Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Flytt aksjer og aksjefond til Aksjesparekonto

Nedenfor ser du hvordan du går fram om du skal flytte enkeltaksjer og aksjefond inn på aksjesparekontoen, eller om du har en aksjesparekonto som du ønsker å flytte til oss.

Har Aksjesparekonto i Nordea

Hvis du allerede har Aksjesparekonto hos oss, benytter du flytteskjemaet nedenfor som er aktuelt for deg. Fond som står utenfor ASK i dag, må innløses og beløpet må flyttes inn på Aksjesparekontoen. 

  1. Lagre skjema på din datamaskin.
  2. Fyll inn alle felter.
  3. Send til oss via “Kontakt og meldinger” i logg inn-menyen øverst til høyre på siden. Du signerer med BankID når du sender inn skjemaet. 

Fordeler ved å flytte aksjer og aksjefond til Aksjesparekonto 

  • På en aksjesparekonto kan du kjøpe og selge børsnoterte aksjer og aksjefond uten at dette utløser skatt. Først når du tar ut gevinsten fra aksjesparekontoen må du betale skatt.
  • Du kan når som helst ta ut det du har satt inn på aksjesparekonto uten å betale skatt.

Fordeler ved å flytte hele din Aksjesparekonto til oss

  • Du får tilgang til et stort utvalg av aksjefond, inklusive fond med spesifikke bærekraftskriterier. 
  • Vi tilbyr lav kurtasje ved aksjehandel på nett.
  • Du kan handle børsnoterte enkeltaksjer i selskaper innenfor EØS. 
  • Du får tilgang til våre ekspertkommentarer og detaljerte rapporter som vil gi deg god oversikt.

Viktig informasjon
Informasjonen på denne siden er ment som produktinformasjon og ikke som investeringsrådgivning. Penger som plasseres i fond og aksjer kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. Som investor må du passe på at investeringen passer din økonomiske situasjon, risikotoleranse og investeringsmål. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Hvis du plasserer pengene dine i fond vil avkastning blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning.