Nordea Stars-fond for deg som er opptatt av bærekraft

Nordea Stars-fond har ekstra fokus på bærekraft. Disse fondene investerer i selskaper som er økonomisk sterke og utmerker seg innenfor menneskerettigheter, arbeidsvilkår og miljø. Vi tror at selskaper som har en bærekraftig visjon og opptrer ansvarlig vil gi gode avkastningsmuligheter fremover.

Dine fordeler med å spare i et Nordea Stars-fond

  • Du sparer i fond som investerer i selskaper som er økonomisk sterke og virkelige "stjerner" innen miljø, menneskerettigheter og arbeidsvilkår. 
  • Du får mulighet for god avkastning over tid, dersom du kan akseptere at sparingen svinger i verdi underveis.
  • Du kan velge mellom syv Nordea Stars-fond, som investerer i ulike aksje- og obligasjonsmarkeder. 
  • Med en månedlig spareavtale går sparingen av seg selv.

Tar ansvarlige investeringer ett steg videre

De miljømessige, sosiale og forretningsetiske aspektene i selskapene som Nordea Stars-fondene investerer i analyseres grundig, før vi velger ut de "stjernene" som utmerker seg og som vi tror vil bidra til god forventet avkastning.

Selskapene i Stars-fondene granskes på nøyaktig samme måte som selskapene i alle andre fond som er aktivt forvaltet av Nordea, men de miljømessige, sosiale og forretningsetiske aspektene analyseres ytterligere før vi bestemmer hvilke selskaper vi skal investere i. 
Les mer om ESG-analyse

Dette betyr at kun de mest ansvarlige selskapene, med stort økonomisk potensiale, er aktuelle for Stars-fondene. Den globale drivkraften for ansvarlige investeringer fortsetter og selskapene undersøker i økende grad både utfordringene og mulighetene som følge av miljømessige, demografiske og teknologiske endringer. Vi har stor tro på at de selskapene vi velger ut i Stars-fondene vil bidra til langsiktig god avkastning for de som velger å spare i disse fondene.

Velg det Stars-fondet som passer deg best

Vårt Stars-univers består av ti ulike fond som investerer i ulike markeder.

Se alle våre fond i fondslisten.

Hvor kan jeg spare i Nordea Stars-fond?

Du kan velge å spare i et Stars-fond via et tradisjonelt fond, eller spare i de samme fondene gjennom Fondskonto.

Fondskonto er et fleksibelt forsikringsspareprodukt. En av fordelene med Fondskonto er at du  kan bytte blant flere typer fond så mye du vil uten at det utløser skatt. Du får utsatt skatt på avkastningen i spareperioden. Ved utbetaling beskattes avkastningen som alminnelig inntekt.  Her kan du lese om skatteregler for uttak for Fondskonto

Uansett om du velger tradisjonelle fond eller Fondskonto kan du velge blant alle våre fond med fokus på bærekraft.

Kjøp fond

Som fondskunde hos oss kan du kjøpe fond i nettbanken og mobilbanken. Når du er logget inn, søker du opp fondets navn i søkefeltet.

Kjøp fond i nettbanken - logg inn Åpnes i nytt vindu

Er det første gang du sparer i fond hos oss?

Få tilgang til å spare i fond ved å fylle ut et enkelt skjema, så er du klar til å starte sparingen når det passer deg. Få tilgang - fyll ut skjema

Informasjon om vårt arbeid med bærekraft - SFDR

Hos oss er bærekraft viktig, noe som gjenspeiler alt vi gjør.  

Les om hvordan vi jobber

Se også video nedenfor som beskriver SFDR.

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk og forventet avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste

Om innholdet på denne siden
Merk at innholdet på denne siden er ment som en generell informasjon til leseren. Ingenting på denne siden skal forstås som et investeringsråd og skal heller ikke danne grunnlag for en investeringsbeslutning. Informasjonen er utelukkende produktinformasjon. Nordea anbefaler at du leser prospektet og brosjyren for produktet og kontakter en profesjonell rådgiver for en rådgivningssamtale før du tar en investeringsbeslutning.