Kredittkort og bankkort

Finn kredittkortet og bankkortet som passer for deg. Våre kredittkort med Mastercard inkluderer både forsikring og rabatter. Kredittkort kan bestilles i mobilbanken eller i nettbanken. Bankkort kan du bestille via skjema, som du finner ved å trykke nedenfor.

Aktiver kortene dine i Nordea Wallet og betal kontaktløst for produkter og tjenester med din smarttelefon, smartklokke eller nettbrett.

Hva er forskjellen på kredittkort og bankkort?

  • Et kredittkort er et kort med en innvilget kreditt. Beløpet du har brukt trekkes ikke direkte fra kontoen, det betaler du på et senere tidspunkt. Du kan låne uten ekstra kostnad opptil 45 dager. Regningen sendes deg en gang i måneden. Betaler du tilbake hele beløpet når du får fakturaen fra oss, blir du ikke belastet renter. Vi anbefaler deg å bruke kredittkort når du handler på nett og når du bestiller en reise.
  • Et bankkort er et betalingskort som er direkte knyttet til brukskontoen din hvor beløpet belastes umiddelbart. Kortets saldo sjekkes før transaksjonen gjennomføres. Det betyr at du må ha penger på konto som dekker dine kjøp og uttak til enhver tid.

Har du glemt PIN-koden, eller har du andre spørsmål?

Noen av spørsmålene du får svar på:  

  • Hvor kan du se PIN-koden din
  • Hvordan du gjør en ekstra innbetaling på kredittkortet
  • Hvordan du overfører penger fra kredittkortet til kontoen din

Finn hjelp om kort

Våre kredittkort

Vi tilbyr to ulike kredittkort med Mastercard - Nordea Gold og Nordea Premium.

Alle  kunder kan søke om kredittkortet Nordea Gold. Er du Premium-kunde er Nordea Premium kredittkortet du kan søke om.

Nordea Gold

Med kredittkortet Nordea Gold med Mastercard får du handlefrihet og trygghet. Kortet gir deg inntil 45 rentefrie dager og du er dekket av gode forsikringer når du betaler med kortet. Alle kunder kan søke om kredittkortet Nordea Gold.

Les om kredittkort Nordea Gold

Nordea Premium

Kredittkortet Nordea Premium med Mastercard er for deg som er Premium-kunde i Nordea. Kortet gir deg inntil 45 rentefrie dager og du er dekket av gode forsikringer når du betaler med kortet. Du får også tilgang til flyplasslounger over hele verden.

Les om kredittkort Nordea Premium

Våre bankkort

Bankkort

Nordea Bankkort er for alle over 18 år og kan brukes i Norge og utlandet til å betale for varer og tjenester med betalingsterminal merket BankAxept eller Visa.

Les om Bankkort

Bankkort Ungdom (13-17 år)

Nordea Bankkort Ungdom er for deg fra 13-17 år. Kortet har ingen årspris, og det er gratis å bruke. Bankkortet kan også brukes til netthandel om det er godkjent av foresatte.

Les om Bankkort Ungdom

Bankkort Barn

Nordea Bankkort Barn er for barn opptil 13 år. Bankkortet fungerer på samme måte som andre bankkort, men med lavere beløpsgrenser og kan ikke brukes til netthandel.

Les om Bankkort Barn

Enkel kortbetaling

Apple Pay

Betal enkelt, raskt og sikkert i butikker, apper og på nett med iPhone eller Apple Watch.

Kom i gang med Apple Pay

Google Pay

Betal enkelt, raskt og sikkert i butikker, apper og på nett med Android telefon eller klokke.

Kom i gang med Google Pay

Fitbit Pay og Garmin Pay

Betal enkelt og raskt for varer og tjenester i butikker med din sportsklokke fra Fitbit og Garmin! Registrer ditt bankkort eller kredittkort fra Nordea i Fitbit Pay eller Garmin Pay. Du kan betale på alle terminaler som støtter kontaktløs betaling.

Les om betaling med klokke

Kredittkort gir deg ekstra trygghet når du handler på nett og er på reise

Betal reiser med kredittkort. Da har du en god reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Det gjelder både innenlands- og utenlandsreiser.

Ta alltid med deg to kort når du reiser på ferie. Det gir deg en ekstra trygghet om du mister eller blir frastjålet det ene kortet. Ett av kortene bør være et kredittkort.

Legg begge kortene dine til i Apple Pay eller Google Pay og betal kontaktløst med mobilen. Dersom du mister kortet, må du sperre det med en gang. Når du sperrer kortet i mobilbanken, blir det automatisk bestilt et nytt kort til deg. Dette får du som et digitalt kort rett i mobilbanken. Du kan dermed bruke det nye kortet med Apple Pay eller Google Pay allerede samme dag eller dagen etter.

Bruk kredittkort til netthandel. Da slipper du å bli belastet på kontoen din før du mottar varen og du kan sjekke at varen er i orden, og eventuelt sende i retur før du blir belastet for kjøpet.

I sommersesongen er det stor etterspørsel etter kredittkort, og det er vi veldig glade for. Men dette kan medføre lenger behandlingstid enn normalt. Derfor anbefaler vi at du er ute i god tid når du skal bestille kredittkort til ferien.

Bestill kortene som passer for deg

Du kan bestille kredittkort via mobilbanken eller nettbanken. Bankkort kan du bestille via skjema, som du finner ved å trykke nedenfor.

Bestill bankkort og kredittkort

Tips: Få full oversikt over kortene dine i mobilbanken

Last ned mobilbanken

  • Du velger om du skal laste ned til iPhone/iPad eller Android i neste steg.