Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros
Kvinne hjemme med laptop i sofa

Slik kommer du i gang med sparingen

Så bra at du har bestemt deg for å starte sparing. Vi tenker at det er en veldig god idé. Sparing på konto passer best om du skal spare kortsiktig til for eksempel uforutsette hendelser eller til bolig. Skal du spare langsiktig anbefaler vi sparing i fond, fordi denne spareformen har vist seg å gi bedre avkastning over tid. Det er mange måter å komme i gang på og det er enklere enn du tror. Spareroboten Nora hjelper deg i gang med fondssparingen her og nå.

Du kan spare i fond på flere ulike måter

Nedenfor kan du lese mer om mulighetene dine.

Få hjelp med sparingen

Spareroboten Nora gir deg rådgivning og anbefaler et Nora-fond som passer deg. Det tar bare noen minutter å sette opp sparingen.

Les om Nora

Ta hånd om sparingen selv

Du vet hvilke fond du vil spare i og ønsker å velge fritt blant alle våre fond. Du kan velge blant et stort utvalg av fond i nettbanken, mobilbanken og Nordea Investor.

Les om sparing i fond hos oss

Spar i fond i Fondskonto

Fondskonto er et fleksibelt forsikringsspareprodukt hvor du sparer i fond. Du kan bytte alle typer fond så mye du vil uten at det utløser skatt.

Les om Fondskonto

Sparing på konto

Dersom din sparing er kortsiktig og du vet at du vil trenge sparepengene innen tre år er Sparekonto eller Bufferspar gode alternativer for deg. Skal du spare til bolig anbefales BSU-konto og Boligsparekonto. Uansett hva du velger kan du opprette spareavtale og/eller sette inn enkeltinnskudd.

Les om sparing på konto

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk og forventet avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste