Slik beregnes vekslingsmarginen ved kortbruk i utlandet

Kjøp og kontantuttak i minibanker i fremmed valuta blir omregnet til NOK gjennom en vekslingskurs fastsatt av Nordea. Kursen består av en referanse-vekslingskurs fra Visa/Mastercard og en valuta vekslingsmargin.

For kjøp i EU og EØS-valutaer gjort innenfor EU og EØS får du informasjon om vår margin, siden det er en forskjell i prosent mellom Nordeas vekslingskurs og en referansekurs fra den europeiske sentralbanken (ECB). Vekslingskurser varierer daglig.

Push-varsling på alle kort transaksjoner i Nordea Wallet

Informasjon om vekslingskurs på dine korttransaksjoner vil du finne i Nordea WalletÅpnes i nytt vindu.

Du vil motta varslinger ved hvert kjøp gjort innenfor EU og EØS-regionen. Meldingen vil inneholde informasjon om vekslingskurs og vekslingsmargin ved hver enkelt kjøp. Hvis du ikke ønsker å motta varslene kan disse skrus av under app-varslinger på din smarttelefon.

Et tenkt eksempel på beregning: 
Anta at du benyttet Nordea Gold til kjøp av et produkt for 700 EUR den 10. april. Kalkulatoren beregner vekslingsmarginen.  

Spesifikasjon
Forklaring
KjøpEUR 700Kjøp i lokal valuta
Belastet beløpNOK 8 011,08Det norske beløpet du belastes med
VekslingskursNOK / EUR 11,4444Vekslingskursen som er benyttet for kjøpet består av Visa/Mastercard referansekurs pluss Nordeas valutapåslag.
Inkluderer valutapåslag2 %Nordea sitt valutapåslag som er inkludert i vekslingskursen over.
Påslag på ECBs valutakurs2,05 %ECBs referansekurs. Dette eksemplet viser at den kurs vi benyttet på den aktuelle dato er 2,05% høyere enn ECBs referansekurs

For å se marginen på en valutatransaksjon du har foretatt, kan du benytte kalkulatoren under.