Kjøp og salg av aksjer - slik gjør du det

Har du tenkt på å kjøpe aksjer, men er usikker på hvordan du gjør det? Å kjøpe aksjer i Nordea er enkelt. Kjøp av aksjer gjøres i nettbanken og/eller i Nordea Investor. Vi forklarer hvordan du gjør det, steg for steg!

Kjøpe aksjer i Nordea Investor

Når du har fått tilgang til Aksjehandel på nett, kan du enkelt kjøpe og selge aksjer i nettbanken og/eller utføre aksjehandel via handelsplattformen Nordea Investor. I Nordea Investor kan du til en hver tid følge med på utviklingen av aksjene dine. I tillegg kan du holde deg oppdatert på det som skjer i aksjemarkedet. Tjenesten er gratis og tilpasset både mobil og nettbrett. 

Les mer om Nordea Investor 

Slik gjør du det når du skal kjøpe og selge aksjer i Nordea Investor

 1. Logg inn i Nordea Investor.Åpnes i nytt vindu
 2. Du kommer inn på «Min side» hvor du ser oversikt over din aksje- og fondsbeholdning: Her har du mulighet til å skreddersy informasjonen slik du vil ha den ved å flytte rundt på boksene.
 3. På siden «Invester» finner du en liste over norske og nordiske aksjer*, kjøps- og salgsknapper og detaljert informasjon om kursutvikling og når siste transaksjoner er gjort. 
 4. Søk opp selskapet du ønsker å kjøpe aksjer i ved å benytte søkefeltet
 5. Åpne ordre-/registreringsbildet ved å velge knappene for "Kjøp"/"Salg".
 6. Legg inn antallet aksjer du ønsker å kjøpe.
 7. «Limit», er det du maksimalt ønsker å betale for aksjen. Siste omsatte kurs fylles inn automatisk og kan når som helst endres.
 8. Legg inn hvor lenge ordren skal være gyldig, maks 20 virkedager.
 9. Klikk deretter på «Bekreft» og godkjenn ordren. 

*Skal du handle aksjer utenfor Norden, kan du ringe Aksjedesken på telefon 22 48 51 50Åpnes i nytt vindu

For hver handel du gjør betaler du kurtasje som er den prisen det koster å utføre en handel. Merk at kurtasjen hos oss er 0,04 % av beløpet du kjøper/selger for, minimum kr 39,00 og maks kr 149,00 Til forskjell fra aksjefond og fondshandel så betaler du ingenting for å ha aksjene, kun for selve handelen.

Slik bør du gå frem når du skal kjøpe aksjer

 • Start rolig uten for høy risiko.
 • Les deg opp og forstå hva selskapene driver med.
 • Lag en strategi for når du skal gå inn og ut – slik at du kjøper og selger basert på en plan istedenfor «lykke og fromme».
 • Vurder kostnader.  
 • Følg med på selskapsrapporteringen.

Les flere aksjetips her

Viktig informasjon
Informasjonen på denne siden er ment som produktinformasjon og ikke som investeringsrådgivning. Penger som plasseres i fond og aksjer kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. Som investor må du passe på at investeringen passer din økonomiske situasjon, risikotoleranse og investeringsmål. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Hvis du plasserer pengene dine i fond vil avkastning blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning.