Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Slik kan du spare i fond

Opprett månedlig spareavtale

Spar smart med en spareavtale i fond og få mulighet for god avkastning over tid. En månedlig spareavtale går av seg selv og du bestemmer selv hvor mye du vil spare. Selv et lite beløp kan vokse seg stort over tid.

Dine fordeler med en spareavtale 

  • Du kan forvente god avkastning over tid.
  • Du velger selv hvor høy risiko du vil ta.
  • Risikoen jevnes ut over tid fordi du kjøper fondsandeler i både oppgangstider og nedgangstider. 
  • Du velger selv hvor mye du vil spare i måneden.
  • Det er ingen bindingstid på en spareavtale.
  • Sparingen går av seg selv. Pengene trekkes automatisk fra kontoen din hver måned.

Sparing i fond kan gi mye penger over tid

Med en månedlig spareavtale har du alltid penger i bakhånd.

Sparing i fond passer alle og du kan spare helt ned til 100 kroner i måneden. Selv et lite beløp kan vokse seg stort med fondssparing, så lenge du sparer langsiktig og riktig. Etter hvert får du handlefrihet til å realisere små og store drømmer.

Det finnes mange forskjellige fond og du kan velge mellom et stort utvalg av aksjefond og kombinasjonsfond utfra din forventning til avkastning og hvor mye risiko du er villig til å ta. 

Jo høyere andel aksjer du velger i sparingen din, jo høyere avkastning kan du forvente, men husk at da øker også risikoen.

Hva er det beste fondet å investere i - for deg?

Det varierer hvor risikovillige vi er, og vi har forskjellige behov for langsiktighet. Derfor er det individuelt hva som er det beste fondet å investere i.

Dersom du ikke trenger sparepengene dine på en god stund og du er opptatt av gode avkastningsmuligheter, samtidig som du er villig til å ta risiko, så kan et aksjefond være noe for deg. 

For de fleste anbefaler vi å spare i kombinasjonsfond som kombinerer investering i aksjer og renter, slik at du kan velge aksjeandel utfra hvor mye risiko du vil ta.

Er du nysgjerrig? Les mer om aksjefond | Mindre risiko? Les mer om kombinasjonsfond

Ønsker du tips til fondssparing?

Velg selv en fondsportefølje med Fondsvelgeren, eller la vår sparerobot Nora hjelpe deg.

Fondsvelgeren passer deg som ønsker å spare bredt i flere fond samtidig. Du får raskt hjelp til å sette sammen flere fond til en portefølje tilpasset din risikoprofil. 

Les mer om Fondsvelgeren

Nora er en digital rådgiver som gir personlig rådgivning. Utfra dine svar på spørsmål om ønsker og behov, anbefaler Nora det fondet som passer deg. Du kan opprette spareavtale og sette inn enkeltinnskudd.  

Les mer om Nora

Kom i gang med fondssparingen

Du kan opprette spareavtale i nettbanken. Her kan du velge spareform utfra hva som passer best for deg.

Opprett spareavtale i nettbanken Åpnes i nytt vindu

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk og forventet avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste