Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Pensjon

Pensjonen er de pengene du skal leve av når du slutter å jobbe. For mange blir avstanden mellom dagens lønn og forventet pensjon stor. Folketrygden sammen med pensjon opptjent gjennom jobben din, vil for mange utgjøre ca. 50 % av dagens lønn. Jo tidligere du kommer i gang med egen sparing, jo mer kan du få i pensjon.

Tips til bedre pensjon

Hva du vil få i pensjon avhenger i stor grad av hvilke valg du selv tar. Vi gir deg våre beste tips for hvordan du kan få den pensjonisttilværelsen du ønsker. Det er likevel du som må ta de viktige grepene.

  • Finn ut hva du får i pensjon for å se om dette er nok.
  • Ta et aktivt valg av aksjeandel på innskuddspensjonen din.
  • Start egen pensjonssparing.
  • Samle pensjonskapitalbevisene dine.
  • Betal ned dyre lån.

Start egen pensjonssparing

Har du råd til å gjøre det du vil når du blir pensjonist? Mange som ikke har egen pensjonssparing, må regne med å få ca. 50 % av dagens inntekt i pensjon.

Les om egen sparing til pensjon

Hvordan få mest mulig i pensjon

Visste du at de fleste kan velge hvor mye av pensjonen som skal spares i aksjer? Ved å velge høyere andel aksjer, har du større mulighet til å få en høyere pensjon.

Les om hvordan du kan få mer i pensjon

Samle dine pensjonskapitalbevis

Har du oppspart pensjon fra tidligere arbeidsgivere? Ved å samle pensjonskapitalbevisene dine får du god oversikt og lavere kostnader.

Les om Pensjonskapitalbevis

Før du vet ordet av det er det du som er gammel

Selv om det kanskje er mer fristende å bruke pengene dine på noe annet akkurat nå, så er det lurt å spare noe. Så kan du leve livet og gjøre det du vil - også som gammel. Noen få hundrelapper i måneden med pensjonssparing kan utgjøre en stor forskjell for deg som pensjonist.

Oisann! Vennligst tillat informasjonskapsler (cookies) for å kunne se innhold som dette fra Nordea