Hvorfor sparekonto?

En sparekonto passer for deg som skal spare inntil 3-5 år. Innskuddsrenten er oftere høyere enn på en brukskonto..

Hvorfor sparekonto i tillegg til brukskonto?

Forbrukerøkonom i Nordea, Derya Incedursun, forklarer at en sparekonto brukes når du skal spare til fremtiden, noe konkret eller ønsker å ha en buffer til uforutsette utgifter. 

En sparekonto har ofte høyere innskuddsrente enn en ordinær brukskonto, som gjør at du får bedre avkastning på pengene dine. En brukskonto brukes til daglig bruk der lønn, trygd, pensjon og andre inntekter kommer inn. Gjennom brukskontoen dekker du daglige og faste utgifter, og har ubegrensede uttak.  

Flere fordeler med å ha en sparekonto 

Incedursun forteller at det er flere fordeler med å opprette en sparekonto utover brukskontoen;  

• Du får kontroll over pengene dine  

• Det gir deg trygghet og forutsigbarhet 

• Å ha pengene på sparekonto kan gjøre at du bruker mindre penger på unødvendige ting  

Du kan også opprette flere sparekontoer. Har du flere sparemål, for eksempel sparing til ferie, bolig, barn, barnebarn eller oppussing, kan du ha en konto for hvert formål. Da får du god oversikt over egen sparing.  

Velg en sparekonto med god innskuddsrente 

Ved valg av sparekonto er det viktig å finne en sparekonto med god innskuddsrente. Dette er med på å opprettholde kjøpekraft, og gir også bedre avkastning på pengene dine. Det finnes flere sparekontoer med ulike innskuddsrente og betingelser, så finn sparekontoen som passer best.

Å ha en sparekonto med best mulig innskuddsrente er viktig fordi inflasjonen (den årlige prisstigningen på varer og tjenester) spiser en prosentandel årlig av pengene dine. Har du en tusenlapp mister den kjøpekraften i takt med inflasjonen, som betyr at du neste år vil få mindre varer og tjenester sammenlignet med i år.  

Ta kontakt for uforpliktende prat

Har du spørsmål om hvilke sparekonto som passer best så kan våre rådgivere hjelpe.

Book rådgivningsmøte