Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Bruk av kort på reise

Du sjekker beløpet og taster PIN eller signerer på kvitteringen. Når du bruker kredittkortet i utlandet, mottar brukerstedet beløpet i landets valuta. Beløpet omregnes til norske kroner og belastes din konto eller kredittkortfaktura.

  • Sjekk saldo - det er kun i Norge du får opp saldoen når du bruker minibank. Om du ikke har Nettbank eller Mobilbank kan det være greit å føre regnskap over all kortbruk mens du er i utlandet. Er du Nettbankkunde kan du bli varslet via SMS hver gang det er bevegelser på konto. 
  • Kortets utløpsdato - sjekk i god tid om kortet utløper mens du er på reise, slik at vi kan fornye det. Kortets gyldighet er preget med måned og år på forsiden.
  • Ta med flere kort på reise - da har du et kort i reserve om et blir ødelagt eller mistet.
  • Annullering av transaksjon - påse at du får med alle bilagskopiene - henholdsvis to for elektroniske betalingsterminaler og tre for manuelle transaksjoner.
  • Kortnummer som garanti - om du oppgir dette som garanti for en bestilling har du en avbestillingsfrist på maksimalt fire virkedager. Ved avbestilling får du oppgitt en avbestillingskode som det er viktig at du tar vare på.

  • Reiseforsikring inkludert i våre kredittkort - når du betaler over halvparten av reisen med et av våre kredittkort får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert.
  • Kortavtalen - her kan du sette deg inn i avtalen og se ditt ansvar ved bruk og oppbevaring av kort.

Minibank

Med Nordea Bankkort og Nordea Kredittkort kan du ta ut penger i alle minibanker merket Visa og Mastercard. Skal du til et mindre sted kan det være greit å sjekke om det er minibanker i området.

Minibanker i utlandet 

Både på Visa og Mastercard sine hjemmesider finner du oversikt over de minibanker/ATM'er som finnes i det området du skal reise til. ATM er det engelske navnet på minibank.

Uttak i minibank

Er du i utlandet og ønsker å ta ut kontanter i landets valuta, benytter du en av de mange Visa eller Mastercard-merkede minibankene. Følg informasjon på skjermen og ta vare på uttaksmeldingen som du senere kan avstemme mot konto eller faktura. Du belastes med transaksjonspris ved kontantuttak (se prisliste). Hvor mye du kan ta ut om gangen kan variere fra land til land.

Du kan også benytte kredittkortene til kontantuttak i norske minibanker. Vær oppmerksom på at dette koster det samme som kontantuttak i utlandet (se prisliste).

I de tilfeller hvor kortet blir slukt og du ikke får kortet utlevert med én gang, må du melde kortet som mistet slik at vi straks kan sperre kortet for videre bruk.

Uttak i bank

Med Nordea Bankkort og Nordea Kredittkort kan du også ta ut kontanter i bank. Du må legitimere deg med pass og kvittere for uttaket. Øvre beløpsgrense per uttak kan variere fra land til land. 

Bestill kredittkort i Nettbanken

Bestill kredittkort Åpnes i nytt vindu