Far løfter sønn

Bolig

For de fleste er en bolig livets viktigste investering fordi det vil binde din økonomiske frihet gjennom mange år. Derfor vil det også være en rekke spørsmål du sikkert lurer på - eksempelvis hvor mye du kan låne og om du bør kjøpe eller selge bolig først. Her gir vi deg noen boligtips på veien, kanskje avgjørelsen din kan bli litt enklere å ta.

Hva skal til for å få boliglån?

Det første som skjer når bankene mottar en lånesøknad, er at de vurderer tre veldig konkrete forhold. Følger du disse rådene før du søker om boliglån kan du øke sjansene dine for å få boliglån.

Boligprosessen steg for steg

Om du skal ut på boligmarkedet for første gang eller bytte bolig, finner du svar på mange av de spørsmålene som kan dukke opp i vår guide.

Gå til guiden

Boligbytteguide steg for steg

Et boligbytte er mer omfattende og komplekst enn det å kjøpe sin første bolig. Ofte vil man trenge mellomfinansiering. Vi har delt denne prosessen inn i 4 steg.

Gå til Boligbytteguiden

Byggelånsprosessen

Skal du bygge hus eller rehabilitere? Det er ingen liten oppgave, mange detaljer skal på plass. Før du starter byggeprosjektet bør du kjenne til byggelånsprosessen.

Slik er byggelånsprosessen

Bør du kjøpe eller selge bolig først?

Hva som er best, avhenger av deg, økonomien din og markedet du selger i.

Les mer om kjøpe eller selge bolig først

Utgifter ved å flytte fra leilighet til hus

Som huseier er det mye nytt å forholde seg til. Det er dyrt med enebolig så du bør ta høyde for endringer i utgiftene.

Les mer om å flytte fra leilighet til hus

Ønsker du en enklere boligtilværelse?

Det å flytte til en bolig som krever mindre vedlikehold, vil kunne bidra til å frigjøre tid til det du ønsker å bruke fritiden din på.

Les mer om en enklere boligtilværelse

Hyttelån

En hytte har et eierforhold på samme måte som en helårsbolig. Derfor minner et hyttelån mye om et normalt boliglån, og du får samme rente som lån til bolig.

Les mer om hyttelån

Grønt boliglån

Bor du i eller planlegger å kjøpe en energieffektiv bolig med A- eller B-marking, kan du få god rente med Grønt boliglån.

Les om grønt boliglån

Boligkreditt

En avtalt kredittramme til din disposisjon. Du bestemmer selv når du skal benytte lånet, hva du skal benytte det til og når det skal tilbakebetales.
 
 

Les om boligkreditt

Tips: Få full oversikt over lånene dine i mobilbanken

Last ned mobilbanken

  • Du velger om du skal laste ned til iPhone/iPad eller Android i neste steg.