Økonomitips for studenter


Studenttilværelsen er den perioden i livet hvor du mest sannsynlig har færrest forpliktelser. For å nyte dette best mulig er det lurt å  planlegge økonomien din slik at du kan gjøre det du har lyst til. Nordeas forbrukerøkonom har åtte gode råd til deg. 

Les om åtte råd til bedre studentøkonomi

Flytte for deg selv

Mobilbank-appen


Endelig klar for å stå på egne ben!
Det å flytte hjemmefra for første gang kan være både spennende og skummelt. Skal du bo i kollektiv, eller leie alene? Her kan du få noen tips til hva du bør tenke på hvis du skal leie en leilighet for første gang.    

Les mer om å flytte for deg selv

Forsikringer

Mobilbank-appen


Når du flytter for deg selv er det tusen ting å tenke på, og forsikring er ikke alltid øverst på listen. Bor du hjemmefra og studerer i Norge eller i utlandet, er innbo- og reiseforsikring nødvendig å ha. Vi har samlet de viktigste grunnene til hvorfor, og det finnes gode fordeler for deg mellom 18 og 33. 

Les mer om forsikringer

Tips til sparing

Mobilbank-appen


Det er ikke alltid lett å sette noe ekstra til side hvis du ikke tjener så mye enda, men det er fint å ha litt i bakhånd. Det er flere måter å spare på, og små enkle grep du kan ta i hverdagen. Visste du for eksempel at du kan spare litt hver gang du bruker bankkortet ditt?

Les om tips til sparing

Boligdrømmen

Mobilbank-appen


Hva skal til for å oppnå boligdrømmen og hva bør du tenke på allerede i dag? Vi hjelper deg gjerne i gang med hva du bør planlegge, og hvordan selve prosessen med å kjøpe bolig fungerer skritt for skritt.

Les om hvordan nå boligdrømmen som student 

Premium Next

Mobilbank-appen


Er du snart ferdig med Masterutdannelsen? Premium Next er et kundekonsept, som kan gi deg meget gode fordeler på blant annet boliglån. Er du i tillegg NITO-medlem får du eksklusive og fordelaktige bank- og forsikringstjenester.   

Les om kundekonseptet Premium Next

Kjøpe bolig - steg for steg

Couple on porch small overlay

Det dukker gjerne opp mange spørsmål når du skal kjøpe bolig. Det er en naturlig del av prosessen ved boligkjøp. Her ønsker vi å gi deg nyttige tips og råd om hva du bør tenke på før boligjakten starter, gjennom hele prosessen ved boligkjøp og etter at du har fått nøkkelen i hånden.

Les om boligkjøperprosessen - steg for steg

Bytte bolig- steg for steg

Happy couple in new home - small

Ved å lese vår Boligbytteguide vil du få svar på veldig mange av de spørsmålene som dukker opp når du skal bytte bolig. Du vil i tillegg få en god del nyttige råd om hva som er viktig å tenke på når du nå skal både kjøpe og selge bolig.

Les om hvordan bytte bolig - steg for steg

Fondssparing - kom i gang

Woman in living room with laptop small overlay

Sparing på konto passer best om du skal spare kortsiktig til for eksempel uforutsette hendelser eller til bolig. Skal du spare langsiktig anbefaler vi sparing i fond, fordi denne spareformen har vist seg å gi bedre avkastning over tid. Det er mange måter å komme i gang på og det er enklere enn du tror! 

Les om hvordan komme i gang med sparing i fond

Bli Student-kunde

Bli Student-kunde