Kvinne hjemme med laptop i sofa

Fond - gir mulighet for god avkastning over tid

Sparing i fond egner seg godt for deg som vil spare langsiktig. Sparer du i fond jevnlig over tid, får du gode muligheter til å se pengene dine vokse. Med en spareavtale går sparingen av seg selv.

Fordeler med å spare i fond

  • Du får mulighet til god avkastning over tid
  • Du velger hvor mye risiko du vil ta
  • Du kan velge fond utfra dine ønsker og behov
  • Med en spareavtale går sparingen av seg selv og svingninger i markedet jevnes ut over tid
  • Du kan spare fra 100 kroner og oppover

Hvordan vil du begynne å spare?

Fondssparing behøver ikke være så vanskelig. Men hva du trenger av hjelp kan variere, avhengig av hvor erfaren du er. Velg det som passer deg best nedenfor.

Spar i fond på egenhånd

Du vet hvilke fond du vil spare i og ønsker å velge fritt blant alle våre fond.

Les om fond

Få forslag til en fondsportefølje

Fondsvelgeren anbefaler en fondsportefølje utfra hvor mye risiko du vil ta.

Les om Fondsvelgeren

Få digital rådgivning

Spareroboten Nora gir deg rådgivning og anbefaler et fond som passer deg.

Les om spareroboten Nora

Spar i fond i Fondskonto

Fondskonto er et fleksibelt forsikringsspareprodukt. Du kan bytte alle typer fond så mye du vil uten at det utløser skatt.

Les om Fondskonto

Se vårt fondsutvalg

Alle våre fond

Hos oss kan du velge mellom et stort utvalg av aksjefond, kombinasjonsfond og rentefond. Utover våre egne fond kan du også spare i fond fra forvaltere som Alfred Berg, Carnegie, Didner & Gerge, Lannebo og Skagen.

Les om vårt fondstilbud

Lettvinte fondspakker

Nordea Plan-fond er fond for deg som ønsker at vi følger opp sparingen for deg. Velg mellom syv Nordea Plan-fond med ulike risikoprofiler. Dette er enkle og lettvinte fondspakker som gir deg tilgang til mange fond over hele verden gjennom ett enkelt fond.

Les om Nordea Plan-fond

Fond med fokus på bærekraft

Tenk om vi kunne skape en forandring mot en bærekraftig fremtid for oss og kommende generasjoner. Gjennom sparing i fond kan du gjøre en forskjell og bidra til at sparepengene dine blir brukt til bærekraftig utvikling. Det finnes flere fond du kan velge mellom.

Les om fond med fokus på bærekraft

Sparing i fond med bærekraftskriterier

Kan også bety at du får pengene dine til å vokse uten at det går på bekostning av miljømessige, sosiale eller forretningsetiske forhold (ESG-faktorer). 

Nordea tilbyr et bredt utvalg av fond som har spesifikke bærekraftskriterier. Kriteriene kan variere avhengig av hva slags fond det er snakk om. Alle fondene som Nordea forvalter, omfattes av arbeidet vårt med ansvarlige investeringer, og er underlagt grunnleggende ESG-kriterier. Vi tilbyr også fondspakke med fokus på bærekraft.  

Slik kjøper og selger du fond i mobilbanken

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Som fondskunde i Nordea er det enkelt å kjøpe og selge fond i mobilbanken. Videoen viser deg hvordan du gjør det steg for steg.

Om Nordea Funds

Nordea Funds Ltd er et fondsselskap som bedriver fondsforvaltning og en del av Nordea-konsernet. Les mer om selskapet, selskapets kontaktinformasjon og se siste finansielle rapporter.

Les om Nordea Funds

Fondsmeldinger

Se fondsmeldinger, fusjonsmeldinger og kunngjøringer av vedtektsendringer. Under Fondsmeldinger finner du også informasjon om fond som stenges for salg og annen viktig informasjon.

Les våre fondsmeldinger

Investorbeskyttelse

Som investor er du godt beskyttet av lovverket.

Les mer her

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk og forventet avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste

Tips: Få oversikt over sparingen din i mobilbanken

Last ned mobilbanken

  • Du velger om du skal laste ned til iPhone/iPad eller Android i neste steg.