Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Slik kommer du igang med sparingen

Så bra at du har bestemt deg for å starte sparing. Vi tenker at det er en veldig god idé. Sparing på konto passer best om du skal spare kortsiktig eller til bolig. Skal du spare langsiktig anbefaler vi sparing i fond, fordi denne spareformen har vist seg å gi bedre avkastning over tid. Det er mange måter å komme i gang på og det er enklere enn du tror. Spareroboten Nora hjelper deg i gang med fondssparingen her og nå.

Du kan spare i fond på flere ulike måter

Du kan for eksempel spare i fond i Nettbanken eller i forsikringsspareproduktet Fondskonto. Ønsker du digital rådgivning kan spareroboten Nora være noe for deg.

Husk at du også trenger penger på konto til uforutsette utgifter, om for eksempel bilen eller kjøleskapet skulle gå i stykker.

Nedenfor kan du lese mer om dine muligheter.

Spar i fond med spareroboten Nora

Du får et personlig forslag til et Nora-fond og det tar bare noen minutter å sette opp sparingen. Du finner Nora i Nettbanken og i Mobilbanken.

Les om spareroboten Nora

Spar i fond i Nettbanken

Du kan velge fritt blant alle våre fond i Nettbanken. Hvis det er første gang du sparer i fond hos oss, bestill tilgang nedenfor.

Les om sparing i fond i Nettbanken

Spar i fond i Fondskonto

Fondskonto er et fleksibelt forsikringsspareprodukt for du sparer i fond. Du kan bytte alle typer fond så mye du vil uten at det utløser skatt. Du kan opprette månedlig spareavtale og/eller sette inn enkeltinnskudd.

Les om Fondskonto

Sparing på konto

Dersom din sparing er kortsiktig og du vet at du vil trenge sparepengene innen tre år er Sparekonto eller Bufferspar gode alternativer for deg. Skal du spare til bolig anbefales BSU-konto og Boligsparekonto. Uansett hva du velger kan du opprette spareavtale og/eller sette inn enkeltinnskudd.

Les om sparing på konto

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår Fondsliste

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.noÅpnes i nytt vindu