Boliglån

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe bolig. En god start er å få svar på spørsmål som hvilken type boliglån som passer deg og din situasjon best, hvor mye du kan låne og hva lånet vil koste deg, og hvordan du søker om lån og finansieringsbevis.

Se hvor mye du kan låne

Slik reglene er nå, kan du låne inntil 5 ganger inntekten din. Dette inkluderer alle lån som for eksempel studielån, billån og forbruksgjeld, og du må kunne tåle en renteøkning på 5 %.

Finn ditt lånebeløp og beregn  lånekostnadene med boliglånskalkulatorene.

Priseksempel

Førstehjemslån: Nom. rente fra 2,04 % p.a, eff. rente 2,14 % p.a., 2.000.000,- o/25 år. Totale kostnader: kr 2 577 226,00

Få et tilbud

Slik søker du:

 1. Fyll ut søknaden og send inn.
  Du kan gi ditt samtykke til at vi innhenter lønns- og skatteopplysninger direkte fra Altinn. Disse søknadene vil bli prioritert, da vi kan behandle søknaden raskt. 
  Gi ditt samtykke - logg inn med BankID
 2. Behandling av søknaden 
  Når vi har mottatt søknaden din, vil rådgiver foreta en kredittvurdering etter enkelte faste kriterier som må være oppfylt. Dersom du har søkt om nytt lån eller finansieringsbevis, og søknaden blir godkjent, vil du bli kontaktet av en rådgiver for å finne den løsningen som passer til ditt behov. Blir søknaden avslått, vil du få informasjon om dette.   
 3. Du godtar betingelsene 
  I lånedokumentene finner du detaljert informasjon om lånet - renter og avdrag, hvor mye du skal betale og en nedbetalingsplan m.m. Når du godtar betingelsene for nedbetalingslånet, signerer du lånedokumentene elektronisk med BankID. 

Medlem hos et av våre partnerforbund?

Gjelder NITO, YS, NAL og UNIO.

Hvilken boliglånstype skal du velge?

Den mest valgte lånetypen er boliglån med flytende rente, men vi tilbyr en rekke ulike boliglånstyper for å kunne gi deg det boliglånet som passer deg best. 

Du kan lese mer og søke om de ulike boliglånstypene våre nedenfor.

Finansieringsbevis for boliglån

Med et Finansieringsbevis vet du hvilke rammer du har å forholde deg til når du går på visninger. Det koster ingenting og er gyldig i 6 måneder.

Les om finansieringsbevis for boliglån

Boliglån med flytende rente

Flytende rente gir deg full fleksibilitet på banklånet ditt. Du kan når som helst nedbetale hele eller deler av lånet. Nordea har konkurransedyktige priser på boliglån.

Les om boliglån med flytende rente

Boliglån med fast rente

Lånekostnadene forandrer seg ikke i bindingsperioden. Dette gir forutsigbarhet, i og med at du hele tiden kjenner de totale lånekostnadene.

Les om boliglån med fast rente

Førstehjemslån

Førstehjemslån er lånet for deg som er under 34 år og som skal kjøpe din aller første bolig.

Les mer om førstehjemslån

Boliglån UNG

Boliglån UNG er for deg som er under 34 år. Du beholder den gode renten selv etter at du har fylt 34 år.

Les om Boliglån UNG

Boligkreditt

En avtalt kredittramme til din disposisjon. Du bestemmer selv når du skal benytte lånet, hva du skal benytte det til og når det skal tilbakebetales.
 
 

Les om boligkreditt

Grønt boliglån

Bor du i eller planlegger å kjøpe en energieffektiv bolig med A- eller B-marking, kan du få god rente med Grønt boliglån.

Les om grønt boliglån

Hyttelån

En hytte har et eierforhold på samme måte som en helårsbolig. Derfor minner et hyttelån mye om et normalt boliglån, og du får samme rente som lån til bolig.

Les mer om hyttelån

Byggekreditt

Byggekreditten er midlertidig og gjelder kun i byggeperioden. Når huset er ferdig, erstattes byggekreditten med et vanlig lån med pant i boligen.
 

Les om byggekreditt

Boligprosjekt - nybygg under oppføring

Et lån til et boligprosjekt, også kalt prosjektfinansiering, er et lån til en leilighet i et nybygg som enda ikke er ferdigstilt.

Les om boligprosjekt (nybygg)

Tips: Få full oversikt over lånene dine i mobilbanken

Last ned mobilbanken

 • Du velger om du skal laste ned til iPhone/iPad eller Android i neste steg.