Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Refinansiere lån - samle lån og spar penger

Har du havnet i en situasjon der kostnader fra ulike dyre lån og kredittkortgjeld spiser opp inntekten din? Gjennom refinansiering av gjeld kan du samle alle dine lån i ett lån, og dermed senke månedskostnadene dine.

Fordeler med å refinansiere lån

  • Mulighet for lavere rente og bedre betingelser
  • Enklere med bare ett lån å forholde seg til
  • Bedre oversikt over den totale gjelden
  • Færre gebyrer
  • Mulighet for lengre nedbetalingstid

Det kan være flere grunner til å refinansiere. Du kan ønske å samle flere dyre lån i ett rimeligere lån, forhandle frem bedre betingelser for boliglånet ditt, øke eksisterende lån eller flytte det til en annen bank. I denne artikkelen forklarer vi begrepet refinansiering og hva det kan innebære. Vi gir deg også gode tips og veiledning hvis du ønsker å samle lån, slik at du kan ta gunstige beslutninger. 

Hva er refinansiering?

Refinansiering av gjeld til forbruk

Refinansiering av gjeld kan innebære at du tar opp et nytt forbrukslån og bruker pengene du får til å nedbetale dyre lån eller kredittkortgjeld. Med et forbrukslånÅpnes i nytt vindu refinansierer du uten sikkerhet, som betyr at du ikke stiller pant i eiendelene dine. 

Ved å samle alle dine lån i ett lån, kan du spare penger på termingebyrer og i tillegg har du mulighet til å få lavere rente. Det gir deg også bedre oversikt å kun ha én långiver og én forfallsdato å forholde deg til, og risikoen for å glemme innbetalinger blir mindre.

Refinansiering av boliglån

En refinansiering kan også handle om å øke eksisterende boliglånÅpnes i nytt vindu for å få penger til noe du ønsker; som oppussing, eller ny garasje. En refinansiering av boliglånet ditt kan også innebære at du forhandler frem bedre lånebetingelser, uten at du øker lånet.

Hvis du ønsker å øke boliglånet er det viktig at  du får en verdivurdering på boligen din. Hvis verdien har steget etter kjøp, og du i tillegg har rukket å betale ned noe av lånet, er det sannsynlig at du kan øke lånet eller få bedre betingelser.

Flytting av lån fra annen bank

Når du velger å flytte boliglånet til oss fra en annen bank, er det også snakk om en form for refinansiering. Det innebærer at vi går inn og innfrir lånet i din gamle bank. 

Det kan være ulike grunner til å velge et skifte - eksempelvis at vi tilbyr deg bedre lånebetingelser, som vil gi deg lavere kostnader. 

Refinansiering kan være enklere enn du tror. Vi hjelper deg gjerne med å hente inn nødvendig lånedokumentasjon fra skatteetaten hvis vi får ditt samtykke. Da kan vi også gi deg et raskere svar.

Hvor mye kan du refinansiere?

Hvis du ønsker å samle lån i ett enkelt forbrukslånÅpnes i nytt vindu, kan du låne inntil kr. 500 000,- hos Nordea. Din betjeningsevne, som er en kombinasjon av inntekt, utgifter, formue og gjeld, avgjør hvor mye av dette du kan få refinansiert.  

Om du vurderer å øke boliglånet ditt er maksgrensen for boliglån generelt fem ganger inntekten din (brutto inntekt/inntekt eks. skatt), men hvor mye økning du kan få innvilget avgjøres av en helhetlig vurdering av din betjeningsevne, hva dagens verdi på boligen er og hvor mye du allerede har nedbetalt av lånet ditt. Etter at du har fått en verdivurdering av takstmann, kan du ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å beregne hvor mye mer i lån du kan få.

Viktig med riktig løsning når du samler lån

Før du samler dine lån i ett nytt forbrukslån eller øker boliglånet ditt for å nedbetale smålån, er det viktig at du beregner at dette kommer til å gi deg det resultat du ønsker, om det så er lavere månedskostnader eller lavere rentekostnader totalt. 

Vi kan hjelpe deg med å beregne hvor mye du kan spare med hjelp av en refinansiering og sørge for at du tar et økonomisk riktig valg. Avtal et møte med en av våre rådgivere, chat med oss hele døgnet, alle dager.