Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Forbrukslånkalkulator

Beregn den månedlige kostnaden for et lån med hjelp av vår lånekalkulator for forbrukslån. Kalkulatoren er enkel å bruke og gir deg raskt en oversikt slik at du kan se hvilket beløp og hvor lang nedbetalingstid som passer deg og din økonomi.

Beregn forbrukslånet ditt

Vår forbrukslånkalkulator er et perfekt verktøy når du skal sammenligne forbrukslån fra forskjellige långivere. Hvis du bestemmer deg for å søke hos Nordea, kan du etter beregningen søke forbrukslånet på nett gjennom å klikke deg videre og sende inn et søknadsskjema. 

Kalkulatoren for forbrukslån tar utgangspunkt i et annuitetslån med 12 betalingsterminer per år. Finn ut mer om forbrukslån hos NordeaÅpnes i nytt vindu.

Sammenlign forbrukslån – kalkulatoren er et godt verktøy

Før du tar opp et forbrukslån er det lurt å undersøke hvilke muligheter som finnes, og hva et lån vil innebære for deg. Det er lurt å sammenligne forbrukslån fra forskjellige långivere, og be om tilbud fra flere av dem. Deretter bør du lage deg en oversikt som viser fordeler og ulemper med de ulike tilbudene. 

Når du sammenligner forbrukslån er vår kalkulator et veldig godt verktøy å bruke, for å innhente riktig informasjon om Nordeas tilbud. Men hvilke tall bør du egentlig se på? Ved valg av långiver er prisen på lånet ofte en hovedfaktor. Her bør du sammenligne den totale prisen på lånet, og ikke bare den nominelle renten. Den beste måten å gjøre dette på er å sammenligne den effektive renten på de ulike tilbudene. 

Kostnadene i forbrukslånkalkulatoren bør ikke alene være avgjørende for hvilken bank du velger. Du trenger også en långiver som har de vilkår og kanskje lånekrav som passer deg og din situasjon. Kanskje ønsker du deg en bank som har et kontor nær deg, slik at du enkelt kan få god og personlig rådgivning, eller en som tilbyr andre tjenester i tillegg til bare dette lånet. I din oversikt og sammenligning av forbrukslån kan disse faktorene fort bli det som avgjør hvilken långiver du velger.

I tillegg til å sammenligne mellom långivere bør du finne ut hvor mye du kan låne. Du kan bruke forbrukslånkalkulatoren til å sammenligne ulike lånebeløp, slik at du finner det lånet som passer deg og din økonomi.

Forskjell i månedskostnader ved ulik lånestørrelse

For å gi deg et bilde av hvordan ulik størrelse på lånet påvirker de totale månedskostnadene har vi satt opp en tabell med ulike priseksempler. Den går ut fra at du har 12 betalingsterminer per år, en løpetid på 5 år og en årlig nominell rente på 9,90 %. Dette er månedlige kostnader ved et annuitetslån og avdrag, renter og gebyrer er med i beregningen. Tallene er innhentet fra vår kalkulator for forbrukslån.

LånesumKostnad per måned
10 000298
20 000510
100 0002 206
120 0002 630
200 0004 326
250 0005386
For å se andre lånealternativer, bruk forbrukslånkalkulatoren til å beregne.

Hvordan du beregner forbrukslånet med kalkulatoren

For å beregne ønsket lån i kalkulatoren er det bare to ting du må gjøre:

  1. Juster håndtaket for lånebehov til ønsket lånestørrelse.
  2. Juster håndtaket for nedbetalingstid til ønsket antall år. For forbrukslån hos Nordea er maksimal nedbetalingstid fem år.

Etter disse to stegene får du automatisk se hva den månedlige kostnaden og den effektive renten blir. Hvis du ønsker å vite hva den totale kostnaden for hele lånet blir, kan du bare multiplisere månedskostnaden med antall betalingsterminer.

Søke forbrukslån på nett med forbrukslånkalkulatoren

Hos Nordea kan du søke forbrukslån på nett, ved å klikke på «søk dette lånet» etter at du har justert kalkulatoren etter ditt ønske. Deretter fyller du inn opplysninger om deg selv, og eventuelt husholdningen og medsøker i søknadskjema. Hvis du får et positivt svar, signerer du med BankID for å akseptere tilbudet. Tilbudet er ikke bindene før avtaledokumentene er signert. Pengene utbetales deretter samme dag, eller førstkommende hverdag.