Kvinne hjemme med laptop i sofa

Fond

Fond kan passe deg som ønsker å se pengene dine vokse over tid. Når du sparer i fond kjøper du andeler i fondet og får avkastning etter hvor mange andeler du eier. Det finnes ulike fond du kan spare i utfra ønskene og behovene dine.

Fordeler med fondssparing

  • Gode avkastningsmuligheter over tid
  • Det er enkelt og du trenger ikke være ekspert
  • Spar fra kun 100 kroner og oppover
  • Velg mellom mer enn 400 ulike fond 

Hva er fond?

Et fond er en kollektiv investering der mange sparere går sammen om å plassere pengene sine i verdipapirmarkedet. Som fondssparer kjøper du andeler i fondet og får avkastning etter hvor mange andeler du eier. Han eller hun som følger opp fondet, kalles en fondsforvalter. Forvalteren følger med på markedet og kjøper og selger investeringer til fondet. Forvalterens målsetning er å oppnå best mulig avkastning. 

Hvordan investere i fond?

Investere i fond er enklere enn du tror. Er du nybegynner anbefaler vi spareroboten Nora. Hun gir digital rådgivning og hjelper deg i gang med sparingen på 1-2-3. 
Les mer om Spareroboten Nora

Fondstyper

Vi tilbyr et stort utvalg av ulike typer fond, slik at du kan velge det fondet som passer best for deg. Disse dekker ulike behov med hensyn til tidshorisont, risiko og avkastning. Du kan lese om de ulike fondstypene nedenfor. 

Aksjefond

Fond som gir høyest avkastningsmulighet, men har også høyest risiko.
Les om aksjefond

Rentefond

For deg som ønsker lav risiko og avkastningsmulighet.
Les om rentefond

Hva bør du tenke over før du starter sparingen?

Før du skal i gang med sparingen kan det være lurt å tenke gjennom hva du ønsker å oppnå med sparingen din. Det finnes ulike fond du kan velge mellom avhengig av hvor lenge skal du spare og hvor mye risiko du vil ta. Sparing i fond er langsiktig sparing. Det betyr at du bør la pengene stå i fondet i minst 3 - 6 år avhengig av aksjeandelen i fondet. Jo høyere aksjeandel, jo lenger tidshorisont. De beste avkastningsmulighetene oppnår du nemlig over tid. Les også våre tips til å spare i fond.

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Spørsmål om fond

Om Nordea Funds

Nordea Funds Ltd er et fondsselskap som bedriver fondsforvaltning og en del av Nordea-konsernet. Les mer om selskapet, selskapets kontaktinformasjon og se siste finansielle rapporter.

Les om Nordea Funds

Generelt om risiko ved sparing i fond

Historisk og forventet avkastning gir ikke garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste

Tips: Få oversikt over sparingen din i mobilbanken

Last ned mobilbanken

  • Du velger om du skal laste ned til iPhone/iPad eller Android i neste steg.