Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Investere i aksjer

Å investere i aksjer krever innsikt, interesse og tålmodighet. På den andre siden ligger muligheten til økt avkastning på sparepengene dine. Virker dette interessant for deg, bør du lese videre.

Aksjetips

Er du blant de som ønsker å investere i aksjer, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Vi gir deg nyttige aksjetips for å komme i gang.

Tips 1: Skaff deg innsikt

Det første du må gjøre når du bestemmer deg for at du ønsker å investere i aksjer, er å skaffe deg innsikt i aksjemarkedet og hvordan aksjehandel foregår. Gjennom Nordea Investor får du tilgang til Investor Academy (læringsportal) med nyttig informasjon om hvordan aksjemarkedet fungerer og hva du bør tenke på. I tillegg kan du lese analyser og markedskommentarer, samt se videoer og høre podkaster.

Tips 2: Tenk langsiktig

Som enhver investering handler kjøp av aksjer om fremtidig avkastning. Enkelte investorer anser investering i aksjer som spekulasjon og er da ofte kortsiktig. Men det kan være vanskelig å kjøpe når prisen for aksjen er på bunn og selge når den er på topp. Derfor bør du som hovedregel tenke langsiktig når du investerer i aksjer.  

Tips 3: Invester etter interesse

Invester i aksjer i bransjer og selskaper du forstår og er interessert i. På den måten er det lettere å være nysgjerrig og stille spørsmål.

Ved å investere i aksjer som interesserer deg, kan du kombinere din kunnskap med eksterne rapporter og anbefalinger, slik at du kan gjøre egne vurderinger omkring aksjeverdi og potensiell avkastning.

Tips 4: Stol på deg selv

Som din egen aksjemegler må du stole på deg selv og være kritisk til andres meninger og anbefalinger. Det er ikke nødvendigvis de aksjene som er mest tiltrekkende i dag, som gir best avkastning over tid.

Når du har kommet i gang…

Gå inn i markedet på ulike tidspunkt. På den måten reduserer du risikoen. Det samme gjelder når du skal selge aksjer; gjør det gjerne litt etter litt.

Ikke glem at aksjer svinger i verdi. Tenk langsiktig og stol på deg selv gjennom hele prosessen.

Sover du dårlig om natten har du trolig tatt for høy risiko. Dette er en tommelfingerregel som gjelder når man sparer i fond så vel som i enkeltaksjer. Selg aksjene hvis du føler at risikoen er for høy og utenfor din komfortsone.

Spre risiko. Ved å spre investeringene i flere selskaper og bransjer tåler du at et selskap eller en bransje gjør det dårlig i en periode.  

Det koster penger å investere i aksjer. Du betaler kurtasje for hver aksje du kjøper. Husk å ha det i bakhodet når du investerer i aksjer.

Hvordan investere i aksjer?

Nå som du har fått tips til å investere i aksjer, lurer du kanskje på hvordan du kommer i gang.

Aksjehandel på nett er tjenesten for deg som ønsker å kjøpe og selge aksjer enkelt, raskt og billig.

I tillegg kan det være lurt å opprette en Aksjesparekonto, som er en skattegunstig ordning for oppbevaring av aksjer og aksjefond.

Ønsker du å kjøpe aksjer hos oss?

I Nettbanken kan du raskt og enkelt handle børsnoterte aksjer og du får tilgang til nyttige markedsrapporter og analyser. Er det første gang du kjøper aksjer hos oss, vil du automatisk bli henvist til siden hvor du kan bestille tilgang.

Kjøp aksjer - logg inn Åpnes i nytt vindu