Dine fordeler med mellomfinansiering i Nordea

  • Du kan kjøpe drømmeboligen først og selge eksisterende bolig etterpå, slik at du eier to boliger i en periode
  • Du kan få mellomfinansiering dersom du har solgt, men ikke mottatt oppgjør enda 
  • Du kan få eventuell avdragsutsettelse på ditt eksisterende lån, mens du betaler avdrag på ditt nye langsiktige lån
  • PrivatMegleren er Nordeas egen eiendomsmegler, og hjelper deg gjerne med verdivurdering/e-takst

Hva er mellomfinansiering?

Et mellomfinansieringslån ved kjøp og salg av bolig er i prinsippet det samme som et kortsiktig nedbetalingslån, hvor du kan velge å betale renter og avdrag i perioden, eller bare betale renter. Denne løsningen er aktuell ved boligkjøp dersom du har solgt, men ikke mottatt oppgjør, eller hvis du har kjøpt en ny bolig før du har solgt den du bor i nå.

Hvordan fungerer mellomfinansiering?

Mellomfinansiering innebærer at banken låner ut nok penger for at du skal kunne eie to boliger samtidig i en kortere periode. Under mellomfinansieringsperioden har du to parallelle lån - et mellomfinansieringslån som dekker det nye lånebehovet, og det gamle boliglånet.  Du får litt høyere rente på den delen av lånet som er mellomfinansieringslånet.  

Når pengene fra salg av nåværende bolig kommer inn, vil ditt gamle lån og mellomfinansieringslånet bli slettet, og du vil sitte igjen med ditt nye langsiktige lån.

Eksempel på mellomfinansiering

Her illustrerer vi hvordan mellomfinansiering fungerer med et eksempel.

Utgangspunkt

Verdivurdering av gammel bolig3 000 000
Gammelt lån 2 000 000
Egenkapital i gammel bolig 1 000 000
Ny bolig koster 4 000 000

Lån i en mellomfinansieringsperiode:

I praksis utbetales det to nye lån ved mellomfinansiering og du vil beholde eksisterende lån som før. 

  1. Gammelt lån på kr 2 000 000,- beholder samme betingelser frem til lånet blir innfridd etter salg.
  2. Mellomfinansiering på kr 1 000 000,- (forskuttering av bundet egenkapital) med betingelser for mellomfinansiering, til en høyere rente. Løpetid i inntil 6 mnd.
  3. Nytt langsiktig boliglån på kr 3 000 000,- med betingelser etter aktuell prisliste for langsiktig lån.

Om PrivatMegleren

PrivatMegleren er Nordeas eiendomsmeglerkjede. Meglerkjeden er landsdekkende med sterkt fokus på å ha de beste meglerne med lokal kompetanse og de mest moderne digitale verktøyene på markedet. De leter frem det beste med enhver bolig og presentere det på beste måte for å fange mest mulig oppmerksomhet hos potensielle kjøpere og nå den budgiveren som kan bety mye for sluttsummen.

Beregne mellomfinansiering med kalkulator

For å kunne beregne hvor dyr bolig du kan kjøpe, må du først vite hvor mye du har i egenkapital. For å finne ut det trenger du først en verdivurdering av boligen din. Vi har ikke én spesifikk kalkulator som beregner hvor mye du kan få i mellomfinansiering, men med hjelp av vår boliglånskalkulator kan du se hvor mye du totalt kan låne til ny bolig utfra din eller din husholdnings betjeningsevne.

Pris og rente på mellomfinansiering hos Nordea

Hvis du vurderer å ta opp et mellomfinansieringslån hos Nordea, kan du ta kontakt med oss så beregner vi pris og rente for deg. For mer informasjon om alt det praktiske ved et boligbytte kan du lese steg 4 i vår Boligbytteguide.

Send din søknad nå

Søk og få et uforpliktende tilbud.

Søk om mellomfinansiering