Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

BankID

BankID er en personlig elektronisk legitimasjon som benyttes for identifisering og signering på nett. Én og samme BankID kan brukes til innlogging på tvers av banker og mange andre brukersteder på internett. Som Nordea-kunde anbefaler vi at du bestiller BankID fra Nordea. BankID er knyttet opp mot kundeforholdet ditt og vil opphøre hvis du forlater banken.

BankID brukes til:

  • Innlogging i Nettbanken og Mobilbanken.
  • Bekreftelse av betalinger i Nettbanken og Mobilbanken.
  • Trygg bruk ved netthandel.
  • Inngåelse av bindende avtaler på nett.
  • Innlogging og bruk av offentlige tjenester.
  • Signering av dokumenter elektronisk på internett.

BankID er personlig

Oppgi aldri PIN-koden eller sikkerhetskode fra kodebrikken til venner, familie, kollegaer, bedrifter, offentlig myndighet eller andre som sier at de trenger den.

BankID er personlig og offentlig myndighet, banker og andre anerkjente selskaper vil aldri be deg om å oppgi personlige opplysninger som PIN-koden til kodebrikken din.

Hvordan bruke BankID

Nordeas kunder kan velge mellom tre ulike måter å logge inn med BankID. Med kodebrikke, Nordea Koder-app eller med BankID på mobil.

For å benytte våre nettbank- og mobilbanktjenester med BankID-innlogging, anbefaler vi deg å teste om din datamaskin og mobiltelefon oppfyller de tekniske kraveneÅpnes i nytt vindu.

1. Kodebrikke

Kodebrikken ("sikkerhetskort") er knyttet opp mot din BankID. For innlogging brukes fødselsnummer, kode fra kodebrikken og det personlige passordet du har valgt.

Slik bruker du kodebrikken

2. Nordea Koder-app

Som Nordea kunde kan du benytte deg av vår digitale kodebrikke, Nordea Koder. Nordea Koder er et alternativ til den fysiske kodebrikken, og som innlogging brukes fingeravtrykk istedenfor koden fra kodebrikken. 

Slik kommer du i gang med Nordea Koder-appen

 

 

 

3. BankID på mobil

Med BankID på mobil trenger du kun mobiltelefon. Har du allerede BankID fra Nordea, aktiverer du BankID på mobil i Nettbanken. 

NB! Det er begrenset mulighet til å signere dokumenter ved bruk av BankID på mobil. Som hovedregel må du bruke BankID med kodebrikke eller BankID med Nordea kode-app for å signere dokumenter og avtaler.

Slik aktiverer du BankID på mobil

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Gyldighet på BankID

Din BankID er normalt gyldig i to år. Det kan skje endringer og oppgraderinger i løsningen som kan tvinge frem fornying på et tidligere tidspunkt. BankID blir automatisk fornyet av banken ved bruk. Banken varsler deg 42 dager før BankID må fornyes.

Priser for BankID 
SpesifikasjonKodebrikkeNordea KoderBankID på mobil
Etableringkr 0,00
kr 0,00kr 0,00
Per transaksjonkr 0,00kr 0,00kr 0,00*
Kodebrikke ved rebestillingkr 150,00

*)Sjekk evt. kostnader hos din mobiloperatør.

Skal du bestille BankID?

Har du allerede BankID med kodebrikke, aktiverer du BankID på mobil i Nettbanken, ingen bestilling er nødvendig.

Ring Kundeservice 232 06001 Åpnes i nytt vindu