Boligkjøp er mer enn finansiering

Når du etablerer boliggjeld, legger du føringer for din økonomi og det livet du fører; du binder din økonomi og båndlegger din frihet for mange år fremover. En rekke finansielle forhold knyttes til boligkjøpet. Økonomisk planlegging, budsjettering, sparing og forsikringer er viktige temaer og selve grunnlaget for en trygg økonomi. 

Vi har laget en kort oversikt over det vi mener er de mest nødvendige produktene du bør tenke på når du kjøper bolig. Våre rådgivere kan gi deg sparring-hjelp til å treffe de riktige beslutningene. 

Boliglånet Forsikringer Fast månedlig sparing Avtal møte med en rådgiver Boliglånet

Boligkjøpet og finansiering

Som for de fleste boligkjøpere, er ofte finansieringsbehovet utgangspunktet for din henvendelse til banken. Når du skal bestemme deg for valg av lånetype, er det flere forhold å ta i betraktning. Blant annet er det viktig å vurdere hvor mye du klarer å betale pr mnd for lånet, og hvor stor renteøkning din økonomi tåler. Snakk med en rådgiver, slik at du får en løsning som er tilpasset dine behov og ønsker.

Forsikringer

Økonomisk trygghet

For å sikre deg, din familie og verdier best mulig gjelder det å ha de riktige forsikringene. Som Fordel Pluss-, Premium- og Private Banking-kunde kan du få opp til 22 % rabatt på dine forsikringer.

Sykdom, ulykke eller dødsfall

Å kjøpe bolig medfører gjerne store månedlige utgifter. Hva skjer om din betalingsevne endrer seg hvis du for eksempel skulle bli alvorlig syk eller arbeidsufør? Da er det viktig at du har tatt dine forholdsregler, slik at du og familien kan beholde boligen. Vi anbefaler derfor å sikre deg og din familie økonomisk med en forsikring.

Se hva vi kan tilby av ulike personforsikringer

Midlertidig sykdom/uførhet og ufrivillig arbeidsledighet

Betalingsforsikring er en forsikring som bidrar til å dekke betjening av boliglånet ved inntektsbortfall ved ufrivillig arbeidsledighet og midlertidig uførhet/sykdom slik at du kan bli boende i hjemmet ditt.

Les om Betalingsforsikring

Det nye hjemmet må sikres

En bolig er sannsynligvis den største investeringen du gjør, og er en eiendel du ikke har råd til å miste. Med vår erfaring kan vi hjelpe til med å finne ut hvilke forsikringer som passer best for deg. Som Fordel Pluss-, Premium- og Private Banking-kunde kan du få opp til 22 % rabatt på dine forsikringer.

Se hva vi kan tilby av hus, hytte og innboforsikring

Fast månedlig sparing

Bygg opp en reserve til fremtidige innkjøp og vedlikehold

Når du eier en bolig, vil du etter hvert få behov for ekstra midler til ulike innkjøp og vedlikehold av boligen. Vi anbefaler å starte en månedlig sparing, gjerne kombinert med boliglånet. Da bygger du deg opp en reserve til fremtidige innkjøp og vedlikeholdsutgifter. For deg mellom 18 og 33 år er BSU-konto et tilbud du bør benytte.

Trenger du en sparekonto? Les mer om sparekonto

Start med fast sparing i dag!

Avtal møte med en rådgiver

Få råd tilpasset deg

Et møte med rådgiveren vil handle om mer enn bare boligfinansieringen slik at du får en helhetsoversikt. Temaer som forsikring og sparing kan også bli diskutert.

Det du burde tenke gjennom før møtet er om det er noe du ønsker å ha råd til utover det daglige. Har du en hobby som koster penger eller liker du å reise? Dette er elementer som må tas hensyn til når rådgiveren skal hjelpe deg å finne det lånet som spiller i harmoni med din økonomi.

Snakk med en autorisert rådgiver som kan gi deg kvalifiserte råd tilpasset deg og dine behov. Du kan også ringe Kundeservice 232 06001 hele døgnet alle dager for å avtale et møte.

Råd om boligfinansiering

Woman looking out of window  

Alt du trenger å vite når du skal kjøpe bolig

Det er mye å sette seg inn i når man skal kjøpe bolig. Få svar på dine spørsmål her.

Man standing by blue barn door  

Refinansiering av boliglån

Det er mulig å spare penger ved å refinansiere lån.