Nå dine mål

En feriereise med hele familien… Muligheten til å gå av med pensjon noen år tidligere… Studere på universitetet igjen.. eller kanskje et nytt hus med rikelig plass til barna…

Hvis du har et mål blir det lettere å sette av penger hver måned. Å se drømmen komme nærmere er herlig i seg selv.

En annen grunn til å ha et mål er at det blir lettere å planlegge sparingen. Du vet når du vil bruke pengene og du har en anelse om hvor mye penger du gjerne vil ha når den dagen kommer.

Bestem deg for sparemål

Ditt sparemål er avgjørende for hvordan du sparer.

Dersom du vet at du vil trenge pengene de nærmeste tre årene, er sparing på konto med forutsigbar rente det beste alternativet. Her finnes det flere muligheter avhengig av hva dine sparemål er. 

Dersom sparemålet ditt er langt frem i tid, kan pengene med fordel settes i fond hvor historien viser at du får mulighet for god avkastning over tid.

En tommelfingerregel er at du bør ha ca tre månedslønninger på konto som buffer. Resten kan du spare langsiktig i fond om du ikke har planer om å bruke pengene innen kort tid. 

Hvem kan spare i fond?

Du behøver ikke være interessert i finansmarkedet eller vite mye om hvordan det fungerer for å spare i fond. Egentlig behøver du ingen kunnskaper i det hele tatt. Bankens egne eksperter overvåker nemlig fondene fortløpende og gjør nødvendige endringer slik at fondet er optimalt sammensatt til enhver tid.  

Det eneste du trenger å tenke på er når du trenger pengene og hvor mye risiko du vil ta, altså hvor mye penger du er villig til å tape for å få høyere avkastningsmulighet. Resten hjelper vi deg med.

Selvsagt kan du spare i fond på egen hånd, men første gang anbefaler vi deg å snakke med en rådgiver og sette opp en plan for sparingen din.

Steg 1: Hvordan spare?

Sparing er enklere enn du tror. Vi gir deg noen tips til hva det er lurt å tenke på og viser deg hvordan du kommer i gang.

Les mer

Steg 2: Sett mål for sparingen

Hva du skal spare til er avgjørende for hvordan du sparer. Hvis du har et mål blir det dessuten lettere å sette av penger hver måned.

Les mer

Steg 3: Hvordan nå dine mål?

For å nå målene dine er det viktig å spare riktig og samtidig sove godt om natten.

Les mer

Steg 4: På vei mot dine mål

Du kan endre sparingen din når som helst avhengig av hvordan din livssituasjon ser ut, men det er viktig å huske hva målet ditt var.

Les mer

Er du klar til å starte sparing?

Du kan spare på flere ulike måter.

Sjekk mulighetene dine og start sparing