Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat
Ungt par på togperrongen, venter på toget

Forbrukslån - lån uten sikkerhet

Trenger du ekstra penger til kjøp av møbler, til å pusse opp hjemmet ditt, refinansiere dyre smålån eller som buffer for uforutsette utgifter? Da kan et forbrukslån uten sikkerhet være en god løsning. Men hva er egentlig et forbrukslån, hva er fordelene med det, og hva vil det koste deg?

Dine fordeler med forbrukslån

 • Lån inntil kr. 250 000,- uten krav til sikkerhet
 • Lånet kan gis med en løpetid på inntil 5 år
 • Signerer du lånet med BankID utbetales det samme dag eller førstkommende hverdag
 • Mulighet for avdragsfri periode på inntil 1 år
 • Samme lave rente når du søker på nett og får innvilget lånet

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet der du ikke er bundet til å kjøpe en spesifikk vare. Med forbrukslån har du alltid penger i bakhånd hvis du ønsker å slå til på gode tilbud eller dekke større uforutsette utgifter.

Hos Nordea kan du låne inntil kr 250 000,- og du kan få en løpetid på opptil 5 år. Alle som søker forbrukslån digitalt får samme lave rente på 9,90 % hvis lånet blir innvilget.  

Men hva innebærer det egentlig å ta et lån uten sikkerhet? Begrepet lån uten sikkerhet kan for mange høres forvirrende ut – sikkerhet for hvem? Et lån uten sikkerhet innebærer at banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine og har dermed ingen sikkerhet for lånet. Banken beregner kun din betjeningsevne, som i hovedsak innebærer å vurdere dine inntekter, kostnader, formue og gjeld.

Ønsker du relevant informasjon tilpasset deg?

Ved å samtykke til elektronisk markedsføring fra Nordea, vil vi kunne gi deg informasjon og tilbud om de produktene og tjenestene som kan treffe din interesse. 

Logg inn i Nettbanken for å gi samtykkeÅpnes i nytt vindu

Hvordan du søker forbrukslån

Du begynner med å bruke forbruslånkalkulatorenÅpnes i nytt vindu, som gir deg en god oversikt over hva lånet kommer til å koste deg. Deretter klikker du på «søk dette lånet» og fyller ut søknadsskjemaet. 

Du vil få beskjed med en gang om du får innvilget lånet, eller om vi trenger mer informasjon fra deg først. Når du har fått tilbud om lån signerer du med BankID og deretter utbetales pengene samme dag eller førstkommende hverdag. 

Chat med oss eller ring oss på telefon 232 06001 hvis du trenger hjelp med søknaden.

Hva blir kostnaden på lånet?

Nordea tilbyr forbrukslån med en nominell renteÅpnes i nytt vindu på 9,90 % når du søker digitalt. Etableringsgebyret er kr 1 000,00 og termingebyret er kr 65,00. Størrelsen på den effektive renten kommer an på antall betalingsterminer per år og løpetid på lånet.

Den totale kostnaden på forbrukslånet vil være avhengig av: 

 • hvor stort lånet er
 • hvor lang løpetid du har
 • hvor ofte du nedbetaler på lånet
 • hvor mye du betaler i renter

Automatisert låneprosess

Lånesøknaden vil underlegges en digital behandling som baserer seg på automatisk innhenting av informasjon om lånesøker fra kredittopplysningsselskap, ligningsmyndigheter, folketrygden etc. Om du ikke ønsker digital behandling kan du be om manuell behandling av søknaden ved å kontakte Nordea Finans.

Hva avgjør hvor mye du kan låne?

Før vi kan avgjøre hvor stort forbrukslån du kan få, må vi vurdere din evne til å kunne betjene gjelden. Din betjeningsevne beregnes ved å se på din og eventuelt din husholdnings totale inntekt, deres kostnader, formue og gjeld. Denne beregningen er viktig for å sikre både deg og oss, samt å unngå vanskelige situasjoner.

Det som er fint, er at du kan påvirke din betjeningsevne positivt, gjennom å spare opp egenkapital, betale ned gjeld, unngå inkassovarsler og betalingsanmerkninger, og ved å ha en inntekt. Hvis du har vært bevisst på dette, er det fordelaktig for deg den dagen du ønsker å søke forbrukslån.

Det billigste forbrukslånet du kan søke?

Har du lest om andre selskap som lover tilsynelatende lave renter på sine forbrukslån? Noen selskap opererer med fast rente til alle kunder, mens andre aktører bruker en fra-rente. Det betyr at renten varierer fra kunde til kunde. Hos långivere med varierende rentetilbud kan det være kundens betjeningsevne som avgjør hva renten blir. Det er de færreste som får tilbud om den billigste renten som annonseres.

Når det gjelder forbrukslån tilbyr Nordea samme rente til alle kunder som søker digitalt, om søknaden blir innvilget. Dette gjør at hvis du søker et forbrukslån hos oss, kan det allikevel være det rimeligste lånet for deg. Er du allerede kunde hos Nordea, får du i tillegg fordelen av å samle alle banktjenestene dine i én og samme bank. Dette gjør økonomien din mer oversiktlig.

Lånekrav og vilkår hos Nordea

Ved et forbrukslån må ikke du som kunde stille noe sikkerhet, men i stedet betaler du høyere rente. Til gjengjeld får du et lån uten sikkerhet til å bruke på det du måtte ønske. Nedbetalingstiden for et forbrukslån hos oss er opptil fem år, men du kan innfri lånet tidligere hvis du ønsker det. Har du behov for en avdragsfri periode, ta kontakt med oss på chat eller  telefon 232 06001.  

For å få innvilget lånet må du:

 • Være mellom 18 - 67 år.*
 • Ikke ha betalingsanmerkninger 
 • Ha god nok økonomi til å kunne håndtere kostnadene ved lånet
 • Godkjennes ved kredittsjekk

*) Er du under 23 må du ringe oss eller besøke et bankkontor.

Rente og priser for Forbrukslån - priseksempel
SpesifikasjonRente/pris
Nominell rente9,90 % per år med digital søknad
Effektiv rente13,30 %*
Termingebyrkr 65,00
Etableringsgebyrkr 1 000,00
Løpetid5 år á 12 betalingsterminer
Lånesum65 000
Månedskostnad1 464
Total kostnadkr 87 840,00
*) Beregning av effektiv rente er gjort ved en nominell rente på 9,90 % p.a. Eff.rente 13,30 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. kr 1 000,00 Totalt: kr 87 840,00