Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Søk om boliglån

Her kan du søke om lån til ny bolig/fritidsbolig, finansieringsbevis, boligkreditt, om å øke ditt boliglån eller å flytte ditt boliglån til oss.

Alle søknader om lån krever skriftlig lønns- og skatteinformasjon. Dette kan vi innhente for deg, og du vil da få raskere svar på din søknad. Du får informasjon om hvordan i siste steget av søknaden.

Hva avgjør hvor mye du kan få i boliglån*?

Det er fremfor alt din gjeldsbetjeningsevne som avgjør hvor mye du kan få i boliglån.

Din gjeldsbetjeningsevne beregnes ut fra din inntekt, formue, gjeld og de kostnader du har. Det er også noen regler som Finanstilsynet har satt som begrenser hvor mye du kan låne.

Ved å benytte våre kalkulatorer som du finner linker til over, vil du får en god pekepinn på hvor mye du kan kjøpe bolig for og hvor mye et slikt lån vil koste deg.

Før du fyller ut lånesøknaden, bør følgende være klart:

  • Inntekt siste år og oversikt over gjeld du har i dag. Gir du oss samtykke til å hente inn nødvendig lånedokumentasjon fra skatteetaten, kan vi starte behandlingen av din søknad uten å måtte vente på at du sender inn disse opplysningene via e-post i Nettbanken. Da kan vi gi deg et raskere svar. Du gir samtykket etter at søknaden er sendt inn.
  • Takst /verdivurdering på eiendommen - ikke eldre enn 6 måneder.
  • Skal du låne sammen med noen (medsøker), trenger du også informasjon om denne.

Priseksempel for Premium-kunder:
*) Eff. rente 1,84 % p.a., 2.000.000,- o/25 år. Totale kostnader: kr 2 492 735,00