Enkle grep kan gjøre underverk for salget

- Når du skal selge bolig, er det viktig å kunne se boligen gjennom en potensiell kjøpers øyne. Husk at de som kommer på visning aldri vil ha et forhold til dine personlige eiendeler. De forholder seg kun til det potensialet boligen din har og det er nettopp dette du bør fremheve, sier Grethe Meier, administrerende direktør i PrivatMegleren.

Hvordan style boligen før fotografering og visning

  • Rydd, vask og luft grundig. Alt bør være skinnende rent før visning – også inni skap og skuffer. 
  • Utbedre skader på overflater ved å tette hull i vegger og tak med for eksempel akryl-fugemasse. 
  • Mal eventuelt flater som ikke lar seg redde av såpe og vann. 
  • Lyse og luftige farger gir et nøytralt inntrykk som er lett å like. 
  • Fjern alle unødvendige møbler for å skape en åpen romfølelse. 
  • Fjern alle personlige gjenstander som fotografier, kjøleskapsmagneter, skittentøykurver, tannbørster osv. 
  • Invester i noen nye håndklær, nytt sengetøy og pynteputer som matcher hovedfargen i rommet. Legg sengeteppe på sengen, det virker ryddig og innbydende. 
  • Pynt med planter, urter, frisk frukt på fat og tente stearinlys for å skape en hyggelig stemning – men ikke overdriv. 
  • Varsle naboene og hør om de kan holde uteområdene ryddig under visningen. 
  • Rydd, rydd, rydd! Når du tror du er ferdig, ta en runde til – du har mest sannsynlig bare kommet halvveis.

Du kan gjøre mye selv og noen enkle grep kan gjøre underverk for mange boliger, men i noen tilfeller kan det være smart å leie en stylist eller få noen timers konsulenthjelp for å få frem potensialet i boligen.

Betale for boligstyling når du selger bolig?

Kanskje er du et talent på boligstyling og kan klare å maksimere salgsprisen helt på egen hånd? Da er du heldig. De færreste av oss er proffe på interiør og styling, men med litt research og rådgivning klarer mange likevel å selv style boligen før fotografering og visning. Søker du hjelp til boligstyling, kan du ofte velge mellom tre nivåer: veiledning, delstyling eller fullstyling.

Veiledning

Når du betaler for veiledning kommer en boligstylist eller rådgiver hjem til deg og gir deg råd og tips på hvordan du selv kan style boligen før salg. Målet er å skape et best mulig inntrykk på potensielle kjøpere. Du får for eksempel råd om hvordan du bør møblere, fargevalg og om hvilke enkle knep du kan bruke for å forbedre atmosfæren. Dette er en tjeneste som mange meglere tilbyr.

Delstyling

Delstyling innebærer at boligstylisten i hovedsak bruker det møblementet du allerede har, men tar med seg pyntegjenstander, mindre møbler, lamper og tekstiler som gir boligen din et løft. Dette passer perfekt for deg som allerede har fine møbler som matcher boligen du selger, men som mangler det lille ekstra.

Fullstyling

Ved fullstyling tømmer du boligen helt for møbler og boligstylisten bruker sine ting for å style boligen på best mulig måte; fra møbler, til pyntegjenstander og belysning. Dette kan være lurt å velge hvis du har gamle og umoderne møbler som ikke står i stil med boligen, eller dersom du helt mangler møbler.

Send inn lånesøknad nå

Her kan du søke om finansieringsbevis eller motta tilbud på boliglån, og du vil få et raskt svar.

Står du foran et boligkjøp akkurat nå og det haster med finansiering kan du ringe oss på +47 23206001

Søk om lån til bolig