Pensjon

Ny og gunstigere IPS-sparing hvor du sparer til pensjon og samtidig kan få inntil 9200 kr i skattefradrag.

Egen pensjonssparing

De fleste ønsker å leve et aktivt liv som pensjonist. Pensjonssparing gir deg ekstra midler å leve for.

Som pensjonist må du regne med å få ca 50 % av dagens inntekt i pensjon. Derfor kan det være lurt å tenke på pensjonssparing allerede nå, selv om det kanskje er mange år til du er pensjonist. Jo tidligere du starter, jo mer får du i pensjon og jo mindre behøver du å sette av hver måned.

IPS (Individuell pensjonssparing)

IPS gir deg skattefordeler, samtidig som du sparer målrettet til pensjon. Nye skatteregler fra 1. november gjør IPS til et meget gunstig alternativ for for alle.

Les mer

Pensjonskonto

Pensjonskonto er en fleksibel spareform for deg som ønsker å starte pensjonssparing. Du kan spare så mye du vil og du velger selv tidspunkt for utbetaling og varighet på utbetalingsperioden.

Les mer

Pensjon fra arbeidsgiver

Pensjon fra arbeidsgiver utgjør en viktig del av din totale pensjon.

Om du har hatt et arbeidsforhold i en privat bedrift hvor det var pensjonsordning, har du sannsynligvis Pensjonskapitalbevis eller Fripoliser. Ved å samle disse hos oss, får du en bedre oversikt over din pensjon.

Samle dine pensjonskapitalbevis

Har du oppspart pensjon fra tidligere arbeidsgivere? Ved å samle pensjonskapitalbevisene dine får du god oversikt og lavere kostnader.

Les mer om Pensjonskapitalbevis

Fripoliser

En fripolise er oppspart pensjon du får med deg når du slutter i en bedrift som har en ytelsesbasert pensjonsordning. Når du velger å ta ut pensjonen din, blir fripoliser en del av din pensjon.

Les mer

Stort fondsutvalg

Når du starter pensjonssparing settes pengene i et Aktiva-fond tilpasset din risikoprofil. Om du ønsker det kan du senere endre til et annet fond.

Se fondslisten

Full oversikt i Persondialogen

Med Persondialogen får du oversikt over alle avtalene dine i Nordea Liv. Du logger deg inn med BankID.

Les mer