Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros
Mann med laptop og kaffekopp

Flytte boliglån og bytte bank til Nordea

Å flytte boliglån og bytte bank til Nordea er lettere enn du tror. Vi gir deg gode lånebetingelser og rådgivning til alle spørsmål rundt din personlige økonomi. Denne guiden forklarer hvordan du går frem - steg for steg.

Fordeler med å flytte boliglån og bytte bank til Nordea

  • Vi kan tilby en helhetlig løsning tilpasset deg og din økonomi
  • Vi har selbetjente løsninger for Mobilbank, nettbank, kort og digital betaling slik at du kan utføre de vanligste banktjenestene når det passer deg
  • Kundeservice kan hjelpe deg med spørsmål - alle dager. Du kan snakke med oss via en rådgiver eller på chat, i Mobilbank-appen eller i Nettbanken

Hvordan flytte boliglån og bytte bank til Nordea

1. Søk først om boliglån hos Nordea

Hvis du ønsker å flytte boliglånet ditt til Nordea, kan det være lurt å begynne med å søke om boliglån hos oss. Det gjør du ved å gå til siden med søknadsskjema for boliglån. Her krysser du for at du ønsker å flytte lånet til Nordea. 

I skjemaet oppgir du blant annet størrelsen på nåværende boliglån, verdien på boligen du eier, hvor stor gjeld du har totalt og hvilken bank du har lån i nå. I søknadsskjemaet kan du også oppgi om du ønsker å øke nåværende boliglån. 

2. Registrer deg som kunde

Dersom lånet innvilges er det på tide å registrere deg som kunde hos Nordea og få nettbank, brukskonto og bankkort. Det gjør du raskt og enkelt på nettsiden vår med hjelp av BankID-en du bruker i nåværende bank. Bli kunde i Nordea med BankID.

Har du spørsmål? Kontakt oss på chat, så hjelper vi deg.

3. Vi fyller ut bankbytteskjemaet ditt

Etter at søknaden om å flytte boliglån er innvilget, fyller vi ut et bankbytteskjema for deg. Deretter sender vi skjemaet til nettbanken din, slik at du kan signere det digitalt. Når du har signert bankbytteskjemaet, skriver vi det ut, stempler og signerer. Etterpå sender vi det til din tidligere bank.

Hva gjør bankbytteskjemaet egentlig?

Når du skal flytte et boliglån må et bankbytteskjema signeres for å flytte innestående midler og for å sikre en smidig overgang mellom bankene. 

Via bankbytteskjemaet sier du opp kontoene dine i nåværende bank og overfører innestående midler til dine nye kontoer hos Nordea. Du kan velge om du ønsker at midler eller betalingstransaksjoner som kommer inn til en avsluttet konto skal overføres til en av dine nye kontoer hos Nordea.

Du kan også flytte avtalegiroer. For å gjøre dette gir du oss en oversikt over de avtalegiroer du har, slik at vi kan opprette dem på nytt hos Nordea. Det tar normalt 5-6 uker før avtalegiroene trekkes som normalt fra din Nordea-konto.

4. Opprett faste overførsler og betalinger fra Nordea-kontoen din

Når din tidligere bank har mottatt bankbytteskjemaet, kan du logge deg inn på nettbanken din hos Nordea og opprette dine faste overførsler og betalinger der. 

Nå er bankbyttet utført og boliglånet flyttet og du kan begynne å glede deg til fordelene med bedre betingelser.

Noen gode råd i forbindelse med bankbyttet

  1. Det er lurt å vente med å sende inn bankbytteskjemaet til de betalingsoppdrag som ligger på forfallsregisteret er utført og du har fått et nytt betalingskort fra Nordea.
  2. Husk å informere arbeidsgiver, sosial-/trygdekontor og eventuelle andre om ditt nye kontonummer.
  3. Sjekk at du ikke har oppsigelsesfrister eller bindingstid på noen av kontoene i din tidligere bank. Hvis du har dette, bør du vurdere om du skal vente med å si opp disse til bindingstiden utløper. Å bryte slike bindingstider kan nemlig påføre deg kostnader. 
  4. Sørg for å ikke ha negativ saldo på kontoene i din tidligere bank. Hvis kontoer har negativ saldo, kan de ikke avsluttes før du har betalt inn det du skylder banken.

Vil du flytte boliglån og bytte bank til Nordea?

Søk om å flytte boliglån til Nordea