Fordeler med å betale med kredittkort

Selv om du har penger på konto og ikke trenger å bruke kreditt, kan det være fordeler med å betale med kredittkortet i stedet for det vanlige bankkortet eller kontanter. Og husk, du trenger ikke reise på tur for å bruke kredittkortet. Det fungerer like godt her hjemme.

Betale i butikk

De færreste synes det er behagelig å gå rundt med tusenvis av kroner i lommeboken når man skal ut å handle kapitalvarer. Derfor bruker mange bankkortet sitt. Men har du tenkt på at du kan bruke kredittkortet ditt istedet? Da får du inntil 45 dagers betalingsutsettelse, som betyr at dine penger står på din konto i opptil 45 dager lenger. Er du på reise er du også beskyttet av en kjøpsforsikring når du betaler med kortet.

Betale på nett

Det er vanlig å bruke kort når man betaler på nett, og mange bruker bankkortet sitt da det også er et Visa-kort. Bruker du kredittkortet ditt, får du fortsatt inntil 45 dagers betalingsutsettelse. I tillegg til det er du beskyttet av en netthandelsforsikring, som gir seg en ekstra trygghet.

Betale for reise

Når du betaler minst 50% av de totale transportkostnadene for en reise med kredittkortet ditt, er du dekket av en god reiseforsikring og avbestillingsforsikring er inkludert. Og selvfølgelig får du inntil 45 dagers betalingsutsettelse.

Betale kontaktløst

Du kan både tæppe med kortet ditt og med mobilen din. For å betale kontaktløst med mobilen, legger du enkelt til kortet ditt i tjenestene Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay. Uansett hva du kjøper og hvordan du betaler med kredittkortet, får du alltid inntil 45 dagers betalingsutsettelse!

Full oversikt over bruken av kredittkortet

Om du ikke allerede har tatt i bruk Mobilbanken, kan du laste den ned og få oversikt over kredittkortbruken din der.

Husk også på å sette opp eFaktura på kredittkortregningen så slipper du fakturagebyr. Og betaler du hele fakturaens pålydende, vil det ikke koste deg noe å bruke kredittkortet.

Så hva med å børste støvet av kredittkortet ditt og la det bli en del av din daglige økonomi? Har du glemt PIN-koden din finner du den i Mobilbanken, men mest sannsynlig så er det den samme koden som du har på bankkortet ditt.

God handel!

Sjekkliste når du ikke har brukt kredittkortet på lenge

  • Sjekk utløpsdatoen på kortet, står på forsiden, mm/åå
  • Har du ikke brukt kortet før må det aktiveres.  Det gjør du enten ved å bruke PIN-koden i butikk/minibank eller ved netthandel som krever BankID.

Tips: Få full oversikt over kortene dine i mobilbanken

Last ned mobilbanken

  • Du velger om du skal laste ned til iPhone/iPad eller Android i neste steg.