Finansieringsbevis

Med et finansieringsbevis vet du hvor mye du kan kjøpe for når du skal finne din nye bolig. Finansieringsbeviset er ofte en forutsetning for å vinne budrunden.

Dine fordeler med et finansieringsbevis

  • Du vet hvor mye du kan kjøpe bolig for og du kan raskt slå til når den rette boligen dukker opp 
  • Finansieringsbeviset er gratis og det er ikke bindende for deg 
  • Finansieringsbeviset er gyldig i 6 måneder og kan fornyes 

Hva er et finansieringsbevis og hvordan fungerer det?

Med et finansieringsbevis fra Nordea har du en bekreftelse på hvor mye du kan låne hos oss slik at du vet hvor mye du kan kjøpe bolig for.  

Finansieringsbeviset tar utgangspunkt i din nåværende økonomi, verdien på eventuelt eksisterende bolig og din egenkapital, som er pengene du har spart selv. Det er lurt å gjøre seg opp en formening om hvor mye du trenger i lån før du søker om et finansieringsbevis. Hovedregelen er at du kan låne inntil 5 ganger inntekten din og du må kunne tåle en renteoppgang på 3 %-poeng. 

For at du skal være trygg på at du ikke låner mer enn din økonomi tåler så gjør vi en grundig vurdering av lånestørrelse og din økonomiske situasjon. Søker du om mer enn du kan få innvilget vil vi ta kontakt med deg for å finne en god løsning.   

Finansieringsbevis på 1-2-3

  1. Fyll ut søknaden om finansieringsbevis. 
  2. Gi samtykke til at vi kan innhente dine lønns- og skatteopplysninger i siste steg i søknaden.
  3. Når søknaden er godkjent/innvilget får du et uforpliktende tilbud som gjøres om til et boliglån når du har kjøpt bolig. 

Dette trenger vi når du har sendt inn søknaden

Etter at du har sendt inn søknaden vil vi be deg om inntekts- og skatteopplysninger. Dette er vi lovpålagt å innhente. Den enkleste måten å løse dette på er å gi oss ditt samtykke så kan vi hente opplysningene vi trenger for deg. Det eneste du da trenger å gjøre er å sende søknaden, så fikser vi resten. Les mer og gi samtykke til lånedokumentasjon

Hvor lang tid tar det å få et finansieringsbevis?

Vi prioriterer søknader om finansieringsbevis og har kort ventetid. Enten du ser på boligannonser på kveldstid eller går på visning i helgen, så er vi der for å hjelpe deg med finansieringen. Send oss gjerne din søknad og vi vil ta kontakt med deg.

Når du har fått det godkjent, finner du finansieringsbeviset under DokumenterÅpnes i nytt vindu i nett- eller mobilbanken. Meglere som trenger bekreftelse på finansieringen får dette muntlig ved å ta kontakt med oss i Nordea. Husk at du ikke bør vise finansieringsbeviset til megler før du legger inn bud da denne informasjonen kan bli brukt til å presse prisen på boligen opp. 

Pris og gyldighet for finansieringsbevis

Pris og betingelser for finansieringsbevis

SpesifikasjonPris/betingelser
Finansieringsbeviskr 0,00
Gyldighet 6 måneder
Er finansieringsbeviset bindende?Nei
Priseksempel for boliglån

Pris og betingelser for finansieringsbevis

SpesifikasjonPris/betingelser
Finansieringsbeviskr 0,00
Gyldighet 6 måneder
Er finansieringsbeviset bindende?Nei

Send inn din søknad nå

Med finansieringsbeviset i hånden vet du hvor mye du kan kjøpe for.

Søk om finansieringsbevis