Dine fordeler med et finansieringsbevis

 • Du vet hvor mye du kan kjøpe bolig for
 • Du kan raskt slå til når den rette boligen dukker opp 
 • Når du skal søke finansieringsbevis forplikter du deg ikke til kjøp
 • Finansieringsbeviset er gyldig i 6 måneder og kan fornyes 
 • Finansieringsbeviset er gratis og det er ikke bindende for deg 

Hva er et finansieringsbevis og hvordan fungerer det?

Med et finansieringsbevis fra Nordea har du en bekreftelse på hvor mye du kan låne hos oss slik at du vet hvor mye du kan kjøpe bolig for.  

Hovedregelen er at du kan låne inntil 5 ganger inntekten din og du må kunne tåle en renteoppgang på 3 prosentpoeng og minimum en rente på 7%.

Hvor mye kan jeg få i finansieringsbevis?

Finansieringsbeviset tar utgangspunkt i din nåværende økonomi, verdien på eventuelt eksisterende bolig og din egenkapital, som er pengene du har spart selv. 

Det er lurt å gjøre seg opp en formening om hvor mye du trenger i lån før du søker om et finansieringsbevis. For at du skal være trygg på at du ikke låner mer enn din økonomi tåler så gjør vi en grundig vurdering av lånestørrelse og din økonomiske situasjon. Søker du om mer enn du kan få innvilget vil vi ta kontakt med deg for å finne en god løsning.   

Finansieringsbevis på 1-2-3

 1. Fyll ut søknaden om finansieringsbevis. 
 2. Gi samtykke til at vi kan innhente dine lønns- og skatteopplysninger i siste steg i søknaden.
 3. Når søknaden er godkjent/innvilget får du et uforpliktende tilbud som gjøres om til et boliglån når du har kjøpt bolig. 

Hvor lang tid tar det å få et finansieringsbevis?

Vi prioriterer søknader om finansieringsbevis fortløpende. Enten du ser på boligannonser på kveldstid eller går på visning i helgen, så er vi der for å hjelpe deg med finansieringen. 

 • Etter at du har sendt inn søknaden vil vi be deg om inntekts- og skatteopplysninger. Den enkleste måten å løse dette på er å gi oss ditt samtykke så kan vi innhente opplysningene vi trenger for deg. Det eneste du da trenger å gjøre er å sende inn søknaden, så fikser vi resten. Les mer og gi samtykke til lånedokumentasjon
 • Når søknaden er godkjent, finner du finansieringsbeviset under DokumenterÅpnes i nytt vindu i nett- eller mobilbanken. 

Meglere som trenger bekreftelse på finansieringen får dette muntlig ved å ta kontakt med oss i Nordea. Husk at du ikke bør vise finansieringsbeviset til megler før du legger inn bud da denne informasjonen kan bli brukt til å presse prisen på boligen opp. 

Når du har vunnet budrunden, hva skjer?

Banken må vite dette: 

 • Signert kjøpekontrakt sendes banken så snart som mulig. 
  Den laster du opp i sikker melding som du finner under Hjelp -> Mine meldinger og chathistorikk i mobil- eller nettbank.
 • Rådgiver vil kontakte deg.
  Finansieringsbeviset skal gjøres om til et boliglån. Rådgiver vil veilede deg videre gjennom låneprosessen og informere deg om hvilken dokumentasjon som trengs. 

Priseksempel førstehjemslån

kr 2 000 000,00 o/25 år, nom. rente 5,49 % p.a., eff. rente 5,71 % p.a. Totale kostnader: kr 3 703 643,00

Send inn din søknad nå

Med finansieringsbeviset i hånden vet du hvor mye du kan kjøpe for. Søk og få et uforpliktende tilbud.

Søk om finansieringsbevis