Kortvettregler

Det er enkelt å betale med kort i butikker og på nett, både i Norge og i utlandet. Tar du noen enkle forhåndsregler, er det liten risiko for at du blir svindlet.

 1. Oppbevar kortet ditt som et verdipapir og ha alltid oversikt over hvor du har kortet.
 2. Det er lurt å lære seg PIN-koden utenat, og oppbevar aldri PIN-koden sammen med kortet. Oppgi aldri PIN-koden til noen - heller ikke til politiet eller banken. Har du glemt PIN-koden din, så finner du den via menyen øverst til venstre i Mobilbank-appen.
 3. Pass på at kortet er signert på baksiden.
 4. Legg aldri fra deg kortet på et utested.
 5. Sørg for å få kortet tilbake straks du har betalt.
 6. Sjekk at beløpet på kvitteringen stemmer før du taster PIN-koden eller signerer.
 7. Ta vare på kvitteringer og kontroller mot transaksjonsoversikt i Nettbanken eller kontoutskriften når den foreligger.

Meld fra til banken umiddelbart dersom kortet ditt kommer på avveie, blir stjålet eller ved avvik.

To kort på reise

Du bør alltid ta med deg to kort på tur. Det er en ekstra sikkerhet om du mister eller blir frastjålet det ene kortet. Ett av kortene bør være et kredittkort.

De viktigste rådene om kortbruk ved reise i utlandet

 1. Økt fleksibilitet - bruk kredittkortet til å betale depositum på hotell eller leiebil for ikke å binde opp penger du trenger til andre ting.
 2. Kredittkort gir økt kontroll -  bruk det til varekjøp og restaurantbesøk i utlandet, da unngår du at kontoen din tømmes ved eventuelt misbruk. Våre kredittkort har ikke gebyr ved varekjøp og du betaler ikke renter når du betaler regningen ved forfall.
 3. Legg begge kortene til i Apple Wallet eller Google Pay så kan du heller bruke mobilen til å betale med i mange land hvor kontaktløs betaling har blitt standarden. Blir det fysiske kortet ødelagt eller stjålet er det enkelt for oss å legge til nytt digital kort i mobilen med det samme. 
 4. Sjekk utløpsdato i god tid - da unngår du at det ikke utløper mens du er på reise.
 5. Sjekk at beløpet stemmer før du signerer eller taster PIN-koden. Kontroller kvitteringen mot kontoutskriften når den foreligger. Ved avvik, ta kontakt med banken umiddelbart. 
 6. Ta kopi av kortet og passet - og oppbevar kopiene på et sikkert sted.
 7. Sjekk om kortet innehar forsikringer -  betaler du minimum 50 % av reisens totale transportkostnad med kredittkortet Nordea Gold eller kredittkortet Nordea Premium - får du reiseforsikring på kjøpet. Du er også dekket av kredittkjøpsloven når du betaler med kredittkort. Går eksempelvis reiseselskapet konkurs, får du dekket tapet av kortutsteder. 
 8. Betal i lokal valuta  - enkelte brukersteder i utlandet tilbyr muligheten til å belaste beløpet i norske kroner. Det er ofte dyrere å bli trukket i norske kroner da det lokale brukerstedet normalt tilbyr dårligere kurs.