Fra finansieringsbevis til søknad om boliglån

Det er lurt å skaffe deg et finansieringsbevis før du går på visninger. Da vet du hvor mye du kan låne og hvor mye du kan betale for ditt nye hjem.

Er du allerede klar til å søke om Finansieringsbevis eller boliglån kan du søke på nett. Du kan også kontakte oss på chatÅpnes i nytt vindu for å avtale et møte hvor vi sammen går gjennom økonomien din.

Søknaden

Før du begynner å fylle ut søknadspapirene eller kommer i møte med oss, er det lurt å ha følgende klart;

  • Dokumentasjon som viser inntekten din det siste året og oversikt over gjeld du har i dag. Du kan gi oss samtykke til å innhente lånedokumentasjon  
    Spørsmål og svar om Samtykke lånedokumentasjon
  • Skal du låne sammen med noen (medsøker), trenger du også den samme informasjonen for denne personen
  • Takst/verdivurdering på boligen du evt. skal selge. Denne må ikke være eldre enn 6 måneder 
  • Eventuelt salgsoppgave/prospekt på boligen du har lyst til å kjøpe

Søker du om et finansieringsbevis, trenger du som regel bare å gi oss samtykke til å innhente lånedokumentasjon.

Avtal et møte med oss

Vi veileder deg gjennom søknadsprosessen. Ut fra din privatøkonomi, gjeld, forsikringer, sparing og pensjon setter vi opp en låneramme som er tilpasset din økonomi.

Det enkleste er å ha et videomøte. Det fungerer på samme måte som et fysisk møte, men vi snakker sammen på telefon og rådgiveren deler skjermen sin med deg. Fordelen er at vi kan snakke sammen når som helst uansett hvor du er. Også i helger og på kveldstid. Ønsker du heller å ha møtet på ett av våre kontorer, er det også mulig.

Snakk med oss om du har noen spørsmål

Trenger du hjelp under prosessen, er vi tilgjengelige på telefon 232 06001 eller via chatÅpnes i nytt vindu på våre nettsider og mobil – alle dager.

Er du klar til å sende inn søknaden?

Her kan du søke om finansieringsbevis eller motta tilbud på boliglån. Etter at du har sendt inn din søknad vil du bli kontaktet av en rådgiver.

Søk om lån til bolig

Boligkjøp - oversikt over prosessen steg for steg

1. Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe bolig?

Få tips til hva du bør tenke på før du kjøper ny bolig. Ved å kartlegge behovene dine finner du ut hvilken boligtype og prisklasse som passer deg.

Gå til steg 1

2. Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye du kan låne til boligkjøpet avhenger av din betjeningsevne. Lær deg mer om dette og hva som påvirker kostnadene på lånet.

Gå til steg 2

3. Hva er lurt å tenke på før jeg låner?

Før du tar opp boliglån, må du vite om du ønsker fast eller flytende rente og annuitetslån eller serielån. Her får du en rask gjennomgang av hva de ulike lånetypene innebærer.

Gå til steg 3

4. Hvordan søker jeg om finansieringsbevis og boliglån?

Få hjelp med søknadsprosessen, uansett om du ønsker å søke lån digitalt eller med hjelp av en rådgiver. Finn ut hva du må ha klart før du fyller ut søknadspapirene og er klar for kjøp av bolig.

Gå til steg 4

5. Visning, bud og bekreftelse på finansiering

Her gir vi deg noen tips i forhold til visning og bud, og mellom de ulike eierformene. Vi håper det vil hjelpe deg å gjøre et boligkjøp du er fornøyd med også i ettertid.

Gå til steg 5

6. Hva skjer etter jeg har fått lånet og kjøpt bolig?

Etter at du har kjøpt boligen trer låneavtalen i kraft og du kan begynne på en ny fase i livet. Men når starter nedbetalingen og hva skjer hvis du mister inntekten din?

Gå til steg 6

Om PrivatMegleren

PrivatMegleren er Nordeas eiendomsmeglerkjede. Meglerkjeden er landsdekkende med sterkt fokus på å ha de beste meglerne med lokal kompetanse og de mest moderne digitale verktøyene på markedet. De leter frem det beste med enhver bolig og presentere det på beste måte for å fange mest mulig oppmerksomhet hos potensielle kjøpere og nå den budgiveren som kan bety mye for sluttsummen.