Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros
Kvinne hjemme med laptop i sofa

Spare i fond

Sparing i fond egner seg godt for deg som vil spare langsiktig, for eksempel til barn/barnebarn, fremtidige reiser, pensjon eller oppbygging av formue. Sparer du i fond jevnlig over tid, får du gode muligheter til å se pengene dine vokse.

Fordeler med å spare i fond

  • Du får mulighet til god avkastning over tid
  • Du velger hvor mye risiko du vil ta
  • Du kan velge blant et stort utvalg av fond - alt fra lettvinte fondspakker til våre mest bærekraftige fond
  • Du kan starte med en gang, spareroboten Nora hjelper deg i gang
  • Med en spareavtale går sparingen av seg selv og svingninger i markedet jevnes ut over tid
  • Du kan velge mellom spareavtaler fra 100 kroner i måneden og/eller engangsinnskudd fra 100 kroner og oppover

Hvordan vil du begynne å spare?

Å spare i fond behøver ikke være så vanskelig. Men hva du trenger av hjelp kan variere, avhengig av hvor erfaren du er. Velg det som passer deg best nedenfor.

Få hjelp med sparingen

Spareroboten Nora gir deg rådgivning og anbefaler et Nora-fond som passer deg. Det tar bare noen minutter å sette opp sparingen.

Les om Nora

Få forslag til en fondsportefølje

Fondsvelgeren kan passe deg som vil sette sammen flere fond til en portefølje. Du velger risikoprofil og får deretter anbefalt en passende portefølje. Du er i gang på 1-2-3.

Les om Fondsvelgeren

Ta hånd om sparingen selv

Du vet hvilke fond du vil spare i og ønsker å velge fritt blant alle våre fond. Du kan velge blant et stort utvalg av fond i nettbanken, mobilbanken og Nordea Investor.

Les om sparing i fond hos oss

Spar i fond i Fondskonto

Fondskonto er et fleksibelt forsikringsspareprodukt. Du kan bytte alle typer fond så mye du vil uten at det utløser skatt. Velg blant et stort utvalg av fond.

Les om Fondskonto

Se vårt fondsutvalg - alle fond, fondspakker eller bærekraftige fond

Alle våre fond

Hos oss kan du velge mellom et stort utvalg av aksjefond, kombinasjonsfond og rentefond - alt fra enkle fondspakker med ulike risikoprofiler, til våre mest bærekraftige fond. Utover våre egne fond kan du også spare i fond fra forvaltere som Alfred Berg, Carnegie, Didner & Gerge, Lannebo og Skagen.

Les om vårt fondstilbud

Lettvinte fondspakker

Nordea Plan-fond er fond for deg som ønsker at vi følger opp sparingen for deg. Velg mellom syv Nordea Plan-fond med ulike risikoprofiler. Dette er enkle og lettvinte fondspakker som gir deg tilgang til mange fond over hele verden gjennom ett enkelt fond.

Les om Nordea Plan-fond

Bærekraftige fond

Tenk om vi kunne skape en forandring mot en bærekraftig fremtid for oss og kommende generasjoner. Gjennom sparing i fond kan du gjøre en forskjell og bidra til at sparepengene dine blir brukt til bærekraftig utvikling. Det finnes flere fond du kan velge mellom.

Les mer om våre bærekraftige fond

Slik kjøper og selger du fond i mobilbanken

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Som fondskunde i Nordea er det enkelt å kjøpe og selge fond i mobilbanken. Videoen viser deg hvordan du gjør det steg for steg.

Om Nordea Funds

Nordea Funds Ltd er et fondsselskap som bedriver fondsforvaltning og en del av Nordea-konsernet. Les mer om selskapet, selskapets kontaktinformasjon og se siste finansielle rapporter.

Les om Nordea Funds

Fondsmeldinger

Se fondsmeldinger, fusjonsmeldinger og kunngjøringer av vedtektsendringer. Under Fondsmeldinger finner du også informasjon om fond som stenges for salg og annen viktig informasjon.

Les våre fondsmeldinger

Investorbeskyttelse

Som investor er du godt beskyttet av lovverket.

Les mer her

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk og forventet avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste