Aksjer

Sparing i aksjer kan passe for deg som er interessert i aksjemarkedet, er opptatt av muligheten for god avkastning og er villig til å ta risiko.

Fordeler med sparing i aksjer

  • Du får muligheten for økt avkastning på sparepengene dine, dersom du kan akseptere risiko. 
  • Du får muligheten til å  ta del i norsk verdiskapning og tilegne deg kunnskap underveis. 
  • Hos oss får du lav kurtasje. 
  • Du får tilgang til handelsplattformen Nordea InvestorÅpnes i nytt vindu - et avansert og effektivt verktøy for deg som kjøper og selger verdipapirer og som ønsker å holde deg oppdatert. 
  • Handler du aksjer i Aksjesparekonto kan du kjøpe, selge og bytte aksjer og aksjefond uten at det utløser skatt. 

Kjøp og salg av aksjer hos oss

Dersom du ønsker å kjøpe og selge aksjer hos oss er det enkelt å komme i gang. Er du nybegynner og ønsker hjelp til å komme i gang, er du velkommen til å kontakte vår Aksjedesk på telefon 22 48 51 50Åpnes i nytt vindu. Vi holder aksjekurs for alle nye kunder.

Nedenfor kan du lese mer om dine muligheter. 

Aksjesparekonto

Med aksjesparekonto kan du kjøpe, selge og bytte aksjer og aksjefond uten at det utløser skatt. Du betaler først skatt når du tar ut gevinst fra kontoen. For deg som er aktiv innen kjøp og salg av aksjer er derfor aksjesparekonto smart å skaffe seg. Du bestiller tjenesten i nettbanken.

Les om Aksjesparekonto

Aksjehandelskreditt

Søk om lån som kan benyttes til å kjøpe enkeltaksjer. Som sikkerhet for benyttet kreditt stilles verdipapirer som er kjøpt. God kunnskap og erfaring fra aksjemarkedet er viktig for å benytte denne løsningen.

Les om Aksjehandelskreditt

Investorbeskyttelse

Som investor er du godt beskyttet av lovverket.

Les mer her

Disclaimer og viktig informasjon

For deg som benytter deg av våre publikasjoner og rapporter når du investerer, er det nyttig å sette seg inn i disclaimere og annen viktig informasjon.

Les mer her

Viktig informasjon
Informasjonen på denne siden er ment som produktinformasjon og ikke som investeringsrådgivning. Penger som plasseres i fond og aksjer kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. Som investor må du passe på at investeringen passer din økonomiske situasjon, risikotoleranse og investeringsmål. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Hvis du plasserer pengene dine i fond vil avkastning blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning.   

Tips: Få oversikt over sparingen din i mobilbanken

Last ned mobilbanken

  • Du velger om du skal laste ned til iPhone/iPad eller Android i neste steg.