Familie i sofa

Sparing og investering

Det finnes et stort utvalg av spare- og investeringsprodukter du kan velge mellom. Hvordan du sparer er blant annet avhengig av hva du sparer til, hvor lenge du skal spare og om du vil ta risiko for å få mulighet for høyere avkastning. Med en spareavtale går sparingen av seg selv.

Hvorfor investere og spare?

Se for deg at du er på vei hjem fra Norgesferien og bilen ryker. Den må sendes på verksted, men du har nettopp brukt store summer på drømmeferien. Tenk nå enda lengre frem i tid, til du har blitt pensjonist, og du ikke sitter med så mange kroner på konto som du skulle ønske.

Forskjellige investerings- og sparemetoder

Det er smart å investere gjennom banken slik at du alltid har penger i bakhånd, enten det er til noe uforutsett, som bilen som må på verksted, eller noe planlagt, som pensjonen din. 

Vi har et stort tilbud innenfor investering og sparing, og hjelper deg med å komme i gang. Her har du mange muligheter, fra å se hvor mye sparebeløpet ditt kan vokse med sparekalkulatoren til å gjøre investeringer i banken dag. 

Hvilke investeringer er best?

Når du har bestemt deg for å gå i gang med sparing og investering er dette kanskje en av spørsmålene du stiller deg. Hvilke investeringer som er best for deg avhenger av flere ting. De viktigste er hva du sparer til, om du forventer avkastning, om du er villig til å ta risiko og din kunnskap og interesse for finansmarkedet.

Nedenfor kan du finne mer informasjon rundt våre investerings- og spareprodukter.

Sparing på konto

Ved sparing på konto har du alltid pengene i reserve. Sparekonto passer for deg som ønsker forutsigbarhet og lav risiko. Start en spareavtale til det du ønsker deg.

Les om sparing på konto

Sparing i fond

Sparing i fond gir mulighet for god avkastning på sparebeløpet. Velg mellom et stort utvalg av fond basert på hvor mye risiko du er villig til å ta. Alle kan investere sparepengene sine i fond og velge å sette inn engangsinnskudd og/eller opprette spareavtale.

Les om sparing i fond

Sparing til pensjon

Når du går av med pensjon blir avstanden mellom dagens lønn og forventet pensjon stor. Utbetaling fra Folketrygden sammen med pensjon opptjent i jobb, vil for mange utgjøre ca. 50 % av dagens lønn. Derfor kan det lønne seg å starte sparingen tidlig.

Les om sparing til pensjon

Aksjesparekonto

Kjøp, selg og bytt aksjer og aksjefond uten at det utløser skatt. Du betaler først skatt når du tar ut gevinst fra kontoen.

Les om Aksjesparekonto

Aksjer

Gjør en investering med Aksjehandel på nett. Der får du full oversikt over porteføljen din, og mulighet til å kjøpe og selge aksjer enkelt, raskt og effektivt. Vi har løsninger tilpasset dine ønsker og behov.

Les om aksjehandel

Verdipapirtjenester

For å gjøre investeringer i aksjer og enkelte fond trenger du VPS-konto og/eller VPU-konto. Investortjenester gir deg oversikt over utviklingen av porteføljen din når du vil. Det er enkelt å opprette VPS- og VPU-konto.

Les om verdipapirtjenester

Børshandlede produkter

Nordea tilbyr Bull & Bear. Bull gir positiv avkastning når markedet stiger og Bear når det faller. Vi har både Bull & Bear med og uten gearing.

Les om børshandlede produkter

Investeringsprodukter

Nordea tilbyr også skreddersydde investeringsmuligheter som kapitalbeskyttede plasseringer og bevis basert på vårt aktuelle markedssyn.

Les om investeringsprodukter

Tips: Få oversikt over sparingen din i mobilbanken

Last ned mobilbanken

  • Du velger om du skal laste ned til iPhone/iPad eller Android i neste steg.