Hyttelån

Vi kan hjelpe deg med å oppfylle din hyttedrøm. Du får akkurat samme rente som lån til bolig.

Lån til hytte

En hytte har et eierforhold på samme måte som en helårsbolig. Derfor minner et hyttelån mye om et normalt boliglån. Når du søker om et hyttelån, ser vi på de samme faktorene som vi ser på for et boliglån. Du kjøper en tomt og et hus - og økonomien din og for eksempel verdien av helårsboligen din avgjør hvor mye du kan kjøpe for.

Hvis du tenker på å låne til hytte kan det være lurt å starte med å få en oversikt over hvor mye du kan kjøpe for. Du kan enkelt og greit søke om et finansieringsbevis på våre sider. Slik kan du raskt slå til når du finner den rette fritidsboligen for deg.

Låneeksempel

Hyttelån for Premium-kunder:  

Nom.rente 2,49 % p.a., eff. rente 2,60 % p.a., 2.000.000,- o/25 år. Totale kostnader: kr 2 711 380,00

Hyttelån kalkulator

Det er mange som lurer på hvor mye de kan få i lån til hytte. Med vår boliglånskalkulator kan du enkelt finne ut hvor mye du kan få i hyttelån. Hvis du allerede vet at du vil låne til en hytte eller et fint nytt fritidshus, kan du bruke boliglånskalkulatoren vår og finne ut hvor mye du kan kjøpe for.

Dersom du ønsker, kan du lese mer om boliglån på våre sider.

Lån og finansiering av hytte eller fritidsbolig

Når du vil kjøpe en hytte eller fritidsbolig, bør du stille deg selv følgende spørsmål:

  • Hva har du råd til å kjøpe for?
  • Hvordan skal du dekke faste utgifter til hytten eller fritidsboligen?
  • Hvordan skal du dekke andre utgifter som transport og vedlikehold?

På samme måte som det å kjøpe en helårsbolig, kan det være lurt å sette seg inn i boligprosessen når du skal kjøpe hytte. Se vår boligguide for å få et overblikk over hele prosessen.

Hva du bør tenke over når du låner til hytte

Hvis du vurderer et hyttelån, er det lurt å tenke over hva du vil bruke hytten eller fritidsboligen til.

På likhet med en helårsbolig, må du også vurdere prisklasse, beliggenhet og størrelse når du ønsker å kjøpe hytte eller fritidsbolig. I tillegg bør du vurdere transport til og fra hytten. Dette kan være avgjørende for hvor ofte du tenker deg å bruke hytten.

Når det gjelder beliggenhet, er det også store svingninger i pris. Det kan bety at du kanskje må gå på kompromiss med enten plassering eller størrelse.

Du bør også tenke over om du ønsker at hytten skal være en investering. Og det kan avhenge av en rekke forhold som vi ønsker å gi deg råd om.

Vil du låne til hytte?

Søk om et hyttelån