Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Boliglån

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe bolig. En god start er å få svar på spørsmål som hvilken type boliglån som passer deg og din situasjon best, hvor mye du kan låne og hva lånet vil koste deg, og hvordan du søker om lån og finansieringsbevis.

Dette må du ha når du går på visning!

Jeg ønsker å kjøpe en bolig eller fritidsbolig

Valget for deg som trenger et finansieringsbevis til å kjøpe hus, leilighet, fritidsbolig eller å bygge en bolig.

Jeg ønsker å øke boliglånet mitt i Nordea

Valget for deg som ønsker å øke ditt eksisterende boliglån i Nordea, enten som en del av dagens lån eller som et eget lån.

Jeg vil søke om boliglån/boligkreditt, eller flytte lån til Nordea

Valget for deg som ønsker å ta opp  boliglån/boligkreditt, eller flytte lånet ditt til Nordea fra en annen långiver.

Gjør deg klar til å kjøpe bolig

Guide til boligkjøp

Med denne guiden får du nyttige tips og råd om hva du bør tenke på før boligjakten starter, gjennom hele prosessen rundt lån til bolig og etter at du har fått nøkkelen i hånden. 

Få et tilbud

Slik søker du:

 1. Fyll ut søknaden og send inn.
  Du kan gi ditt samtykke til at vi innhenter lønns- og skatteopplysninger direkte fra Altinn. Disse søknadene vil bli prioritert, da vi kan behandle søknaden raskt. 
  Gi ditt samtykke - logg inn med BankID
 2. Behandling av søknaden 
  Når vi har mottatt søknaden din, vil rådgiver foreta en kredittvurdering etter enkelte faste kriterier som må være oppfylt. Dersom du har søkt om nytt lån eller finansieringsbevis, og søknaden blir godkjent, vil du bli kontaktet av en rådgiver for å finne den løsningen som passer til ditt behov. Blir søknaden avslått, vil du få informasjon om dette.   
 3. Du godtar betingelsene 
  I lånedokumentene finner du detaljert informasjon om lånet - renter og avdrag, hvor mye du skal betale og en nedbetalingsplan m.m. Når du godtar betingelsene for lånet ditt, signerer du lånedokumentene elektronisk med BankID. 

Medlem hos et av våre partnerforbund?

Gjelder NITO, YS, NAL og UNIO.

Hvilken boliglånstype skal du velge?

Den mest valgte lånetypen er boliglån med flytende rente, men vi tilbyr en rekke ulike boliglånstyper for å kunne gi deg det boliglånet som passer deg best. 

Du kan lese mer og søke om de ulike boliglånstypene våre nedenfor.

Finansieringsbevis for boliglån

Med et Finansieringsbevis vet du hvilke rammer du har å forholde deg til når du går på visninger. Det koster ingenting og er gyldig i 6 måneder.

Les om finansieringsbevis for boliglån

Boliglån med flytende rente

Flytende rente gir deg full fleksibilitet på banklånet ditt. Du kan når som helst nedbetale hele eller deler av lånet. Nordea har konkurransedyktige priser på boliglån.

Les om boliglån med flytende rente

Boliglån med fast rente

Lånekostnadene forandrer seg ikke i bindingsperioden. Dette gir forutsigbarhet, i og med at du hele tiden kjenner de totale lånekostnadene.

Les om boliglån med fast rente

Boliglån UNG

Boliglån UNG er vårt beste lånetilbud til deg mellom 18 og 34 år. Du beholder den gode renten selv etter at du har fylt 34 år.
 

Les om Boliglån UNG

Boligkreditt

En avtalt kredittramme til din disposisjon. Du bestemmer selv når du skal benytte lånet, hva du skal benytte det til og når det skal tilbakebetales.
 
 

Les om boligkreditt

Grønt boliglån

Bor du i eller planlegger å kjøpe en energieffektiv bolig med A- eller B-marking, kan du få god rente med Grønt boliglån.

Les om grønt boliglån

Hyttelån

En hytte har et eierforhold på samme måte som en helårsbolig. Derfor minner et hyttelån mye om et normalt boliglån, og du får samme rente som lån til bolig.

Les om hyttelån

Byggekreditt

Byggekreditten er midlertidig og gjelder kun i byggeperioden. Når huset er ferdig, erstattes byggekreditten med et vanlig lån med pant i boligen.
 

Les om byggekreditt

Boligprosjekt - nybygg under oppføring

Et lån til et boligprosjekt, også kalt prosjektfinansiering, er et lån til en leilighet i et nybygg som enda ikke er ferdigstilt.

Les om boligprosjekt (nybygg)

For deg som allerede har lån til bolig i Nordea

Ønsker du å endre trekkdato på lånet? Bytte mellom annuitet og serielån? Lurer du på hvordan du betaler ned på lånet fortere? 

Les hvordan du gjør endringer på boliglånet ditt