fond forvaltet av Danske Bank trenger du ikke foreta deg noe. Fondsporteføljen vil overtas av Nordea Fondene, og forvaltes av Nordea Asset Management, Nordens og en av Europas største fondsforvalter. Du vil således også få tilgang til Nordeas øvrige fond og dertil rådgivning gjennom Nordea Bank.

Jeg har blitt kunde i Danske Bank gjennom fagforenings-avtalen, hvordan påvirker dette meg?

Du kan fortsette å bruke banken akkurat som før. Danske Bank har varslet at avtalen med fagforeningsavtalen vil opphøre fra 01.01.2024. Vi har som ambisjon at du skal få konkurransedyktige betingelser når du blir kunde hos oss i Nordea. Vi får gode tilbakemeldinger fra våre kunder på servicen vi tilbyr, vår moderne mobil og nettbank og at vi lytter til og ser kundene. Vi håper du gir oss muligheten til å vise dette til deg 

Jeg er Private Banking-kunde, vil overtagelsen påvirke meg?

Private Banking-kunder er del av avtalen og vil bli ønsket velkommen til oss i Nordea. Nordea er ledende på Private Banking-tjenester og vi håper og tror du vil bli svært fornøyd hos oss. Som andre kunder, behøver du ikke å foreta deg noe som helst. Har du likevel spørsmål er det bare å ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg.

Jeg er bedriftskunde, vil overtagelsen påvirke meg?

Nei, det er personkunder og Private Banking kunder som får ny bank, mens Danske Bank har valgt å fortsette sin satsing i bedriftsmarkedet i Norge. Private Banking i Nordea legger til rette for kunder med investerings- og holdingselskaper hvor det er behov for rådgivning og tjenester.

 

Bli kunde allerede nå

Bli kunde i Nordea her