Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

BSU-konto - Boligsparing for ungdom

Er du 33 år eller yngre, har skattbar inntekt og skal kjøpe bolig i fremtiden? Da er BSU den beste og smarteste spareformen for deg. Sparer du maksbeløpet på kr 25 000 i året, får du kr 5000 rett i lomma i spart skatt. Totalt kan du spare kr 300 000. BSU-konto oppretter du i Nettbanken.

Fordeler med BSU-konto

  • Sparer du kr 25 000 i året får du kr 5000 i skattefradrag hvert år. Totalt kan du spare kr 300 000
  • Du velger hvor mye og ofte du vil spare
  • Du får svært god rente på sparebeløpet
  • Beløpet kan brukes til boligkjøp og nedbetaling av lån
  • Du kan enkelt og raskt opprette spareavtale til BSU-kontoen i Nettbanken
  • Med Mikrospar kan du overføre ønsket beløp til din BSU-konto hver gang du bruker bankkortet ditt

Dette er lurt å tenke på når du oppretter BSU-konto

En god idé er å ønske seg boligsparing i gave. Konfirmasjon, 18-årsdag … Det er mange anledninger hvor du kan ønske deg en BSU-konto, eller du kan ønske deg et bidrag til den du allerede har. Skattefradraget gjør at både du og giveren får glede av at beløpet du ender opp med på konto blir større enn beløpet du faktisk fikk.   

Et annet godt tips er å sette opp et fast trekk for pengene du har tenkt å spare på BSU-kontoen. Hvis pengene overføres av seg selv, er det lettere enn om du selv må ta beslutningen om hvor mye du kan spare hver måned. 

Et siste tips når du begynner å spare i BSU, er at du må la pengene stå over nyttår. For å få det ettertraktede skattefradraget, må pengene ha stått på konto på nyttårsaften. Hvis du setter inn maksbeløpet 25 000 samme år som du tar alle pengene ut og avslutter kontoen, vil du ikke få skattefradrag for disse 25 000 kronene, fordi de ikke har stått på konto over årsskiftet.

Betingelser og regler for BSU-konto

Du kan spare til og med det året du fyller 33 år.

Kontoen kan kun opprettes én gang. Det betyr at du ikke kan åpne en ny BSU-konto hvis du avslutter den du har. Det er heller ikke mulig å ha konto i flere banker samtidig, men har du BSU i en annen bank kan vi enkelt flytte den til Nordea.

Kontoen må være åpnet før boligen kjøpes. Du kan spare inntil kr 25 000 i året, totalt kr 300 000 til og med det året du fyller 33 år. Etter dette er det ikke mulig å spare ytterligere.

For å få skattefradraget på 20,00 % må du har skattbar inntekt, pengene må være innbetalt på konto innen 31.12. og stå over årsskiftet.

Ønsker du relevant informasjon tilpasset deg?

Ved å samtykke til elektronisk markedsføring fra Nordea, vil vi kunne gi deg informasjon og tilbud om de produktene og tjenestene som kan treffe din interesse. 

Logg inn i Nettbanken for å gi samtykkeÅpnes i nytt vindu

Tips!

BSU-kontoen har svært gunstig rente sammenlignet med sparing på vanlig bankkonto. Derfor anbefaler vi de som kan å fylle opp årets beløp så tidlig som mulig. På den måten unngår du å gå glipp av verdifull avkastning.

BSU-pengene kan brukes til
  • Kjøp av bolig i Norge eller i utlandet.
  • Kjøp av tomt. 
  • Nedbetaling av boliglån/boligkreditt. 
  • Når du har begynt å bruke sparemidlene kan du ikke lenger spare mer på BSU-kontoen. Uttak fra kontoen kan fordeles over flere inntektsår.

Hvis BSU-kontrakten brytes og ikke brukes til bolig eller boliglån må skattefradraget betales tilbake.

Rente
Åpne konto fra 18 år
Åpne konto under 18 år
Flytt BSU til Nordea

Opprett BSU-konto

Gjør det enkelt selv i Nettbanken.

Åpne BSU-konto i Nettbanken Åpnes i nytt vindu