Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Spar i bærekraftige kombinasjonsfond

"Nordea Bærekraftige Valg" er navnet på tre bærekraftige globale kombinasjonsfond med ulik risiko- og avkastningsprofil. Fondene kan passe for deg som ønsker at sparepengene dine skal investeres bærekraftig.

Hva er "Nordea Bærekraftige Valg"?

Dette er fondsporteføljer som gjør bærekraftig fondssparing enkelt.

"Nordea Bærekraftige Valg" er en fondsportefølje som gjør det enkelt for deg å spare bærekraftig. Vi har samlet våre mest bærekraftige investeringer i tre ulike globale kombinasjonsfond.

Når du sparer i et fond i "Nordea Bærekraftige Valg" investerer du i selskaper som har ekstra høy fokus på miljø, sosiale- og forretningsetiske forhold.

Du kan velge mellom tre bærekraftige kombinasjonsfond

Høy aksjeandel gir høyere risiko, men også mulighet for høyere avkastning. 

Du finner alle våre fond i Fondslisten

Hvorfor investere i "Nordea Bærekraftige Valg"?

Det er flere gode grunner til å spare i "Nordea Bærekraftige Valg".

  • Enkel og smart sparing i en fondspakke (portefølje) av bærekraftige fond.
  • Du kan velge mellom tre ulike risikoprofiler fra 30 % - 70 % i aksjeandel.
  • Fondene følges opp av våre forvaltere og blir tilpasset endringer i markedsforholdene, som betyr at du hele tiden opprettholder risikonivået du har valgt.
  • Passer for deg som ønsker å overlate sparingen til profesjonelle forvaltere.
  • Å spare i bærekraftige fond er en fin måte å bidra til å påvirke verden i en positiv retning.

ESG-analyse av viktige bærekraftige parametere

Våre bærekraftige fond tar hensyn til spørsmål om miljø, sosiale og forretningsetiske forhold (ESG) når vi investerer. Fondene  kan ha forskjellige ESG-tilnærminger. De kan ekskludere visse selskaper, men først og fremst velger de å investere i selskaper og utstedere som har en høy ESG-rating. ESG-ratingen er i de fleste tilfeller definert av Nordea's  team for ansvarlige investeringer.
Les mer om ESG

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Lær mer om ansvarlige investeringer

Vi i Nordea er opptatt av å forvalte din sparing i fond på en bærekraftig måte. Det betyr at miljø, sosiale - og forretningsetiske forhold (ESG) er viktig for oss som kapitalforvalter.  

Les og lær mer om ansvarlige investeringer

Kjøp fond

I nettbanken finner du et stort utvalg av fond du kan velge mellom. Når du er logget inn, søker du opp navnet på fondet i feltet «navn».

Kjøp fond i nettbanken - logg inn Åpnes i nytt vindu

Er det første gang du sparer i fond hos oss?

Få tilgang til å spare i fond ved å fylle ut et enkelt skjema, så er du klar til å starte sparingen når det passer deg. Få tilgang - fyll ut skjema

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk og forventet avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste

Om innholdet på denne siden
Merk at innholdet på denne siden er ment som en generell informasjon til leseren. Ingenting på denne siden skal forstås som et investeringsråd og skal heller ikke danne grunnlag for en investeringsbeslutning. Informasjonen er utelukkende produktinformasjon. Nordea anbefaler at du leser prospektet og brosjyren for produktet og kontakter en profesjonell rådgiver for en rådgivningssamtale før du tar en investeringsbeslutning.