Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Hva koster boliglånet?

Bruk vår lånekalkulator for å beregne hva lånet koster. Den gir deg en oversikt over hvor mye du kan låne, basert på din økonomi. Beregningene i lånekalkulatoren er ikke bindende for banken.

Lånekalkulatoren viser hvor mye et boliglån koster ved annuitetslån, men ta kontakt med oss hvis du lurer på hva et serielån koster. Vi hjelper deg med beregningene.

Hva påvirker hvor mye lånet koster?

Hva lånet koster avhenger av:

  • Rentenivået
  • Tilleggskostnader som etablerings-, termin-, depot- og tinglysningsgebyr
  • Om du har et annuitets- eller serielån
  • Hvor lang nedbetalingstid boliglånet har

Renter og avdrag utgjør de største kostnadene i forbindelse med lånet. Hvis du ønsker å sikre at renten ikke vil endre seg under nedbetalingstiden kan du velge et boliglån med fastrente. Flytende rente passer deg som ønsker et fleksibelt lån der renten følger markedsrenten.

Hva avgjør hvor mye du kan få i boliglån?

Det er fremfor alt din betjeningsevne som avgjør hvor mye du kan få i boliglån. Din betjeningsevne beregnes ut ifra din inntekt, formue, gjeld og de kostnader du har. Det er også noen regler som Finanstilsynet har satt som begrenser hvor mye du kan låne.

Sammenligne boliglån

Før du søker om lån kan det være lurt å sammenligne tilbud på boliglån fra ulike långivere. Her bør du sammenligne forskjeller i ulike typer tjenester og produkter som tilbys, men også sammenligne priser. Den effektive renten er et godt tall å sammenligne med når du ser på priser, ettersom den gjenspeiler totalprisen på lånet – renten pluss alle typer gebyrer.

Fra boliglånskalkulatorene våre får du relevant informasjon om Nordeas boliglånstilbud, som du kan bruke i din sammenligning av boliglån:

Søk om finansiering nå

Med et estimat på hvor mye du kan kjøpe bolig for, er du ett steg nærmere boligdrømmen. For å legge inn bud på en bolig bør du ha et finansieringsbevis – en bekreftelse på hvor mye du kan kjøpe bolig for. Det er gratis, helt uforpliktende og gyldig i 3 mnd. som kan forlenges.

Ønsker du finansiering for å kjøpe et spesielt objekt, øke boliglånet ditt, eller flytte lånet ditt til Nordea?

På knappen nedenfor finner du søknadsskjema for finansieringsbevis og for boliglån.

Er du klar til å sende inn søknaden?

Søk om boligfinansiering