Hva er en aksje?

En aksje er en eierandel i et aksjeselskap. Det betyr at når du kjøper en aksje, blir du medeier av det selskapet du investerer i.

Et aksjeselskap har et visst antall aksjer totalt, der hver enkelt aksje har samme verdi. Når man snakker om hvor stor eierandel man har, refererer man til hvor mange aksjer man eier i forhold til det totale antallet aksjer i selskapet. Du kan investere i enkeltaksjer, aksjefond og/eller kombinasjonsfond.

Se videoer om "Hva er aksjer?"

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

I videoen "Hva er en aksje? Del 2", refereres det til "Investor Akademi" hvor du kan lære mer om aksjer. Du finner "Investor Akademi" i Nordea Investor som er en handelsplattform for deg som handler fond og aksjer hos oss. Les mer om Nordea Investor 

Hva er forskjellen på aksje og aksjefond?

Den største forskjellen på aksje og aksjefond er at når du sparer i fond er det en profesjonell forvalter som velger ut og plasserer pengene dine i de aksjene forvalteren mener kan gi deg best mulighet for avkastning.

Ved investering i enkeltaksjer er det du selv som må gjøre denne vurderingen. Det krever tid og større kjennskap til de enkelte selskapene. Sparing i aksjer er også forbundet med høyere risiko og for å oppnå samme risikospredning som i et fond må man investere i mange ulike aksjer, noe som kan være vanskelig å oppnå.

Dersom du har interesse for og kunnskap om aksjemarkedet, kan aksjehandel på nett være noe for deg. Dersom du har mindre kjennskap til dette, anbefales det å spare i aksjefond.

Kjøp aksjer

I nettbanken kan du raskt og enkelt handle børsnoterte aksjer og du får tilgang til nyttige markedsrapporter og analyser. Er det første gang du kjøper aksjer hos oss, videresendes du automatisk til siden hvor du kan bestille tilgang.

Kjøp aksjer - logg inn Åpnes i nytt vindu