Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Boliglån

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe bolig. En god start er å få svar på spørsmål som hvilken type boliglån som passer deg og din situasjon best, hvor mye du kan låne og hva lånet vil koste deg, og hvordan du søker om lån og finansieringsbevis.

Finansieringsbevis for boliglån

Med et Finansieringsbevis vet du hvilke rammer du har å forholde deg til når du går på visninger. Det koster ingenting og er gyldig i 6 måneder.

Les om finansieringsbevis for boliglån

Boligkreditt

En avtalt kredittramme til din disposisjon. Du bestemmer selv når du skal benytte lånet, hva du skal benytte det til og når det skal tilbakebetales.
 
 

Les om Boligkreditt

Boliglån med flytende rente

Flytende rente gir deg full fleksibilitet på banklånet ditt. Du kan når som helst nedbetale hele eller deler av lånet. Nordea har konkurransedyktige priser på boliglån.

Les om boliglån med flytende rente

Finn informasjonen du trenger – fra huslån til refinansiering

Uansett om du er du ute etter et lån til hytte, fritidsbolig, hus, leilighet eller tomt, om du er ung eller godt voksen, eller om du prioriterer trygghet eller fleksibilitet – så har vi en god løsning for akkurat deg. Denne siden gir deg en oversikt over våre boliglånstyper, og for mer informasjon klikker du deg videre til respektive lån.

Hvis du har flere spørsmål knyttet til prosessen rundt boliglån, anbefaler vi at du besøker vår boligguide.  Her finner du blant annet en guide som steg for steg veileder deg gjennom boligprosessen, en boligbytteguide og en side som forklarer viktige begreper og bankuttrykk. 

Når du har fått en oversikt over hva du har i egenkapital og hva du ønsker å kjøpe bolig for, er neste steg å søke om finansieringsbevis. Et finansieringsbevis er et løfte fra en bank om at du får lån hvis du ønsker, og det viser også hvor mye lån du kan få. Når det er på plass kan boligjakten begynne på riktig og du kan endelig legge inn bud på boligen du ønsker. Deretter kan du velge å søke boliglån på nett eller hos en rådgiver på kontor. 

Men kanskje du ikke engang er ute etter å låne til bolig, men å låne på boligen din, slik at du kan komme i gang med oppussing, kjøpe deg hytte, eller kanskje hjelpe barna inn på boligmarkedet? Her får du tips om hva du bør tenke på når du refinansierer boligen din. 

Endre trekkdato på boliglånet ditt

Har du fått ny lønningsdato? Da kan du enkelt endre trekkdato på boliglånet ditt her.

Gå til skjema for endring av trekkdato

Boliglån med fast rente

Lånekostnadene forandrer seg ikke i bindingsperioden. Dette gir forutsigbarhet, i og med at du hele tiden kjenner de totale lånekostnadene.

Les om boliglån med fast rente

Mellomfinansiering ved boligkjøp

Mellomfinansiering er aktuelt ved boligkjøp dersom du har solgt, men ikke mottatt oppgjøret eller at du ikke har solgt nåværende bolig ennå.
 

Les om mellomfinansiering ved boligkjøp

Boliglån UNG

Boliglån UNG er vårt beste lånetilbud til deg mellom 18 og 34 år. Du beholder den gode renten selv etter at du har fylt 34 år.
 

Les om Boliglån UNG

Byggekreditt

Byggekreditten er midlertidig og gjelder kun i byggeperioden. Når huset er ferdig, erstattes byggekreditten med et vanlig lån med pant i boligen.
 

Les om Byggekreditt

Få rådgivning før du søker om boliglån

Å søke om lån i banken, er et stort steg å ta, og iblant er det ikke nok med en digital guide for å få svar på alle spørsmål som dukker opp. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne løsningen som passer din situasjon best. Vi svarer på alt du måtte lure på. Vi hjelper deg med boliglån, enten det dreier seg om refinansiering, mellomfinansiering, lån til huskjøp eller annen bolig.