Flystreik, kø og forsinkelser - dine rettigheter

Reiseforsikringen gir ikke dekning for forsinkelse eller kansellert reise som følge av kø, bemanningsproblem eller streik, men du har rett på erstatning fra flyselskapet.

Flere flyselskap kansellerer reiser, og reiseforsikringen gir ikke dekning for slike tilfeller. Du må derfor rette ditt krav til ansvarlig flyselskap. Dersom du ikke har fått melding om at flyet er kansellert, så anta at flyet går som planlagt. Møt opp på flyplassen i god tid.

Flyselskapet er ansvarlig dersom reisen din blir kansellert. Dette gjelder uavhengig av hva som er årsaken, også ved streik. Dersom flyet blir kansellert eller er forsinket i mer enn fem timer har du tre valg for hva du kan kreve:

  • Ombooking snarest mulig
  • Ombooking til et senere tidspunkt
  • Pengene tilbake

I tillegg til refusjon eller ombooking kan du ha krav på kompensasjon. Om og hvor mye avhenger av årsaken til forsinkelsen/kansellering, når du fikk melding om endring, lengde og flystrekning. 

Sjekk på forbrukerradet.no hva du har krav påÅpnes i nytt vindu

Ta kontakt med flyselskapet for å rette ditt krav

Selv om det er en risiko for at din reise blir kansellert, så er det viktig at du ikke avbestiller. Hvis du tar kontakt med flyselskapet for å avbestille, mister du ditt krav på refusjon. Tryg anbefaler derfor at du venter til flyet eventuelt blir kansellert. Du vil da ha dine rettigheter i behold.

Les om forsikringene du har i kredittkortet ditt