Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Aksjer

Sparing i aksjer passer for deg som er interessert i aksjemarkedet, er opptatt av muligheten for god avkastning og er villig til å ta risiko. Du kan kjøpe aksjer i Nettbanken eller via handelsplattformen Nordea Investor.

Hva er en aksje?

En aksje er en eierandel i et aksjeselskap. Det betyr at når du kjøper en aksje, blir du medeier av det selskapet du investerer i.

Et aksjeselskap har et visst antall aksjer totalt, der hver enkelt aksje har samme verdi. Når man snakker om hvor stor eierandel man har, refererer man til hvor mange aksjer man eier i forhold til det totale antallet aksjer i selskapet. Du kan investere i enkeltaksjer, aksjefond og/eller kombinasjonsfond.

Hva er forskjellen på aksje og fond?

Den største forskjellen på aksje og fond er at når du sparer i fond er det en profesjonell forvalter som velger ut og plasserer pengene dine i de aksjene forvalteren mener kan gi deg best mulighet for avkastning.

Ved investering i enkeltaksjer er det du selv som må gjøre denne vurderingen. Det krever tid og større kjennskap til de enkelte selskapene. Sparing i aksjer er også forbundet med høyere risiko og for å oppnå samme risikospredning som i et fond må man investere i mange ulike aksjer, noe som kan være vanskelig å oppnå.

Dersom du har interesse for og kunnskap om aksjemarkedet, kan Aksjehandel på nett være noe for deg. Dersom du har mindre kjennskap til dette, anbefales det å spare i aksjefond.

Sparing i aksjer

Sparing i aksjer kan gjøres i Nettbanken og/eller Nordea Investor avhengig av hvilke behov du har.

Med tjenesten Aksjehandel på nett kan du kjøpe og selge børsnoterte aksjer i Nettbanken. Er du interessert i å følge aksjemarkedet tett gir handelsplattformen Nordea Investor deg full oversikt. Nedenfor ser du en oversikt over dine muligheter.

Aksjehandel på nett

Handle børsnoterte aksjer enkelt, raskt og effektivt og få tilgang til nyttige markedsrapporter og analyser, samt en rekke andre tilleggstjenester.

Les om Aksjehandel på nett

Nordea Investor

Få oversikt over aksjemarkedene og handle aksjer og fond via mobil, nettbrett og datamaskin..

Les om Nordea Investor

Aksjesparekonto

Kjøp og selg aksjer og aksjefond og få utsatt skatt på gevinsten.

Les om Aksjesparekonto

Aksjehandelskreditt

Søk om lån som kan benyttes til å kjøpe aksjer. Som sikkerhet for benyttet kreditt stilles verdipapirer som er kjøpt. God kunnskap og erfaring fra aksjemarkedet er viktig for å benytte denne løsningen.

Les om Aksjehandelskreditt

Slik bestiller du Aksjehandel på nett

Ønsker du å komme i gang med aksjehandel i Nordea trenger du nettbank og tjenesten Aksjehandel på nett.

Les om hvordan du bestiller Aksjehandel på nett

Investorbeskyttelse

Som spare- og investeringskunde er du godt beskyttet av lovverket gjennom MiFID. MiFID stiller strenge krav til hvordan rådgivningen og informasjonen utføres.

Les om investorbeskyttelse

Disclaimer og viktig informasjon

For deg som benytter deg av våre publikasjoner og rapporter når du investerer, er det nyttig å lese Disclaimer og viktig informasjon.

Les om disclaimer og viktig informasjon