3 råd

  • Ha en tilbakebetalingsplan
  • Betal forbruksgjeld først
  • Ha kontroll på økonomien

Tips og råd til hva du kan gjøre

Kredittkort og forbrukslån gir muligheten til å gjøre kjøp selv om du ikke har penger på kontoen akkurat der og da. Kanskje trenger du en ny pc eller har lyst til å slå til på et godt tilbud på noe du trenger. Uansett formål gjelder det å bruke kredittkort og forbrukslån med forsiktighet.

6 råd til smart bruk av kredittkort.Åpnes i nytt vindu

Ha en tilbakebetalingsplan når du bruker kredittkort

Ikke bruk kredittkort uten at du har en plan for hvordan du skal betale beløpet tilbake. Får du penger før neste faktura forfaller, eller må du dele opp i mindre beløp de neste månedene. Uansett – tenk gjennom hvordan du skal betale tilbake og følg planen.

Forbrukslån kan være et alternativ

Vær ærlig med deg selv og vurder om et kredittkort i lommeboken utgjør en fare for at du kan komme til å gjøre uoverveide kjøp. Hvis du er redd for dette, kan forbrukslån være et alternativ. Da gir du deg selv litt mer betenkningstid. I tillegg får du en struktur rundt tilbakebetaling. Forbrukslån har også som regel noe lavere rente enn kredittkort.

Betal alltid kredittkortgjeld og forbrukslån først

Et godt økonomisk råd er å alltid betale ned den dyreste gjelden først. Betal derfor ned på forbrukslån eller kredittkort før eksempelvis boliglån.

Vis banken at du har kontroll på økonomien

Når du en gang skal søke om boliglån, så er det viktig å kunne vise til en ryddig økonomi. Betalingsanmerkninger vil kunne forhindre deg i å ta opp det boliglånet du ønsker. Gjør det til en regel at du alltid betaler regninger eller avdrag innen forfall.

Trenger du råd?

Våre rådgivere hjelper deg å finne det lånet som passer din økonomi.

Avtal møte med en rådgiver