Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Ta Kontroll - et spill om personlig økonomi for skoleelever

I Nordea er vi opptatt av å øke interessen for personlig økonomi og få ungdommer til å snakke om det, både hjemme og på skolen. For å skape en morsom ramme for læring, har vi laget det interaktive spillet, Ta Kontroll. Er du lærer, og vil vite mer? Fyll ut skjema nederst på siden og meld din interesse.

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Hvorfor skal elevene Ta kontroll?

Personlig økonomi er ikke et eget fag i norsk skole. Like fullt er det avgjørende med en grunnleggende forståelse i personlig økonomi for at ungdom skal klare overgangen til voksenlivet. Vi har derfor åpnet et besøkssenter hvor skoleklasser kan komme og spille Ta kontroll – et gratis læringsverktøy  i personlig økonomi.

Hva er Ta kontroll?

Ta kontroll er et interaktivt læringsspill for 9.trinn, 10.trinn og VGS1. Her vil elevene få en grunnleggende forståelse og kunnskap om pengenes verdi, inntekt og forbruk. Spillet gir også et innblikk i bankenes rolle i samfunnet og noen av de yrker som finnes innen banknæringen. 

Slik foregår spillet

Elevene tildeles forskjellige roller og introduseres for ulike drømmer de ønsker å oppnå i løpet av spillet. Målet er å spare til de fastsatte drømmene. Sammen i grupper, og alene blir de utsatt for forskjellige valg og hendelser som påvirker i hvilken grad de klarer å oppnå drømmen. 

Spillet gir elevene erfaring med problembasert læring gjennom gruppeprosesser og samarbeid. 

Praktisk informasjon

  • Varighet: 2 timer
  • Tidspunkt: Mandag – fredag 08.30-16.00
  • Sted: Essendropsgate 7, Nordea sitt hovedkontor på Majorstuen
  • Maks antall elever: 30
  • Minimum antall elever: 16
  • Lærer må være til stede under hele besøket

Påmelding - Ta kontroll

Grunnet vedlikehold og utvikling er Ta kontroll ikke tilgjengelig på ubestemt tid. Vi beklager de ulempene det medfører. Hvis du er lærer og ønsker å ta med klassen din for å besøke oss eller har spørsmål, så meld din interesse gjennom kontaktskjemaet.

Før og etter besøket hos oss

Spillets innhold er forankret i læreplanen i fagene samfunnsfag, utdanningsvalg og matematikk.

Her er det materiale som gjerne kan brukes i undervisningen før og etter besøket hos oss. Det er ikke obligatorisk, men det kan øke læringsutbyttet.

Meld din interesse