Forbrukslån - et lån med fleksibilitet

Et forbrukslån kan være en god løsning om du trenger å refinansiere dyre smålån eller å pusse opp hjemme. Bruk vår kalkulator for forbrukslån for å beregne ditt lån. Vi tilbyr for tiden en nominell rente fra 6,99 %. Renten du får vil være individuell og fastsettes på bakgrunn av en kredittvurdering. Nordea er distributør for Nordea Direct.

Fordeler med forbrukslån:

 • Det er et lån uten sikkerhet så du belåner ikke boligen din eller andre eiendeler
 • Du kan spare penger og få lavere månedsutgifter ved å samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et forbrukslån
 • Totalkostnaden på forbrukslånsrenten er sannsynligvis lavere enn om du legger oppussingen inn i boliglånet og bruker 20 år på nedbetalingen. Et eksempel: Dersom du låner kr 150.000, får en effektiv rente på 12,18% og betaler ned lånet over 5 år, så får du en kostnad  på kr 3.325 i måneden*. Etter 5 år har kostnaden på lånet blitt kr 50.802, og totalt har du betalt tilbake kr 200.808.    

Et forbrukslån bruker du til hva du vil. Det er opp til deg om du ønsker å låne penger til oppussing, refinansiering av annen gjeld eller noe annet. 

Visste du at?
Dersom du søker sammen med noen har du større sannsynlighet for å få søknaden godkjent – og du kan også få bedre rente.

Slik søker du om forbrukslån

 1. Bruk gjerne kalkulatoren for å beregne månedsprisen for det lånet du ønsker deg.
  Merk: Første forfall er avdragsfritt, derfor vil ikke kalkulatoren vise helt eksakt totalbeløp. 
 2. Klikk på “Søk om forbrukslån” og fyll ut søknadsskjemaet
 3. Du får umiddelbart informasjon om søknaden er innvilget, om vi trenger mer informasjon for å behandle søknaden eller om den er avslått.
 4. Vi kontrollerer informasjonen som er oppgitt i søknaden med det offentlige gjeldsregisteret. Du kan bli spurt om å laste opp mer dokumentasjon (som f.eks. lønnslipp og skattemelding). I vår opplastingsportal kontrollerer vi informasjonen som er oppgitt i søknaden med gjeldsregisteret. 
 5. Til slutt signerer du lånedokumentene med BankID og pengene utbetales kontoen din innen en virkedag dersom banken ikke finner skjellig grunn til å tilbakeholde lånet

For å søke må du:

 • Ha en trygg og stabil økonomi
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkning
 • Være minst 21 år gammel (medsøker må være minst 21 år)
 • Ha en fast bruttoinntekt på minst 150 000 kroner i året

I tillegg blir det foretatt en kredittvurdering av deg. 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Begrepet lån uten sikkerhet innebærer at banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine. Og fordi man ikke stiller sikkerhet for lånet er renten på  forbrukslån høyere enn for boliglån. På den andre siden, er forbrukslån, eller lån uten sikkerhet, billigere enn kredittkortgjeld. 

Låneprosessen for et forbrukslån er enkel og rask sammenlignet med lån med sikkerhet. Når du søker om forbrukslån kan hele prosessen gjøres digitalt. Så snart du har fått innvilget søknaden og bekreftet forbrukslånet, blir pengene utbetalt til din konto.

Hva kan et forbrukslån brukes til?

Bortsett fra at forbrukslånet ikke kan brukes som egenkapital til kjøp av bolig, bestemmer du selv hva pengene skal brukes til. Kanskje ønsker du å renovere kjøkkenet ditt, kjøpe nye møbler, dra på en etterlengtet ferie eller noe helt annet.  

Renter forbrukslån

Vi tilbyr for tiden en nominell rente fra 6,99 %. Renten du får vil være individuell og fastsettes på bakgrunn av en kredittvurdering.


Lånebeløp Nominell renteEffektiv rente
10 000 - 500 000 krFra 6,99 % til 21,40 % p.a.Fra 7,55 % til 23,95 % p.a.
Andre priser tilknyttet forbrukslån
SpesifikasjonPris
Etableringsomkostningerkr 950,00
Etableringsomkostninger for eksisterende forbrukslånskunderkr 650,00
Terminomkostninger per lånkr 50,00
Betalingsfri/avdragsfri månedkr 250,00 per gang
Endring av forfallsdatokr 250,00 per gang
Purregebyrkr 35,00 per lån


Låneeksempel:  
kr 160 000,00 o/5 år, nom. rente 10,90 % / eff. rente 12,40 %, etabl.gebyr kr 950,00, kostnad kr 53 986,00, totalt kr 213 986,00.

Hva avgjør hvor mye du kan låne?

Hvor mye du får i lån vil være en individuell vurdering og det får du først vite ved å sende inn  lånesøknaden. Selv kan du bruke forbrukslånkalkulatoren til å teste ut ulike alternativer - lånebeløp og nedbetalingstid - for å finne det lånet som passer din økonomi best.  

For å avgjøre hvor stort forbrukslån du kan få, må vi vurdere din evne til å kunne betjene gjelden. Din betjeningsevne beregnes ved å se på din og eventuelt din husholdnings totale inntekt, deres kostnader, formue og gjeld. Denne beregningen er viktig for å sikre at du ikke ender opp med et forbrukslån som din økonomi ikke kan bære. 

Det kan være en fordel å være to som søker. Å ha en medlånetaker vil ofte øke sjansen for å få låne det beløpet du trenger, men også for å få en bedre rente. Medlånetaker er solidarisk ansvarlig med hovedsøker for å betjene lånet.