Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Er du klar til å sette i gang med sparingen?

Så bra at du har bestemt deg for å starte sparing. Vi tenker at det er en veldig god idé. Sparing på konto passer best om du skal spare kortsiktig. Skal du spare langsiktig anbefaler vi sparing i fond, fordi denne spareformen har vist seg å gi bedre avkastning enn sparing på konto over tid.

Kom i gang med sparingen

Sparing i fond passer til de aller fleste langsiktige sparemål – alt fra sparing til en fremtidig reise, barn, barnebarn, pensjon og oppbygging av formue.

Du kan spare i tradisjonelle fond og Fondskonto. Disse har litt ulike egenskaper og det er derfor viktig at du tenker godt gjennom hva som passer best for deg.  

Husk at du også trenger penger på konto til uforutsette utgifter, om for eksempel bilen eller kjøleskapet skulle gå i stykker.

Spar i fond med Nora

Ønsker du hjelp til å velge fond kan du enkelt gjennomføre en digital rådgivning med spareroboten Nora. Du får en anbefaling om sparing i fond som er tilpasset akkurat deg og dine behov. Det tar bare noen minutter å sette opp sparingen. Du finner Nora i Nettbanken.

Les mer om spareroboten Nora

Fond

Vi tilbyr over 400 fond fra en rekke anerkjente fondsforvaltere, og du kan velge fritt blant disse. Du kan opprette månedlig spareavtale og/eller sette inn enkeltinnskudd.

Les om hvordan du kommer i gang med Fondshandel på nett

Fondskonto

Fondskonto er et fleksibelt forsikringsspareprodukt for du sparer i fond. Du kan bytte alle typer fond så mye du vil uten at det utløser skatt. Du kan opprette månedlig spareavtale og/eller sette inn enkeltinnskudd.

Les om Fondskonto

Pensjonssparing

Med en gjennomsnittlig inntekt må du regne med å få ca. 50 % av dagens inntekt i pensjon. Med sparing i fond kan sparingen gå fortere og du har mer å rutte med som pensjonist.

Les om pensjonssparing

Sparing på konto

Dersom din sparing er kortsiktig og du vet at du vil trenge sparepengene innen tre år er Sparekonto eller Bufferspar gode alternativer for deg. Skal du spare til bolig anbefales BSU-konto og Boligsparekonto. Uansett hva du velger kan du opprette spareavtale og/eller sette inn enkeltinnskudd.

Les om sparing på konto