Start boligjakten med et finansieringsbevis

Før du kjøper bolig er det vanlig å søke om et finansieringsbevis. Finansieringsbeviset forteller deg hvor mye banken er villig til å låne deg. 

Når du har vunnet budrunden og selger har akseptert budet, kontakter du rådgiver for omgjøring og ferdigstillelse av det endelige boliglånet. 

Fakta om boliglån

 • 85 % er hva du max kan låne av boligens markedsverdi
 • 15 % betaler du med egne penger
 • Effektiv rente fra 5,58 % p.a.1)
 • Renten du får vurderes individuelt på lån med flytende rente, og det tilbys som annuitets- eller serielån

Hvilket lån passer for deg?

Den mest valgte lånetypen er boliglån med flytende rente. Det kan likevel være lurt å avtale et møte med oss slik at vi sammen finner den finansieringsløsningen som passer deg og din økonomi best.  

 • Lån med flytende rente - hvis du har en økonomi som ikke er avhengig av forutsigbarhet, og du ønsker fleksibel nedbetaling, kan denne lånetypen passe for deg. 
 • Lån med fast rente - passer for deg som ønsker tryggheten til å vite at betalingene dine ikke vil endres i perioden eller for deg som frykter en renteøkning i markedet. 
 • Kombinasjon av fast- og flytende rente - passer deg som ønsker å gardere deg mot risikoen for en eventuell renteoppgang, og samtidig beholde de fleksible fordelene for ekstra nedbetalinger og avdragsfrihet.
 • Førstehjemslån - lånet for deg som er under 34 år og som skal kjøpe din første bolig. Kjøper du sammen med noen, holder det at én av dere er under 34 år.
 • Boliglån UNG - eget tilbud til deg mellom 18 og 33 år. Du kan låne opp til 85 prosent av kjøpesummen til vår laveste rente. Lånet tilbys med både flytende - og fastrente, eller en kombinasjon av disse. 
 • Boligkreditt - passer for deg som vil ha penger tilgjengelig innenfor en avtalt kredittramme som du kan disponere fritt.
 • Grønt boliglån - bor du i eller planlegger du å kjøpe en energieffektiv bolig med A eller B-merking, kan du få en svært gunstig rente med Grønt boliglån.
 • Energisparelån - lån til finansiering av energibesparende tiltak anbefalt av Enova, til fordelaktige vilkår.
 • Byggekreditt/byggelån - byggekreditten er midlertidig og gjelder kun i byggeperioden. Når huset er ferdig, erstattes byggekreditten med et vanlig lån med pant i boligen.
 • Mellomfinansieringslån - hvis du skal gå til anskaffelse av en ny bolig før du har fått solgt den gamle, trenger du en mellomfinansiering.

Ønsker du forutsigbarhet eller fleksibilitet?

Her er noen senarioer som du kan vurdere:

 • Vil du selge boligen i nærmeste fremtid?
  Med flytende rente har du fleksibilitet. Det er enkelt å flytte lånet hvis du f.eks. skal bytte bolig. Endringer på et fastrentelån kan medføre overkursberegning. 
 • Kommer du til å bruke ekstra midler til nedbetaling på lånet?
  Med flytende rente kan du nedbetale ekstraordinært uten at det koster deg noe. Tilsvarende mulighet har du ikke med fastrentelån. 
 • Foretrekker du vissheten om å vite at du betaler det samme hver måned?
  Hvis du ønsker samme lånekostnad hver måned uansett om rentenivået ellers i samfunnet endrer seg, kan det være lurt å binde renten for 3, 5 eller 10 år.
  Velger du derimot lån med flytende rente kan du velge å nedbetale lånet som et annuitetslån. De fleste velger annuitetslån fordi da betaler du det samme hver måned, gitt at renten i markedet ikke endrer seg.  
 • Kunne du tenke deg både forutsigbarhet og fleksibilitet?
  Hvis svaret er ja, kan løsningen være å binde renten på en del av lånet, og flytende rente på resten av løpetiden for lånet ditt.

Boliglån med flytende rente for kunder 18-33 år

Normalt må du ha minimum 15 % egenkapital. Mulig å låne over 85% av boligverdi med tilleggssikkerhet.

Veiledende pris for boliglån med flytende rente 
Nominell renteEffektiv rente
Førstehjemslån*5,39 % p.a.5,58 % p.a.1)
Boliglån UNG for Premium Next-kunder5,85 % p.a.6,07 % p.a.2)
Boliglån UNG6,09 % p.a.6,32 % p.a.3)

*For lånebeløp over 75 % av boligverdien er prisen 0,10 prosentpoeng høyere.

1)Eff. rente 5,58 % p.a., 2.000.000,- o/25 år. Totale kostnader: kr 3 664 714,00
2)Eff. rente 6,07 % p.a., 2.000.000,- o/25 år. Totale kostnader: kr 3 830 481,00
3)Eff. rente 6,32 % p.a., 2.000.000,- o/25 år. Totale kostnader: kr 3 918 385,00

Sammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

Se fullstendig prisoversikt for lån og finansiering

Send inn din søknad nå

Står du foran et boligkjøp akkurat nå og det haster med finansiering kan du ringe oss på 232 06001.

Søk om lån til bolig