Frostrøyk over innsjø

Aktuell informasjon om koronavirus og din bankhverdag

Akkurat nå er ingenting som det pleier og både hverdagen og økonomien er snudd på hodet for veldig mange. Vi har samlet en del tips og råd, samt svar på aktuelle spørsmål som mange lurer på i denne turbulente tiden. Du vil fortsatt kunne bruke nett- og mobilbank som før og enkelt styre økonomien din hjemmefra. I tillegg finner du informasjon om hvordan du kan søke avdragsfrihet på boliglånet ditt, samt gode råd om reiseforsikring og hvordan du bør forholde deg til sparingen din. Siste oppdatering 10. juli

COVID-19 og forbrukeratferden

Nordea ønsker å se på effektene av koronasituasjonen på forbruket i Norge basert på statistikk for korttransaksjoner.

Målet vårt er å gjøre denne nyttige informasjon om effekten av pandemien tilgjengelig for alle. Alle korttransaksjonsdata vil bli behandlet anonymt, og statistikken vil ikke kompromittere våre kortholdernes personvern. Nordea vil ikke bruke resultatene fra datauttrekket til kommersielle formål, men vil dele resultatene i utvalgte kanaler. 

Ytterligere informasjon om rettighetene du har som kortholder når det gjelder behandlingen av personopplysninger finner du her

Trenger du advokathjelp?

Alle våre kunder har nå mulighet til en gratis samtale med advokat, og får rabatterte priser på advokattjenester hos Legal24.

Trenger du avdragsfrihet på boliglånet ditt?

Vi er her for å støtte deg som kunde gjennom gode og dårlige tider. Koronaviruset har spredd seg raskt og påvirker hele samfunnet vårt. Hvis du har redusert inntekt eller svekket økonomi, kan du søke om avdragsfrihet på boliglånet ditt.

Trenger du avdragsfrihet på billånet ditt?

Har du billån fra Nordea Finance, kan du nå søke om avdragsfrihet ved å sende en e-post med følgende opplysninger:

  • Fullt navn og fødselsdato
  • Avtalenummer og/eller kjennemerke på bil
  • Antall måneder avdragsfrihet samt en kort begrunnelse for ønsket utsettelse
  • Ved godkjent søknad tilbyr vi inntil 3 mnd avdragsutsettelse for privatkunder 

Hva gjør jeg med sparingen min i urolige tider?

Spredning av koronaviruset og hvordan dette påvirker omgivelsene, har ført til uro i finansmarkedet, fond og aksjer har endret verdi. Vi anbefaler deg og ikke ta forhastede beslutninger, da det sjelden er lønnsomt. Få råd og veiledning hos oss, og hold deg gjerne oppdatert på situasjonen gjennom våre podcaster og artikler. 

Betal kontaktløst med mobiltelefonen eller kortet ditt

Helsedirektoratet oppfordrer til bruk av kontaktløs betaling for å begrense smitte når du handler. Hold bankkortet ditt inntil terminaler for å betale, så slipper du å taste koden din for beløp under 500 kr.

Har du et bank- eller kredittkort fra oss kan du i tillegg bruke mobilen til å betale. Da unngår  du som regel å måtte trykke på terminalen. Det er nemlig ikke beløpsgrense på mobilbetaling.

Finn hjelp til de mest stilte spørsmålene

Det er mange som ønsker å komme i kontakt med oss på telefon. På våre kundeservicesider finner du de mest stilte spørsmålene. I tillegg finner du flere skjemaer der du kan løse bestillinger og avbestillinger enkelt selv.

Melde skade for Låneforsikring og Betalingsforsikring i forbindelse med Covid-19

Her finner du informasjon om hvordan du melder din forsikringssak for følgende produkter: 

  • Låneforsikring for forbrukslån
  • Betalingsforsikring for boliglån 
  • Betalingsforsikring for bil-, MC- og caravanlån (gjelder kunder som har kjøpt forsikring etter 1. november 2019) 

Vi anbefaler også at du ser over vilkårene for mer informasjon om hvordan forsikringen kan hjelpe deg ved arbeidsledighet/permittering.

Koronaviruset: løpende informasjon om banktjenester

Vi følger anbefalingene fra Folkehelseinstituttet og gjør det vi kan for å begrense spredningen av viruset. Vi har derfor innført en rekke anbefalinger og nye rutiner for å beskytte kundene og medarbeiderne våre.

Ta den digitale veien til banken

Mobilbank og nettbank

I mobilbanken og i nettbanken kan du enkelt håndtere mange av dine bankbehov - store eller små. Du kan kjøpe og selge fond og aksjer, sjekke PIN-koden på kortet, se saldoen,  betale regninger og kontakte oss.

Videomøte

Hvis du har et planlagt møte med rådgiveren din, anbefaler vi at vi tar det eksternt i stedet for at du kommer inn på kontoret. Alt du trenger er telefonen din og datamaskinen / nettbrettet. Kontakt rådgiveren du har bestilt møtet med. 

Kontakt oss via Mine meldinger og chat

kundeservice-sidene kan du bruke søkefunksjonen og enkelt finne svar på de aller mest spurte spørsmål. Hvis du ønsker å snakke med kundeservice er det enklest å ta kontakt gjennom sikker melding i Mine meldingerÅpnes i nytt vindu i nett- eller mobilbank eller kontakte oss på chat. I nettbanken finner du Mine meldinger under fanen “Kontakt og meldinger”.

Møte med rådgiver

Vil du snakke med en av våre rådgivere anbefaler vi deg til å booke video- eller telefonmøter. Her kan du avtale møte når det passer deg. 

Dersom du har en avtale om et fysisk møte oppfordrer vi deg til å følge de generelle anbefalingene fra helsemyndighetene, og utsette møtet om du:

  • De siste 14 dagene har vært på reise
  • Har vært i nær kontakt med en person som er smittet av koronaviruset, eller
  • Føler deg dårlig og har symptomer på forkjølelse eller influensa

La oss sammen gjøre vårt beste for å ta vare på hverandre. 

Tusen takk for forståelsen.