Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Spareavtale i fond

Spar smart med en spareavtale i fond og få mulighet for god avkastning over tid. En månedlig spareavtale går av seg selv og du bestemmer selv hvor mye du vil spare. Selv et lite beløp kan vokse seg stort over tid.

Dine fordeler med en spareavtale 

 • Du kan forvente god avkastning over tid.
 • Du velger selv hvor høy risiko du vil ta.
 • Risikoen jevnes ut over tid fordi du kjøper fondsandeler i både oppgangstider og nedgangstider. 
 • Du velger selv hvor mye du vil spare i måneden.
 • Det er ingen bindingstid på en spareavtale.
 • Sparingen går av seg selv. Pengene trekkes automatisk fra kontoen din hver måned.

Spareavtale i fond kan gi mye penger over tid

Med en månedlig spareavtale har du alltid penger i bakhånd.

Sparing i fond passer alle og du kan spare helt ned til 100 kroner i måneden. Selv et lite beløp kan vokse seg stort med fondssparing, så lenge du sparer langsiktig og riktig. Etter hvert får du handlefrihet til å realisere små og store drømmer.

Det finnes mange forskjellige fond. Du du kan velge mellom et stort utvalg av aksjefond og kombinasjonsfond utfra din forventning til avkastning og hvor mye risiko du er vil ta. 

Jo høyere andel aksjer du velger i sparingen din, jo høyere avkastning kan du forvente. Men husk at da øker også risikoen.

Hva er det beste fondet å investere i - for deg?

Det varierer hvor risikovillige vi er, og vi har forskjellige behov for langsiktighet. Derfor er det individuelt hva som er det beste fondet å investere i.

Aksjefond kan være noe for deg dersom du ikke trenger sparepengene dine på en god stund. Du kan forvente gode avkastningsmuligheter. Husk imidlertid at aksjefond også medfører risiko. 

For de fleste anbefaler vi å spare i kombinasjonsfond som kombinerer investering i aksjer og renter. Det betyr at du kan velge aksjeandel utfra hvor mye risiko du vil ta.

Er du nysgjerrig? Les mer om aksjefond | Mindre risiko? Les mer om kombinasjonsfond

Hvordan komme i gang med en spareavtale?

Det er flere måter å opprette en spareavtale i fond på.

 • Har du kjøpt fond hos oss tidligere? Da kan du logge inn i nettbankenÅpnes i nytt vindu eller mobilbanken og opprette spareavtale i fond der.
 • Har du ikke kjøpt fond hos oss før, eller du ønsker hjelp til å komme i gang? Da kan du teste ut Fondsvelgeren eller spareroboten Nora.

  • Fondsvelgeren passer deg som ønsker å spare bredt i flere fond samtidig. Du får raskt hjelp til å sette sammen flere fond til en portefølje tilpasset din risikoprofil. Les mer om Fondsvelgeren
  • Spareroboten Nora er en digital rådgiver som gir personlig rådgivning. Utfra dine svar på spørsmål om ønsker og behov, anbefaler hun et Nora-fond som passer deg. Les mer om spareroboten Nora
 • Har du ikke kjøpt fond hos oss før og ønsker å velge blant alle våre fond? Du får tilgang ved å fylle ut et skjema

Husk at du alltid er velkommen til å avtale et møte med oss. Kontakt oss ved å klikke på chat-ikonet nede til høyre.

Start spareavtale i fond

Har du kjøpt fond hos oss tidligere? Du kan opprette spareavtale i nettbanken eller mobilbanken.

Opprett spareavtale i nettbanken - logg inn Åpnes i nytt vindu

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk og forventet avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste