Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Spar i fondspakken Nordea Liv Bærekraft

Nå kan du samle investeringene dine i selskaper som har ekstra høyt fokus på miljø, menneskerettigheter, sosiale- og forretningsetiske forhold.

Hva er Nordea Liv Bærekraft?

Nordea Liv Bærekraft er en fondsportefølje vi har satt sammen som gjør det enkelt for deg å spare bærekraftig. Spar i fond fra Nordea og eksterne fond - samlet i en pakke.

Når du sparer i Nordea Liv Bærekraft investerer du i en fondsportefølje av selskaper som er ekstra dyktige på å håndtere risiko, og som ser nye innovative løsninger relatert til miljø, menneskerettigheter, arbeidsvilkår og forretningsetikk (ESG - Environment, Social, Governance). Selskapene gjennomgår omfattende analyser hos oss for å sikre at de har trygg drift gjennom sterk ledelse, høyt fokus på miljø, samfunn og fremtidsrettede produkter.*

Nordea Liv Bærekraft har 6 ulike risikonivåer, etter Nordea sitt portefølje- og rådgivningskonsept, hvor du kan velge aksjeandel fra 10 % (konservativ), opp mot 100% aksjer med en offensiv investeringsprofil. Høyere aksjeandel gir større positive og negative svingninger, og passer for kunder med lengre tidshorisonter. Fondene i porteføljene er både fra Nordea og eksterne aktører, samt at de følger Nordea sitt taktiske markedssyn (GAAS).

Start sparingen i Nordea Liv Bærekraft gjennom Fondskonto

Vår misjon

"Vår misjon er å tilby en diversifisert bærekraftig portefølje til deg som kunde, hvor oppnådd avkastning er i tråd med markedet, samtidig som klima, miljø og samfunnsmessige forhold påvirkes i positiv retning. Derfor investeres det i selskaper med sterkt styre og ledese."

Hvorfor investere i Nordea Liv Bærekraft?

  • For å kunne investere samlet i en portefølje av ekstra bærekraftige fond, både innen Stars-familien og eksternt forvaltede.
  • Ha mulighet til å selv velge mellom 6 ulike risikoprofiler fra 10 % - 100 % i aksjeandel.
  • Invester gjennom Fondskonto privat eller for bedrift, og bytt fond uten at det uløses skatt.
  • Selskaper i porteføljen er ekstra dyktige på å håndtere risiko relatert til miljø, menneskerettigheter, arbeidsvilkår og forretningsetikk (ESG).
  • Porteføljene følger Nordea sitt taktiske markedssyn (GAAS).
  • Investeringsuniverset omfatter både norske og utenlandske aksje- og obligasjonsfond, både internt- og eksternt forvaltede.

Dine investeringer påvirker

Vi er opptatt av hvor penger som investeres ender opp. Derfor har vi høyt fokus på hvilke selskaper vi velger inn i våre fond. Alle selskap du investerer i gjennom oss har vært gjennom risikoanalyser med tanke på blant annet miljø og menneskerettigheter. Ønsker du enkeltfond med spesielt høyt fokus på bærekraft tilbyr vi det, eller du kan investere samlet i Nordea Liv Bærekraft.

*Hva er en bærekraftig investering?

Det er mange faktorer som ligger til grunn for å kunne vurdere om en investering er bærekraftig, og det jobbes ulikt med analyser innen finansindustrien. Målet samlet sett er å finne gode standarder som konkret kan fortelle hvordan våre investeringer påvirker - derfor støtter vi også forskningen på området. Vi har mange dedikerte ansatte som jobber med bærekraft og ESG. Se filmen for en kort innføring.

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Kostnader

Kostnader Nordea Liv Bærekraft

PorteføljefondFondskostnad
Nordea Liv Bærekraft 100,49 %
Nordea Liv Bærekraft 300,79 %
Nordea Liv Bærekraft 500,99 %
Nordea Liv Bærekraft 651,09 %
Nordea Liv Bærekraft 801,19 %
Nordea Liv Bærekraft 1001,29 %

Spar i Nordea Liv Bærekraft

Spar i våre mest bærekraftige Stars-fond og utvalgte eksterne fond med høyt fokus på miljø og sosiale forhold.

Start sparingen gjennom Fondskonto