Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros
Kvinne i Singapore

Kredittkort og bankkort

Finn kredittkortet og bankkortet som passer for deg. Våre kredittkort (Mastercard) inkluderer både forsikring og rabatter. Aktiver kortene dine i Nordea Wallet og betal kontaktløst for produkter og tjenester med din smarttelefon, smartklokke eller nettbrett. Kredittkort kan bestilles i mobilbanken eller nettbanken. Bankkort kan du bestille via skjema her.

Kredittkort

Nordea kredittkort: Nordea Gold og Nordea Premium.

Med kredittkort er du tryggere på reise og når du betaler noe på nett. Våre kredittkort har  gode reklamasjonsrettigheter, reise- og avbestillingsforsikring inkludert. 

Du har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Som hovedregel er det best å betale kredittkortfakturaen ved forfall for å unngå rentekostnader.

Lurer du på noe av dette?

  • Hvor du kan se PIN-koden din?
  • Hvordan du gjør en ekstra innbetaling på kredittkortet?  
  • Hvordan du overfører penger fra kredittkortet til konto?   

Kredittkort med Mastercard

Nordea Gold og Nordea Premium

Kredittkortet Nordea Premium (Mastercard) tilbys eksklusivt til deg som allerede er Premium-kunde. Er du ikke Premium-kunde vil du motta Nordea Gold (Mastercard) ved innvilgelse av søknaden.

Les om kredittkort med Mastercard

Forsikringer inkludert i kredittkortet

Betaler du med våre kredittkort Nordea Premium eller Nordea Gold er netthandelsforsikring, reiseforsikring, avbestillingsforsikring og kjøpsforsikring når du er på reise inkludert.

Les om forsikringer som er inkludert i kredittkortet

Rabatter med kredittkortet

Når du handler med ditt kredittkort med Mastercard fra Nordea får du gode tilbud og faste rabatter hos en rekke butikker, hotell og bilutleie.

Les om rabatter i kredittkortet

Bankkort

Bankkortet (også kalt debetkort) er knyttet opp til brukskontoen din og er den vanligste kortbetalingsmåten. Våre bankkort med Visa kan brukes i Norge og utlandet. Vi har også bankkort for barn og unge under 18 år. Bankkort kan du bestille via skjema her.

Nordea Bankkort

Nordea Bankkort er for alle over 18 år og kan brukes i Norge og utlandet til å betale for varer og tjenester med betalingsterminal merket BankAxept eller Visa.

Les om Nordea Bankkort

Nordea Bankkort Ungdom

Nordea Bankkort Ungdom er for deg fra 13-17 år. Kortet har ingen årspris, og det er gratis å bruke. Bankkortet kan også brukes til netthandel om det er godkjent av foresatte.

Les om Nordea Bankkort Ungdom

Nordea Bankkort Barn

Nordea Bankkort Barn er for barn opptil 13 år. Bankkortet fungerer på samme måte som andre bankkort, men med lavere beløpsgrenser og kan ikke brukes til netthandel.

Les om Nordea Bankkort Barn

Hva er forskjellen på bankkort og kredittkort?

Bankkort

Et bankkort (debetkort) er et betalingskort som er direkte knyttet til brukskontoen din hvor beløpet belastes umiddelbart. 

Kortets saldo sjekkes før transaksjonen gjennomføres. Det betyr at du må ha penger på konto som dekker dine kjøp og uttak til enhver tid.

Fordelen med bankkortet:

  • Du kan ikke bruke flere penger enn det som står på konto. 
  • Passer godt for barn og unge, som gir en god mulighet til å lære å håndtere et betalingskort uten å kunne overtrekke kontoen. 

Kredittkort

Kredittkort er et kort med en innvilget kreditt. Beløpet du har brukt trekkes ikke direkte fra kontoen, det betaler du på et senere tidspunkt. Hos oss kan du låne uten ekstra kostnad opptil 45 dager. 

Regningen sendes deg en gang i måneden. Betaler du tilbake hele beløpet når du får fakturaen fra oss, blir du ikke belastet renter. 

Ønsker du å fordele tilbakebetalingen over tid, må du alltid tilbakebetale 3,50 % av det du har brukt, minimum kr 250,00, og det påløper renter på den summen du velger å utsette utover de rentefrie dagene.

Kredittkortene, Nordea Gold og Nordea Premium, innvilges på bakgrunn av en kredittvurdering.

Ta alltid med deg to kort på reisen

- så har du en reserveløsning hvis uhellet skulle være ute.

Ta alltid med deg to kort når du reiser på ferie. Det er en ekstra sikkerhet å ha to kort dersom du mister eller blir frastjålet det ene kortet.

Ett av kortene bør være et kredittkort for da har du en sikker pengereserve, i tillegg til gode forsikringer. 

Legg begge kortene til i Apple Wallet eller Google Pay så kan du heller bruke mobilen til å betale med i mange land hvor kontaktløs betaling har blitt standarden. Blir det fysiske kortet ødelagt eller stjålet er det enkelt for oss å legge til nytt digital kort i mobilen med det samme.

I sommersesongen er det stor etterspørsel etter kredittkort, og det er vi veldig glade for. Men dette kan medføre lenger behandlingstid enn normalt. Derfor anbefaler vi at du er ute i god tid når du skal bestille kredittkort til ferien.