Forsikringer for deg mellom 18 og 34

Innboforsikring - Innbo UNG   

Når du melder flytting i folkeregisteret er du ikke lenger dekket av dine foreldrenes innboforsikring, og du bør derfor skaffe deg en egen. Dette gjelder også om du flytter inn i kollektiv. Dine ting er ikke dekket fordi romkameraten din har innboforsikring, så det er viktig at du skaffer deg en som er din. 

Innboforsikring dekker alt det som ville, kort fortalt, falt ut om du snudde boligen din på hodet. Selv om det ikke kommer til å skje, er det viktig å forsikre tingene sine. Ofte eier vi også mer enn det vi tror vi gjør. Det er lett å undervurdere verdien av garderoben, sports- og annet hobbyutstyr, møbler, datamaskiner og lignende. I følge vår samarbeidspartner Gjensidige Forsikring har single studenter som bor på ett rom i snitt verdier for cirka 200 000 kroner. 

Innboforsikring er smart å ha fordi:

 • Den forsikrer ting som sykkel, elektronikk, møbler og klær hvis boligen blir utsatt for tyveri og/eller brann- eller vannskade.
 • Tingene dine er forsikret hvis de blir skadet eller ødelagt mens du flytter når du bruker egen eller lånt bil.
 • Du er forsikret for midlertidig bosted dersom boligen din i en periode er ubebolig pga skader. Det kan fort bli dyrt om du må ha korttidsleie på en annen bolig eller bo på hotell i den perioden.
 • Den inkluderer ID-tyveriforsikring hos Gjensidige, som hjelper deg rydde opp hvis noen stjeler identiteten din.
 • En hverdag uten mobil er utenkelig. Hos Gjensidige er mobilen din forsikret hvis du er uheldig og mister den i gulvet og skjermen knuser. I tillegg kan du skaffe deg en mobilforsikring som sikrer deg en telefon som erstatning for den ødelagte, uansett årsak til skaden

Les mer om Innbo UNG hos Gjensidige

Reiseforsikring - Reise UNG 

Har du tenkt på alt som kan skje fra du går ut døren hjemme til du er fremme på skolen, jobb eller trening? Reise Ung dekker ikke kun skader og tap på ferieturer, men forsikrer deg fra du går ut døren hver dag hele året. Den gjelder på alt fra jobb/studiereiser, helgeturer på hytta til ettermiddager i parken og bussturen hjem. 

Hos vår samarbeidspartner Gjensidige er du dekket av familiens reiseforsikring frem til første hovedforfall etter at du har fylt 20 år. Det betyr at om du har bursdag i april, og dine foreldres forsikring skal fornyes i september, er du forsikret den sommeren du er 20 år. Deretter må du ha egen reiseforsikring. 

Reiseforsikring er smart å ha fordi: 

 • Bagasje, eller reisegods, er tingene du har med deg når du drar hjemmefra. Uansett om du skal på ferietur eller bare til jobb, skole eller trening, er bagasjen dekket av forsikringen.
 • Det er ingen krav om egenandel ved skade. Det betyr at du ikke trenger betale noe dersom tingene dine blir skadet.
 • Er bagasjen forsinket på ferie kan 5000 kr i erstatning være gode kroner å ha for å komme deg videre på ferien, og det får du dekket.
 • Skulle du bli syk eller skadet på ferie, så kan det fort bli dyrt med leger og sykehus. Her er du dekket med ubegrenset beløp. I tillegg er det inkludert reise og opphold for 2 personer dersom du for eksempel ligger på sykehus og trenger mamma og pappa. I tillegg er du forsikret for avbrutt ferie.
 • Skulle du på konsert i Stockholm eller se favorittfotballaget spille kamp i London, men må avbestille reisen pga akutt sykdom hos deg eller din eneste medreisende, kan reiseforsikringen dekke avbestillingen.
 • Ansvarsforsikring dekker rettslig erstatningsansvar man kan få dersom man forårsaker skade på andre personer, andres eiendeler eller formue. For eksempel hvis du er uheldig å kjøre på noen i slalombakken og den andre personen blir skadet. Ansvarsforsikringen dekker ikke ansvar som eier, fører eller bruker av blant annet bil – dette krever egen forsikring.

Les mer om Reise UNG hos Gjensidige