Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Bankkort og kredittkort

Finn hjelp

Bestille bankkort

Her kan du bestille bankkort

Bestille kredittkort

Kredittkort bestiller du i mobilbanken under Tjenester, eller i nettbanken - logg inn herÅpnes i nytt vindu

Aktivere nytt kort

Første gang du bruker kortet må du av sikkerhetsmessige årsaker aktivere det. Dette gjør du enten ved å bruke PIN-koden i butikk eller minibank, eller ved netthandel som krever bekreftelse med BankID.

Sperre mistet eller stjålet kort

Slik sperrer du mistet eller stjålet kort selv på 1-2-3:

  • Åpne mobilbanken og velg "Oversikt"
  • Trykk på kortet du ønsker å sperre, og velg "Sperre eller avslutte" i toppmenyen
  • Deaktiver "Tillat bruk av kortet" hvis du vil sperre kortet midlertidig. Hvis kortet er mistet eller stjålet, velg "Sperr kortet og få et nytt kort". Nytt kort sendes til deg automatisk

Trenger du hjelp kan du ringe vår døgnåpne sperretjeneste på telefon 232 06001.

PIN-kode til kort

Den 4-sifrede koden til kortene dine finner du i mobilbanken. Velg det aktuelle kortet og trykk på PIN-kode øverst på siden.  

Ved bestilling av nytt kort og du har kort fra før, vil det nye kortet få samme PIN-kode som tidligere.

Avslutte kort som ikke er i bruk

Dette kan du gjøre veldig enkelt selv i mobilbanken. Trykk på kortet du ønsker å avslutte og velg "Sperre eller avslutte" i toppmenyen.

Hvis du ikke bruker mobilbanken, kan du gå hit: Avslutte kort som ikke er i bruk

Avvist betaling ved kjøp på Internett

EUs betalingsdirektiv (PSD2) stiller nye krav til sikkerhet ved betaling med kort på Internett fra 1. januar 2021. Det innebærer at betaling med kort ved netthandel innenfor EU og EØS området skal gjennomføres med sterk kundeautentisering. 

Når du skal handle på nett vil hovedregelen være at du blir bedt om å bekrefte betalingen med 3-D Secure, som er den globale standarden som bankene og brukerstedene bruker for å sikre sterk kundeautentisering. Det betyr at nettbutikken må støtte 3-D Secure for at en handel skal gjennomføres. I de tilfellene hvor en nettbutikk ikke tilfredsstiller 3-D Secure standarden, kan betalingen bli avvist. 

Ved gjentagende betalinger ved netthandel, som for eksempel til Netflix eller Spotify, må den første transaksjonen bekreftes med 3-D Secure.

Avvist betaling ved bruk av magnetstripe på kort

I september 2019 kom det nye regler for betalingstjenester i EU/EØS-området (PSD2). Regelverket stiller krav til bankene om hvilke typer magnetstripe-transaksjoner vi kan godkjenne. Det er kun magnetstripe-transaksjoner gjort på ubetjente terminaler innenfor kategoriene transport (buss, tog ol), bomstasjoner og parkering vi har lov til å akseptere. Alle andre magnetstripe-transaksjoner er vi dessverre pålagt å avvise.

Avvist betaling i terminaler hvor det ikke er mulig å taste PIN

Det er ikke lenger mulig å betale med chipkort i terminaler uten å taste PIN-koden. Dette skyldes nye regler for betalingstjenester i EU/EØS-området (PSD2). Du kan derfor oppleve problemer ved enkelte brus/kaffe- og parkeringsautomater.

Åpne netthandel på bankkort, for deg under 18 år

Her kan du åpne netthandel på bankkort, for deg under 18 år

Regionsperre på kort

Kortet ditt fungerer som normalt i inn- og utland inntil du selv setter regionsperre på kortet ditt. I mobilbanken kan du velge bruksområde(r) for fysisk bruk av kortet. Områdene som er huket av er områder hvor kortet kan brukes.

Du kan endre regionsperren når som helst i mobilbanken. Dette er et tiltak for å beskytte deg mot misbruk av kortet i utlandet.

Overføring fra kredittkort til konto

I nettbanken kan du overføre penger fra kredittkortet til konto i Nordea. Hvis du vil gjøre overføringen i mobilbanken, forutsetter det at du har gjort en tilsvarende overføring i nettbanken tidligere.

Ekstra innbetaling på kredittkort

Hvis du ønsker å gjøre en innbetaling til kredittkortet ditt utenom det vanlige fakturaforfallet, kan du enkelt gjøre det i mobilbanken. Trykk på kredittkortet og velg Tilbakebetal øverst på skjermen. Følg veiledningen som kommer. Du kan angi beløpet selv og innbetalingen vil bli synlig på kredittkortkontoen om 1-2 dager. Merk at denne funksjonen ikke er tilgjengelig for deg som bruker tilleggskort.

Bruker du ikke mobilbanken, kan du gjøre ekstrainnbetaling i nettbanken på følgende måte: 

Benytt Kontonummer 6003 06 51459 og KID-nummer for ekstra innbetaling.

Kontonummeret er samme for alle Nordea kredittkort. KID-nummeret er unikt for deg og er det samme for hver innbetaling.

Slik finner du KID-nummeret:

eFaktura: 

  1. Søk opp tidligere innbetalinger i Nettbanken under «Betaling», «eFaktura» og «Behandlede». 
  2. Finn regningen og klikk på dato. Her fremkommer KID-nummeret.

Papirfaktura: 

  1. KID-nummeret finner du på fakturaen du har mottatt fra oss.

Du finner den også i Nettbanken under «Betaling», «Søk betalinger», «Ferdig behandlede betalinger» og «Søk». Finn regningen og klikk på dato. Her fremkommer KID-nummeret.

Koronavirus og dekning i kredittkortforsikringene

Lurer du på hva forsikringene inkludert i Private Mastercard, Nordea Gold og Nordea Premium dekker når det gjelder koronaviruset? Se våre spørsmål og svar om koronaviruset og kredittkortforsikringene

Kortreklamasjon

Dersom du har handlet med Nordea bankkort eller Nordea kredittkort og selger ikke ivaretar sine forpliktelser, kan du fremme krav til Nordea om å få dekket tapet. Her kan du lese om hva som dekkes og hvordan du skal gå frem for å sende inn et krav om refusjon - se Kortreklamasjon og melding av skade

Du kan melde krav direkte i mobilbanken også. Trykk på det aktuelle kortet og deretter på "Sperre eller avslutte". Der finner du valget "Reklamere på en transaksjon" - følg anvisningene som kommer på skjermen.

Sperre elektroniske kort ved tap av mobil eller smartklokke

Hvis du har mistet eller blitt frastålet mobil eller klokke med betalingsfunksjon, ber vi deg kontakte vår kundeservice på 232 06001. Vi vil sperre de elektroniske versjonene av Nordea-kortene dine. De fysiske kortene vil fungere som normalt.

Sterk kundeautentisering ved betaling

Sterk kundeautentisering betyr at du identifiserer deg ved hjelp av to av følgende tre elementer:

1. Eiendel: Noe som bare du har. For eksempel: betalingskort, kodebrikke, telefon eller nettbrett
2. Unik egenskap: Noe bare du er/besitter. For eksempel: Ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk
3. Kunnskap: Noe bare du vet. For eksempel: PIN eller passord 

Både BankID, BankID på mobil og Nordea Koder ansees som sterk kundeautentisering ved betaling.

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Vi kan hjelpe deg på chat.

Start chat Åpnes i nytt vindu

Trenger du hjelp?

Kontakt oss

Telefon: 232 06001 (Fra utlandet + 47 232 06001)