Skal du til utlandet kan det være lurt å ha med litt av den lokale valutaen. Nordea har i dag mer enn 200 minibanker i Norge som inneholder ulik utenlandsk valuta og er i dag tilstede på flere flyplasser i Norge hvor vi tilbyr de mest aktuelle valutaene. Når du kommer hjem fra reise, kan du veksle gjenværende utenlandske sedler tilbake til norske kroner i våre innskuddsautomater og vekslingsautomater som du finner på flere flyplasser.

Vi anbefaler også at du tar med deg to kort når du reiser på ferie. Det er en ekstra sikkerhet å ha to kort dersom du mister eller blir frastjålet det ene kortet. Ett av kortene bør være et kredittkort.

Kjøpe valuta

Skal du kjøpe utenlandsk valuta, kan du kjøpe fra våre minibanker. Nordea tilbyr veksling fra automater på en rekke flyplasser i Norge.

Når du reiser fra Norge kan du ha med betalingsmidler for til sammen inntil kr 25 000. Har du med verdier ut over dette, må du fylle ut Tollvesenets skjema for deklareringÅpnes i nytt vindu av betalingsmidler.

Veksle tilbake valuta

I våre innskuddsautomater kan du veksle tilbake et utvalg valutasorter (sedler) til norske kroner for innskudd på konto i Nordea. 

På et utvalg steder finner du våre vekslingsautomater hvor du mottar norske kontanter når du veksler fra utenlandsk valuta. 

Priser for kjøp av utenlandsk valuta
Priser for å veksle tilbake utenlandsk valuta
Kjøp av valuta i Nordeas minibanker
Spesifikasjon 
Betaling med kort utstedt av Nordea
Betaling med kort utstedt av andre banker
Per transaksjon
kr 10,00
kr 30,00
Veksle tilbake i Nordeas innskuddsautomater
Godskriving av konto i Nordea Pris 
Verdi t.o.m. kr 150,00 kr 0,00
Verdi over kr 150,00 kr 30,00
Veksle tilbake i Nordeas vekslingsautomater
Kontant oppgjørPris
Uansett beløp 10,00 % av verdien i NOK, maks. kr 50,00

Valutaveksling

Mer informasjon om hvor og hvordan du kan kjøpe valuta og veksle tilbake valuta.

Kjøpe og veksle tilbake valuta