Nora Pensjon - digital pensjonsrådgiver

Nora Pensjon er en digital pensjonsrådgiver for deg som har tjenestepensjon i Nordea. Hun hjelper deg med å spare smartere til pensjon. Du får personlig anbefaling på hvordan du kan få mest mulig ut av den pensjonen arbeidsgiver sparer for deg.

Dette er Nora Pensjon

Nora Pensjon er en digital pensjonsrådgiver som hjelper deg med å plassere tjenestepensjonen din. 

  • Digital og personlig rådgivning tilpasset deg
  • Profesjonell anbefaling på plassering av tjenestepensjonen din
  • Rådgivning på kun 10 minutter 
  • Automatisk tilpasning av pensjonen din

Få digital personlig pensjonsrådgivning

Nora Pensjon hjelper deg med å finne en plassering av sparingen som passer deg. Har du kanskje nettopp startet i din første jobb, vært gjennom et eller flere jobbskifter eller du har behov for bedre oversikt over din oppsparte tjenestepensjon? Da kan det lønne seg å gå gjennom pensjonen din med Nora Pensjon. Du får en skreddersydd profesjonell anbefaling og etterpå er det opp til deg om du ønsker å justere plasseringene dine, eller ikke. Og du kan selvsagt spare mer om du ønsker det! Les om egen pensjonssparing her

Slik fungerer det

1. Svar på noen spørsmål

Start med å svare på spørsmål om blant annet lønnen din, når du har tenkt å pensjonere deg og om din holdning til risiko.

2. Få en anbefaling

Basert på svarene dine får du en personlig anbefaling om hvordan pensjonen din bør settes sammen. 

3. Ta et valg og bekreft

Rådene er nå fullført og tjenestepensjonen din blir plassert i henhold til valgene du tar.

Du kan påvirke størrelsen på din egen pensjon

Pensjonssparingen fra arbeidsgiver plasseres vanligvis i en investeringsprofil, som er satt sammen av aksjefond og rentefond fra forskjellige fondsforvaltere. Arbeidsgiveren din velger en investeringsprofil med en gitt andel aksjer. Denne aksjeandelen er normalt den samme for alle ansatte, og derfor ikke nødvendigvis tilpasset deg. Du har mulighet til å endre investeringsprofil. Dette har betydning for hva som er rett for deg:

  • Alderen din
  • Hvor lenge det er til du ønsker å starte utbetaling av pensjon
  • Hvor høy risiko du ønsker å ta

Les mer om investeringsprofil for ansatte her

Sjekk også ut Nordea Boost

Mens Nora Pensjon hjelper deg med å sette sammen tjenestepensjonen slik at den blir optimal for deg, gir mobilløsningen Nordea Boost deg den totale pensjonsoversikten.

Med Nordea Boost får du oversikt og bedre forståelse over egen pensjon og du kan enkelt sjekke hva du får i lønn som pensjonist.

Les om Nordea Boost her

Spar smartere til pensjon

Få mest mulig ut av den pensjonen som arbeidsgiver sparer for deg.

Få digital personlig rådgivning - logg inn Åpnes i nytt vindu

Kostnader og annen viktig informasjon

Digital rådgivning med Nora Pensjon er gratis.

Vår digitale rådgivning er såkalt ikke-uavhengig og er beregnet på sparing til pensjon. Hvilket fond og investeringsprofil som anbefales avhenger av hvilket fondsutvalg som er tilgjengelig for den enkelte pensjonsavtale, og rådgivningen baseres på de opplysningene som oppgis. 

Nora sjekker ikke om du har andre investeringer i finansielle instrumenter eller om din personlige eller økonomiske situasjon kommer til å endre seg i fremtiden.

Det er viktig å merke seg at historisk avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn.