Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros
Kvinne i Singapore

Kredittkort og bankkort

Finn kredittkortet og bankkortet som passer for deg. Våre kredittkort (Mastercard) inkluderer både forsikring og rabatter. Kredittkort kan bestilles i mobilbanken eller nettbanken. Bankkort kan du bestille via skjema her.

Kredittkort

Kredittkort med Mastercard

Nordea Gold og Nordea Premium

Med våre kredittkort får du reiseforsikring som inkluderer kjøpsforsikring, avbestillingsforsikring og netthandelsforsikring på kjøpet. Du har full oversikt over bruken i Mobilbank-appen og i Nordea Wallet. Våre kredittkort kan brukes både i Apple Pay og Vipps.

Les om kredittkort med Mastercard

Bankkort

Nordea Bankkort

Nordea Bankkort er for alle over 18 år og kan brukes i Norge og utlandet til å betale for varer og tjenester med betalingsterminal merket BankAxept eller Visa.

Les om Nordea Bankkort

Nordea Bankkort Ungdom

Nordea Bankkort Ungdom er for deg fra 13-17 år. Kortet har ingen årspris, og det er gratis å bruke. Bankkortet kan også brukes til netthandel om det er godkjent av foresatte.

Les om Nordea Bankkort Ungdom

Nordea Bankkort Barn

Nordea Bankkort Barn er for barn opptil 13 år. Bankkortet fungerer på samme måte som andre bankkort, men med lavere beløpsgrenser og kan ikke brukes til netthandel.

Les om Nordea Bankkort Barn

Hva er forskjellen på bankkort og kredittkort?

Bankkort

Et bankkort (debetkort) er et betalingskort som er direkte knyttet til brukskontoen din hvor beløpet belastes umiddelbart. Kortets saldo sjekkes før transaksjonen gjennomføres. Det betyr at du må ha penger på konto som dekker dine kjøp og uttak, og dermed er det ikke mulig å overskride saldo på kontoen med bankkortet. Bankkort passer derfor godt for barn og unge da det ikke er mulig å overtrekke kontoen. 

Kredittkort

Kredittkort er et kort med en innvilget kreditt som du kan benytte fritt. Beløpet du har brukt trekkes ikke direkte fra kontoen, det betaler du senere. Hos oss kan du låne rentefritt i inntil 45 dager. 

Regningen for det du har brukt sendes deg en gang i måneden. Betaler du tilbake hele beløpet du har brukt når du får fakturaen fra oss, blir du ikke belastet renter. Ønsker du å fordele tilbakebetalingen over tid, må du alltid tilbakebetale 3,50 % av det du har brukt, minimum kr 250,00, og det påløper renter på den summen du velger å utsette utover de rentefrie dagene.

Kredittkortene, Nordea Gold og Nordea Premium, innvilges på bakgrunn av en kredittvurdering.

Kredittkort med fordeler

Rabatter med ditt Mastercard fra Nordea

  • Leiebil hos Avis Bilutleie
  • Flight Park - parkering på Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola
  • Interhome - feriehus og leiligheter
  • Priceless Cities - eksklusive opplevelser på reisen
  • Best Western Hotels & Resorts
  • Interflora

Les mer om de faste rabattene

Ta alltid med deg to kort på reisen

- så har du en reserveløsning hvis uhellet skulle være ute.

Ta alltid med deg to kort når du reiser på ferie. Det er en ekstra sikkerhet å ha to kort dersom du mister eller blir frastjålet det ene kortet.

Ett av kortene bør være et kredittkort for da har du en sikker pengereserve, i tillegg til gode forsikringer. 

Legg begge kortene til i Apple Wallet eller Google Pay så kan du heller bruke mobilen til å betale med i mange land hvor kontaktløs betaling har blitt standarden. Blir det fysiske kortet ødelagt eller stjålet er det enkelt for oss å legge til nytt digital kort i mobilen med det samme.

I sommersesongen er det stor etterspørsel etter kredittkort, og det er vi veldig glade for. Men dette kan medføre lenger behandlingstid enn normalt. Derfor anbefaler vi at du er ute i god tid når du skal bestille kredittkort til ferien.